Όλα τα οφέλη της ρετινόλης που πρέπει να γνωρίζεις για την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος

Ευαγγελία Αλπίδου
Όλα τα οφέλη της ρετινόλης που πρέπει να γνωρίζεις για την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της Βιταμίνης Α, η οποία έχει αντιγηραντική δράση και βελτιώνει την όψη, την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για αυτό το θαυματουργό συστατικό που υπάρχει στον κόσμο της δερματολογίας και της ιατρικής. Ακόμα κι αν δεν το γνωρίζεις, μπορεί ήδη να χρησιμοποιείς κάποιο serum ή μία κρέμα νυκτός, τα οποία να περιέχουν ως συστατικό, τη ρετινόλη. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, θα πρέπει να πούμε τι είναι η ρετινόλη;

Beauty trick! Πώς να κάνεις contοuring αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της Βιταμίνης Α, η οποία έχει αντιγηραντική δράση και βελτιώνει την όψη, την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας. Επιπλέον, τα ρετινοειδή διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, ενεργοποιώντας την ανάπτυξη νέων κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία επιδερμίδα πιο σφρυγηλή, νεανική και λαμπερή. Επίσης, η ρετινόλη λειτουργεί και ως απολεπιστικό, το οποίο βοηθάει στο ξεκλείδωμα των πόρων, σε επιδερμίδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ακμή.

Η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Vaillant-bks-S24-034.jpg

Μπορεί όλα τα παραπάνω να τα γνωρίζεις. Γνωρίζεις όμως, ότι μπορείς να ενσωματώσεις την ρετινόλη και στην body care routine σου; Κι όμως, η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Υπάρχουν κρέμες σώματος με κύριο συστατικό τη ρετινόλη, που μπορείς να εφαρμόσεις στο ντεκολτέ, στην πλάτη, στα χέρια και στα πόδια. Προσοχή! Μην εφαρμόσεις την ρετινόλη σε περιοχές οι οποίες είναι αρκετά ευαίσθητες, όπως οι μασχάλες και ο λαιμός ή αμέσως μετά το ξύρισμα, γιατί το δέρμα είναι πιο επιρρεπή σε ερεθισμούς.

5 skincare προϊόντα με ρετινόλη & 5 με bakuchiol για σένα που ψάχνεις μια πιο ήπια εναλλακτική

pexels-mike-murray-6925527.jpg

Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, το δέρμα σου θα δείχνει λείο, απαλό και πιο φωτεινό. Αν έχεις ακμή σε διάφορα σημεία του σώματος, θα δεις η όψη της επιδερμίδας να βελτιώνεται ορατά. Προσοχή! Την πρώτη φορά εφαρμογής της ρετινόλης είναι καλό να τη χρησιμοποιήσεις 2 φορές την εβδομάδα, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα μέρα παρά μέρα. Ίσως την πρώτη εβδομάδα παρατηρήσεις λίγο ξεφλούδισμα σε μερικά σημεία, αλλά μην ανησυχείς, τις επόμενες μέρες θα έχουν εξαφανιστεί. Να είσαι σίγουρη, ότι μόλις δοκιμάσεις ένα προϊόν με ρετινόλη, δεν θα το αποχωρίζεσαι αποχωρίζεσαι από την skincare routine.