The beauty of Tina: Η Tina Turner «έφυγε» αλλά η ομορφιά και η κληρονομιά της παραμένουν

The beauty of Tina: Η Tina Turner «έφυγε» αλλά η ομορφιά και η κληρονομιά της παραμένουν

Ξεπέρασε αυστηρά όρια σε μία εποχή που ήταν αδιανόητο, επέζησε από την κακοποίηση και βγήκε πιο δυνατή, ενέπνευσε καλλιτέχνες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο… We love you Tina.

«You’re simply the best, better than all the rest, better than anyone, anyone I ever met…» Οι φορές που έχω «τσιρίξει» αυτούς τους στίχους, μπροστά στον καθρέφτη όσο κάνω το μακιγιάζ μου, στο ντους με ένα σαμπουάν για μικρόφωνο, στο αυτοκίνητο οδηγώντας γρήγορα για να βρω τις φίλες μου, καθαρίζοντας το σπίτι…. Είναι αμέτρητες. Θα μου λείψει η ατίθαση, wild Tina, με τα χαρακτηριστικά μαλλιά και την μοναδική φωνή. «Έφυγε» βλέπεις σήμερα, αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο κενό στην μουσική και την καρδιά μας.

Ποια ήταν η Tina Turner

To πλάνο ανοίγει και βλέπουμε μόνο τα πόδια της Tina, χορεύει αργά, δυνατά, με το δικό της signature στιλ. Τα χαρακτηριστικά, ατίθασα μαλλιά της διαγράφονται στο backlight. Η εικόνα εναλλάσσεται με κοντινά δικά της και ενός αλόγου, το αγέρωχο βλέμμα, ο δυναμικός βηματισμός, ένας τέλειος παραλληλισμός. Η φωνή της βραχνή και μελωδική, το τέμπο γίνεται πιο γρήγορο, το άλογο τρέχει, το τραγούδι μοιάζει να φτάνει στο εκρηκτικό ρεφρέν του αλλά όχι ακόμα… Tina was a tease.

Britain Tina Turner Musical

Mick Jagger, Oprah Winfrey, Viola Davis, Obamas και πόσοι άλλοι αποχαιρετούν την Tina Turner

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για τη ζωή της, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και ξεπέρασε, για την προσφορά της στη μουσική μετά από παραπάνω από μισό αιώνα, και για τα όρια που «έσπασε» τόσο για γυναίκες όσο και για μαύρους καλλιτέχνες. Βρισκόμαστε όμως στο beauty department και θα ασχοληθούμε με την ομορφιά της Tina, αυτή την unconventional ομορφιά για την οποία δέχτηκε σχόλια και «βολές», αλλά ποτέ δεν άλλαξε, και η οποία την χαρακτήρισε.

Obit Tina Turner

The beauty of Tina

Λίγοι είναι εκείνοι οι καλλιτέχνες τους οποίους μπορείς να αναγνωρίσεις από ένα χαρακτηριστικό τους. Πάρε για παράδειγμα τον Elvis, μόλις δεις πυκνές φαβορίτες, το μυαλό σου πηγαίνει στον Βασιλιά του Rock n Roll. Αντίστοιχα, όταν μόλις δεις ατίθασα μαλλιά και κόκκινα χείλη, το μυαλό πηγαίνει στην Tina Turner, τη βασίλισσα του Rock n’ Roll. Θα νόμιζε κανείς ότι μιλάμε για μία proud λιονταρίνα, αλλά δεν ήταν (στο ζώδιο). Η Tina ήταν Τοξότης, καθόλου τυχαίο, αφού μερικά από τα χαρακτηριστικά της είναι, ότι είναι δυναμική, ζωηρή, δραστήρια και με όρεξη για ζωή.

Music-Rock Hall

Τα μαλλιά της Tina απέκτησαν δική τους ζωή, και άρχισαν να αντανακλούν τη δύναμή της αφού χώρισε από τον Ike Turner, τον άνδρα που την κακοποίησε αλλά δεν την «έσπασε». Τα μαλλιά της Tina δεν ήταν τυχαία ατίθασα. Τα κουνούσε, τα τίναζε και έδινε έμφαση στη μουσική της. Ήταν μέρος της και περίτρανη απόδειξη ότι τα μαλλιά μπορούν τόσο να χαρακτηρίσουν έναν καλλιτέχνη, όσο και να τον δυναμώσουν. Το ίδιο ισχύει και για το κόκκινο κραγιόν της. Σύμβολο δύναμης και αυτοπεποίθησης.

Tina Turner

Η Tina τραγούδησε τη ζωή της και την είδαμε να μεταμορφώνεται και να εξελίσσεται στο δυναμικό icon μπροστά στα μάτια μας. Και ναι, αυτό συμπεριλαμβάνει και το beauty look της που ήταν, είναι και θα παραμείνει μοναδικό. Σήμερα λοιπόν, βάλε λίγο πιο δυνατά τη μουσική της και άκου τους στίχους, μπορεί να σου αλλάξουν τη ζωή.

Η θρυλική «βασίλισσα του Rock 'n' Roll» Tina Turner πέθανε σε ηλικία 83 ετών