10 επιστημονικά συμπεράσματα για τις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου στο δέρμα

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
10 επιστημονικά συμπεράσματα για τις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου στο δέρμα

Πρέπει να τα ξέρεις...

Ο ήλιος (ειδικά στη χώρα μας) είναι επιβλαβής καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό είναι κάτι που το έχουμε πλέον όλοι αντιληφθεί γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό προϊόν συστηματικά. Αντιθέτως αυτό... είναι κάτι στο οποίο δεν είμαστε ακόμα απόλυτα συνεπής σαν λαός. Η ερευνητική ομάδα του Korre όμως, που συνεχώς μελετά την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στην ανθρώπινη επιδερμίδα μας θέλει να μας επιστήσει την προσοχή ώστε να μάθουμε 10 βασικά επιστημονικά συμπεράσματα που ίσως δεν γνωρίζαμε:

1. H έκθεση στον ήλιο προκαλεί βλάβη σε όλα τα σημαντικά συστατικά στοιχεία του δέρματος, όπως επιδερμίδα, χόριο, αιμοφόρα αγγεία, σμηγματογόνοι αδένες.

2. Η επαναλαμβανόμενη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι πρωταρχικός παράγοντας γήρανσης του δέρματος και συνοδεύεται με τη σταδιακή μείωση της λειτουργίας των επιδερμικών βλαστοκυττάρων που είναι απαραίτητα για τη συνεχή ανανέωση και επούλωση της επιδερμίδας.

3. Ολόκληρο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας καταστρέφει την ελαστίνη του δέρματος και προκαλεί σημάδια γήρανσης- πανάδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες, ξηρότητα.

4. Ο αριθμός των ρυτίδων στο πρόσωπό μας είναι και συνάρτηση των συνολικών ωρών έκθεσης στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

KOKKIΝΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΤ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ANTISPOT SPF50

(ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ MAT / ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ – ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΑΔΩΝ SPF 50)

5. Έως 20 χρόνια προσθέτουν στην αντιλαμβανόμενη ηλικία οι κηλίδες του δέρματος.

80% της ορατής γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη UV ακτινοβολία.

6. 23% των βλαβών από τον ήλιο πραγματοποιείται έως την ηλικία των 18 ετών, προσθέτοντας +10% για κάθε δεκαετία ζωής που ακολουθεί.

7. 75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία - κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενός περιπάτου ή της ενασχόλησης με τα φυτά.

20583022 1693912964248896 77465267101237248 n

8. 80% της UVA ακτινοβολίας φθάνει στο δέρμα ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά - είναι ακτινοβολία που διαπερνά τα σύννεφα, αλλά και επιφάνειες, όπως το τζάμι του αυτοκινήτου.

9. Οι ακτίνες UVB βλάπτουν το δέρμα όλο το χρόνο, καθώς η ανάκλασή τους σε επιφάνειες, όπως το χιόνι, ο πάγος, ακόμα και το τσιμέντο, αυξάνει την αρνητική επίδρασή τους.

10. 15 λεπτά έκθεσης στις ακτίνες UVB κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τη χρονική περίοδο μέγιστης έντασης, 11.00 – 14.00, είναι αρκετά για να προκαλέσουν φθορά στο δέρμα.

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τον ήλιο και τη γήρανση του δέρματος, κάνε κλικ στο www.stopsunageing.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάσκες μαλλιών με χρώμα; Oh yes!