Έχεις σπυράκια στους γλουτούς; -4 τρόποι για να τα ξεφορτωθείς!

Έχεις σπυράκια στους γλουτούς; -4 τρόποι για να τα ξεφορτωθείς!

Αυτά τα tips θα εξαφανίσουν τα σπυράκια σε χρόνο dt.

Τα σπυράκια είναι ο αιώνιος εχθρός μας! Όπου κι αν εμφανιστούν είναι το ίδιο ενοχλητικά. Τώρα το καλοκαίρι που τα πόδια μας είναι καθημερινά εκτεθειμένα από τις βερμούδες και τα μαγιό στην παραλία τα σπυράκια στου γλουτούς είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες… Εκεί που κάθεσαι... Τσουπ! Τα σπυράκια κάνουν την εμφάνισή τους, πάνω στους γλουτούς.

pexels-nikolina-11531509.jpg

Bye bye bob hair! Αυτό είναι το νέο κούρεμα που θα επικρατήσει παντού

Πως εμφανίζονται τα σπυράκια στους γλουτούς;

Δυστυχώς, οι παράγοντες είναι αρκετοί. Ένας από τους πιο σύνηθες είναι το ξυράφι. Το ξυράφι γίνεται η προέκταση του χεριού μας (κάθε καλοκαίρι) για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα πόδια μας λεία και απαλά. Πολλές φορές όμως, τα πόδια μετά το ξύρισμα ερεθίζονται και δημιουργούνται σκούροι πόροι και σπυράκια.

Πώς θα απαλλαγούμε από αυτό; Η απολέπιση και η σωστή ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο στο να αποτρέψουμε την εμφάνιση των σπυριών μετά το ξύρισμα.
Το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν κυριολεκτικά να στάζουμε από τον ιδρώτα... Το να διατηρούμε το σώμα μας καθαρό, κάνοντας ντους μετά από μία δραστηριότητα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλει στο να εμφανίσουμε σπυράκια.

Μην ανησυχείς όμως, υπάρχει λύση! Μπορούμε ακόμη να πούμε bye bye στα σπυράκια στην περιοχή των γλουτών πριν βγούμε στην παραλία… Πώς; Συνέχισε να διαβάζεις…

4 τρόποι για να τα ξεφορτωθείς τα σπυράκια στους γλουτούς

1. Tea Tree Oil

pexels-tara-winstead-6694194.jpg

Το tea tree oil διαθέτει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες κάτι το οποίο αποτρέπει τις λοιμώξεις στο δέρμα. Τοποθέτησε tea tree oil σε ένα βαμβάκι και στη συνέχεια τοπικά εφάρμοσε το πάνω στα σπυράκια. Θα εξαφανιστούν σε χρόνο dt!

2. Ντους μετά από κάθε δραστηριότητα

pexels-yaroslav-shuraev-5977758.jpg

Σίγουρα θα έχεις ακούσει το ρητό «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά». Η αλήθεια είναι πως είναι το Α και το Ω, από όλες τις απόψεις. Οι βρωμιές και τα νεκρά κύτταρα από τον ιδρώτα απομακρύνονται και δε δημιουργούνται σπυράκια.

3. Απολέπιση

pexels-cottonbro-studio-3737825-(1).jpg

Το scrub σώματος βοηθάει στο να απομακρυνθούν οι ρύποι, τα νεκρά κύτταρα και οι βρωμιές από την επιδερμίδα και να μην απορροφηθούν στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος.

4. Ενυδάτωση

pexels-linda-prebreza-286951-(1).jpg

Η ενυδατική κρέμα μειώνει τους ερεθισμούς και βοηθάει το δέρμα να αναπνέει σωστά. Goodbye φραγμένοι πόροι!

Σε περίπτωση που τα σπυράκια επιμείνουν, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση.