Χρειάζεσαι αντηλιακό όταν βρέχει; Ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

Ευαγγελία Αλπίδου

Εκτός από την αντηλιακή προσώπου υπάρχει και η ενυδατική με SPF. Το γνώριζες;

Δεν προλάβαμε να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και αμέσως ο καιρός μας τα χάλασε... Από το πρωί σήμερα έχουν σχηματιστεί σύννεφα στον ουρανού και η βροχή, έχει χαλάσει τα απογευματινά μας σχέδια. Κάτι τέτοιες μέρες έρχονται για να μας υπενθυμίσουν κάποια βασικά πράγματα. Ένα από αυτά είναι η αντηλιακή προσώπου.

Χρειάζεσαι αντηλιακό όταν βρέχει;

Η απάντηση είναι: χρειάζεσαι αντηλιακή προσώπου πάντα και παντού! Μπορεί τους καλοκαιρινούς μήνες να μιλάμε συνεχώς για το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε αντηλιακό πριν την έκθεσή μας στον ήλιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι φοράμε αντηλιακό μόνο τότε... Το ότι έχει συννεφιά ή βρέχει, δεν σημαίνει ότι η ακτινοβολία του ήλιου δεν φτάνει στην επιδερμίδα σου.

Μπορεί οι ακτίνες UVB να φιλτράρονται από τα σύννεφα και να μην έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα, αλλά οι ακτίνες UVA φτάνουν στην επιδερμίδα και προκαλούν πρόωρη γήρανση μέσω των ελεύθερων ριζών.

313290381_153952266987816_2913693967604041957_n.jpg

@ebonylet

Δεν μπορείς να κρυφτείς από την ακτινοβολία του ήλιου

Από την ακτινοβολία του ήλιου λοιπόν δεν μπορείς να κρυφτείς. Ακόμα και αν είσαι σε εσωτερικό χώρο, οι ακτίνες μπορούν να διαπεράσουν τα τζάμια και να επηρεάσουν την επιδερμίδα. Οπότε καταλαβαίνεις, ότι το αντηλιακό είναι αδιαπραγμάτευτο ακόμα και μέρες όπως τη σημερινή, με συννεφιά και βροχή. Επίσης, αν δουλεύεις με υπολογιστή, το blue light φως που εκπέμπει η οθόνη του υπολογιστή συμβάλει επίσης, στην γήρανση της επιδερμίδας.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι εκτός από την αντηλιακή προσώπου, την οποία έχουμε πάντα μέσα στην τσάντα μας, τέτοιες βροχερές μέρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μία ενυδατική με SPF. Οι ενυδατικές κρέμες με SPF, επαναφέρουν την λάμψη και την ελαστικότητα, ενώ προσφέρουν και αντηλιακή προστασία. Παρόλα αυτά, υπό άλλες συνθήκες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αντηλιακή προσώπου.

Μην φεύγεις! Δεν θα σε αφήναμε έτσι... Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές αντηλιακές προσώπου, αλλά και ενυδατικές κρέμες με SPF για να έχεις πάντα και παντού μαζί σου. Ρίξε μία ματιά...

Shopping Time:

3 χτενίσματα & 3 μακιγιάζ για εσένα που είσαι καλεσμένη σε γάμο τον Σεπτέμβρη