Skin cycling: Το νέο skincare trend που κάνει χαμό στο TikTok είναι δώρο για το ευαίσθητο δέρμα

Μαρία Ροδίτη
Skin cycling: Το νέο skincare trend που κάνει χαμό στο TikTok είναι δώρο για το ευαίσθητο δέρμα
Imaxtree.com

Το skin cycling αφορά τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς και ωφελεί σημαντικά την επιδερμίδα.

Είναι λογικό με τόσα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν στην αγορά κάθε τρεις και λίγο και με τις νέες τάσεις που ξεπετάγονται στα social media να μπερδεύεσαι και να κάνεις λάθη στη skincare routine σου. Και ποιο το αποτέλεσμα; Δέρμα ταλαιπωρημένο, αφυδατωμένο, με σπυράκια και χωρίς καμία λάμψη.

Αν βρίσκεσαι τελευταία σε αυτό το mood κι αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, για σένα δημιουργήθηκε το skin cycling: το νέο trend που κάνει χαμό στο TikTok, αφορά μόνο τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά την ανομοιόμορφη υφή του δέρματος και τα εξανθήματα.

Tried, tested, true! Οι 10 καλύτερες μάσκες όλων των εποχών για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας

Τι είναι το skin cycling

Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα του trend, το skin cycling αφορά έναν κύκλο 4 βημάτων, τα οποία ακολουθείς 4 συνεχόμενα βράδια. Ένα βήμα το κάθε βράδυ, δηλαδή. Ποια είναι αυτά τα βήματα; Το πρώτο βράδυ κάνεις απολέπιση, το δεύτερο βράδυ κάνεις χρήση ρετινόλης στην επιδερμίδα, το τρίτο και το τέταρτο βράδυ το αφιερώνεις στην ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας. Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά το κάθε βήμα.

1ο βράδυ – Απολέπιση

Το πρώτο βράδυ του skin cycling πρέπει να κάνεις απολέπιση με κάποιο οξύ, όπως το γλυκολικό, το γαλακτικό ή το σαλικυλικό. Στη συνέχεια, απλώς βάζεις στο πρόσωπό σου ενυδατική κρέμα.

2ο βράδυ – Ρετινόλη

Το δεύτερο βράδυ απλώνεις στην επιδερμίδα σου ρετινόλη, είτε με τη μορφή ορού, είτε με τη μορφή κρέμας. Προσοχή, όμως! Αν είσαι αρχάρια, χρησιμοποίησε πολύ μικρή ποσότητα ρετινόλης, για να μην ερεθίσεις το δέρμα σου.

3η και 4η νύχτα – Καθαρισμός και ενυδάτωση

Το τρίτο και το τέταρτο βράδυ καθάρισε με καθαριστικό το πρόσωπό σου και βάλε μόνο ενυδατική κρέμα. Αυτό το βήμα - που γίνεται δύο βράδια - είναι σημαντικό, καθώς δίνει στο δέρμα χρόνο να επουλωθεί και να είναι έτοιμο για την επόμενη εφαρμογή οξέων απολέπισης που θα ακολουθήσει.

Τα οφέλη του skin cycling

Αν έχεις κηλίδες, σπυράκια και εξανθήματα στο πρόσωπο, το skin cycling είναι για σένα. Κι αυτό, γιατί δεν παραφορτώνει το δέρμα με ενεργά συστατικά, των οποίων η παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει κι άλλο κακό στην επιδερμίδα.

Εκτός αυτού, το skin cycling είναι η τέλεια μέθοδος για να «ξυπνήσει» το δέρμα σου σε περίπτωση που έχει συνηθίσει τα προϊόντα που χρησιμοποιείς και δεν βλέπεις αποτέλεσμα, αλλά και να αρχίσεις να συνηθίζεις τη ρετινόλη, αν τη χρησιμοποιείς για πρώτη φορά.