Οι δικές σας ιστορίες: Η πεθερά «ερωτευμένη» με την πρώην του άντρα μου

Οι δικές σας ιστορίες: Η πεθερά «ερωτευμένη» με την πρώην του άντρα μου

Μερικές γυναίκες αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην... πεθερά!

Με τον άντρα μου παντρευτήκαμε πριν από 6 μήνες περίπου και η όλη διαδικασία έγινε πολύ γρήγορα. Γνωριστήκαμε, σε ένα χρόνο το αποφασίσαμε και τον επόμενο χρόνο παντρευτήκαμε. Το πρόβλημα είναι ότι η πεθερά μου δεν έχει «ξεπεράσει» ακόμα την πρώην κοπέλα του άντρα μου, με την οποία απ' ότι φαίνεται τα πήγαιναν πάρα πολύ καλά.

Τις συνέδεαν πάρα πολλά πράγματα όπως η στενή σχέση τους με την εκκλησία (εμένα που δεν πάω προφανώς με θεωρεί σατανίστρια), η αγάπη τους για τη μαγειρική (εγώ μαγειρεύω αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας) και η αρρωστημένη κτητικότητά τους για τον άντρα μου (εγώ γενικά τον αφήνω χαλαρό γιατί δεν έχει νόημα να τον πρήζω όλη την ώρα).

Το αποτέλεσμα είναι ότι αρκετά συχνά κάνει κουβέντες με το σύζυγό μου για μένα, οι οποίες καταλήγουν στο ότι εγώ δεν είμαι σαν την άλλη, να τη βοηθάω σ' αυτό, εκείνο και το άλλο και γενικά μολονότι και οι δύο έχουμε ξεπεράσει το σύνδρομο της πρώην, η ίδια φαίνεται ότι δεν μπορεί ν' αποδεχτεί αυτό το χωρισμό και συμπεριφέρεται σα να ήταν αυτή η ερωτευμένη μαζί της. Προφανώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για να ξεπεραστεί αυτό το θέμα, γι' αυτό και κάθομαι και περιμένω να το πάρει απόφαση.