Διάβασε γιατί πρέπει να έχεις ένα μικρό σουρωτήρι στο μπάνιο σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Διάβασε γιατί πρέπει να έχεις ένα μικρό σουρωτήρι στο μπάνιο σου

Η ιδέα μας ήρθε από το Instagram… φυσικά

Το πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός των πινέλων το έχουμε ξεκαθαρίσει. Έχουμε μιλήσει για όλα τα μικρόβια που συγκεντρώνονται στα άπλυτα και βρώμικα πινέλα, έχουμε εξηγήσει το κακό που μπορεί να πάθει το δέρμα από αυτά τα μικρόβια και εννοείται, έχουμε προτείνει πολλούς τρόπους για τον καθαρισμό τόσο των πινέλων όσο και των σφουγγαριών του μακιγιάζ. Μάλιστα, στην αγορά υπάρχουν και ειδικά εργαλεία καθαρισμού των πινέλων και των σφουγγαριών, όπως αυτό το pad σιλικόνης που μπορείς να βρεις σε online καταστήματα αλλά και κατατήματα καλλυντικών κοντά σου.

GREEN 1000x1000

Τρίβεις επάνω του με σαπούνι και νερό τα πινέλα και τα σφουγγάρια και έτσι εκείνα καθαρίζουν καλά και απολυμαίνονται. Ναι, είναι ένα επιπλέον έξοδο και ένα ακόμη αντικείμενο που πρέπει να βρει τη θέση του στο ήδη ασφυκτικά γεμάτο μπάνιο σου αλλά, αξίζει τόσο για την υγεία του δέρματός σου όσο και για την επένδυση που έκανες στα πανάκριβα πινέλα σου. Υπάρχει όμως ένας ακόμη, πολύ πιο εύκολος και απείρως πιο πρακτικός τρόπος για να τα καθαρίσεις και μας ήρθε από το Instagram. Πάτα play στο παρακάτω video και θα σου εξηγήσουμε…


https://www.instagram.com/p/BjOdKmvl3TZ/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Όπως είδες, αυτή η makeup artist αποφάσισε να αγοράσει ένα σουρωτήρι και μέσα σε αυτό να καθαρίσει τα πινέλα της. Το μαλακό, πλεγμένο μέταλλο είναι φιλικό προς τις ευαίσθητες τρίχες των πινέλων και με λίγο σαπούνι, λειτουργεί εξίσου καλά όσο και το pad σιλικόνης. Μάλιστα, το μικρό σουρωτήρι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στην κουζίνα σου για άλλα πράγματα όπως πχ για να σουρώσεις ένα τσάι. Εμείς το δοκιμάσαμε και πρέπει να πούμε πως είναι τέλειο αν και, συμφωνούμε με εκείνους που σχολιάζουν πως γίνεται μεγάλη σπατάλη νερού. Για να αποφύγεις τη σπατάλη στο νερό, δεν έχεις παρά να βρέξεις τα πινέλα, να βάλεις λίγο σαπούνι, να τρίψεις καλά και να ξεβγάλεις αντί να τα έχεις κάτω από τρεχούμενο νερό συνέχεια. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!