Ερμ… Υπάρχει κάτι ακόμα ΠΟΛΥ σημαντικό που πρέπει να προσέξεις όσο φοράς μάσκα!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ερμ… Υπάρχει κάτι ακόμα ΠΟΛΥ σημαντικό που πρέπει να προσέξεις όσο φοράς μάσκα!

Μπορεί να μην το είχες σκεφτεί

Η προστατευτική μάσκα είναι πλέον μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Έχεις αγοράσει ή έχεις φτιάξεις όσες θα χρειαστείς, έχεις μάθει πλέον καλά πως να τη φοράς, πως να την απολυμαίνεις αν είναι επαναχρησιμοποιούμενη και τι να κάνεις για να φροντίσεις το δέρμα σου από κάτω. Υπάρχει όμως κάτι που δεν σκέφτηκες (ούτε και εμείς το είχαμε σκεφτεί) και είναι σημαντικό: Τα μαλλιά σου!

Στην αρχή της καραντίνας είχαμε εξηγήσει ότι πρέπει να λούζεσαι όταν επιστρέφεις από το σούπερ μάρκετ ή τη βόλτα σου. Μπορεί να μας είχες θεωρήσει υπερβολικές αλλά δεν μας νοιάζει, εμείς το είπαμε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξαναμιλήσουμε για τα μαλλιά και τον κορονοϊό αλλά αυτή τη φορά σε σχέση με την προστατευτική σου μάσκα.

woman with a face mask standing on an escalator 3943884

Τη μάσκα σου, όπως ξέρεις ήδη, δεν πρέπει να την αγγίζεις αφού τη φορέσεις. Φυσικά θα θέλεις να την ισιώσεις, να τη βάλεις στη θέση της και εννοείται θα το κάνεις. Έχεις όμως κατά νου πως πρέπει να βάλεις αντισηπτικό στα χέρια σου πριν την οποιαδήποτε κίνηση. Φέρνεις όμως τα χέρια σου στο πρόσωπό σου για δεκάδες ακόμα λόγους και τα μαλλιά σου είναι ο πιο συνηθισμένος!

Οι κινήσεις γίνονται μηχανικά, ασυνείδητα. Φυσάει ο αέρας, σε γαργαλά μία τούφα και την απομακρύνεις χωρίς να το σκεφτείς. Χωρίς να το καταλάβεις όμως κιόλας, έχεις βάλει τα χέρια σου στο πρόσωπο… Βάλε σε αυτό και την άρνησή σου να λουστείς και έχουμε πρόβλημα!

Όχι, δεν έχει αποδειχθεί πως τα μαλλιά σου είναι εστία μόλυνσης και πως μπορεί να μεταφέρουν τον κορονοϊό… Δεν έχει όμως αποδειχθεί και το αντίθετο. Η οδηγία είναι σαφής: Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου και μην πιάνεις τη μάσκα σου. Τι θα κάνεις λοιπόν τώρα που πρέπει να φοράς συνέχεια μάσκα; Έχουμε όλες τις συμβουλές στην παρακάτω gallery…

Διάβασε ακόμα: 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις από αύριο που θα φοράς συνέχεια μάσκα