Οι δικές σας ιστορίες: Πεθερά πριν και μετά

Οι δικές σας ιστορίες: Πεθερά πριν και μετά

...Μετά το αλτσχάιμερ η πεθερά σας είναι κάπως διαφορετική απ' αυτό που είχατε συνηθίσει ως τώρα.

Γεια σας. Διαβάζω τις ιστορίες με τις κακές πεθερές και θέλω να μοιραστώ και τη δική μου, η οποία δεν αφορά μια συνειδητά κακιά πεθερά. Η δική μου πεθερά ήταν γενικά ένας καλός άνθρωπος, μέχρι που στη ζωή της -και τη δική μας- μπήκε το αλτσχάιμερ.

Όπως είναι λογικό, η ασθένεια την έχει αλλάξει τελείως και η βασικότερη αλλοίωση που έχει υποστεί στο χαρακτήρα της είναι η υπέρμετρη, απίστευτη και εντελώς παρανοϊκή ζήλεια που αισθάνεται για κάθε γυναίκα που βρίσκεται κοντά στο γιο της. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό, καθώς αν δεν είχε αλτσχάιμερ θα περιοριζόταν σε κακίες, σπόντες ή προσβολές. Επειδή όμως δεν έχει κανέναν έλεγχο του εαυτού της, η πεθερά μου γίνεται πλέον ιδιαίτερα επιθετική, σε βαθμό κακουργήματος!

Συγκεκριμένα, δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει άγρια τη γυναίκα από τη Βουλγαρία που είχαμε προσλάβει για να την προσέχει, με αποτέλεσμα να την έχει στείλει στο νοσοκομείο και εμείς να τρέμουμε τη μήνυση που επέρχεται. Επιπλέον, έχει επιτεθεί πολλές φορές και σ' εμένα που ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να μην αιφνιδιαστώ και να μπορέσω να την αντιμετωπίσω. Δεν έχω ιδέα πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη ιστορία, αλλά αισθάνομαι ήδη κατάκοπη.