Αν, όμως, ήσασταν εσείς η πεθερά;

Αν, όμως, ήσασταν εσείς η πεθερά;

Κάθε φορά που έχουμε να κάνουμε με έναν άξιο «αντίπαλο», πρέπει να μπαίνουμε στη θέση του έτσι ώστε να τον καταλάβουμε και στη συνέχεια να προλάβουμε την επόμενή του κίνηση.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου νύφες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πεθερές τους. Πολύ συχνά οι λόγοι έχουν τεθεί ξεκάθαρα, άλλες φορές πάλι πρόκειται για καθαρό γυναικείο ανταγωνισμό, ενώ όχι σπάνια ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους λόγους που μπορεί να ωθούν μια πεθερά να μην τα πηγαίνει καλά με τη νύφη της.

Από τη δική σας πλευρά, αν πραγματικά θέλετε να τα πάτε καλά με τη μητέρα του συζύγου σας, το πρώτο και βασικότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μπείτε στο μυαλό της. Προσπαθήστε να την καταλάβετε και να δείτε τον κόσμο με τα δικά της μάτια. Πως μεγάλωσε, τι ηθικές αρχές κι αξίες έχει, ποιες είναι οι απόψεις και οι πεποιθήσεις της, τι συμβαίνει γενικά μέσα στην καρδιά και το μυαλό της.

Το βέβαιο είναι πως όχι απλά θα την καταλάβετε, αλλά θα την κατανοήσετε κιόλας, πράγμα που θα σας βοηθήσει να μαλακώσετε τη στάση σας απέναντί της. Παράλληλα, θα μπορέσετε να δείτε πως σκέφτεται και να μην εκπλήσσεστε πλέον από κινήσεις της που ως τώρα σας φαίνονταν τελείως απρόβλεπτες ή παράλογες.