Genius! 3 tips για να μην «σπάει» το concealer κάτω από την περιοχή των ματιών

Ευαγγελία Αλπίδου
Genius! 3 tips για να μην «σπάει» το concealer κάτω από την περιοχή των ματιών

Είναι το προϊόν που μοιάζει με μαγικό ραβδί, γιατί κάθε φορά που το εφαρμόζουμε κάτω από την περιοχή των ματιών, εξαφανίζει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. 

Ένα από τα must have items που έχουμε στο beauty νεσεσέρ μας, είναι το concealer. Είναι το προϊόν που μοιάζει με μαγικό ραβδί, γιατί κάθε φορά που το εφαρμόζουμε κάτω από την περιοχή των ματιών, εξαφανίζει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Επιπλέον, το concealer μας βοηθάει να φωτίσουμε το βλέμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Παρόλα αυτά, εκεί που έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία αψεγάδιαστη όψη στο μακιγιάζ, ξαφνικά μετά από λίγο παρατηρούμε μικρές-μικρές λευκές γραμμές... το conealer έχει σπάσει! Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε;

8 concealers που θα απομακρύνουν τους μαύρους κύκλους και την κούραση από το βλέμμα σου

Γιατί «σπάει» το concealer κάτω από την περιοχή των ματιών;

Atlein-bks-S24-001.jpg

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, είμαστε άνθρωποι και... αναπνέουμε, γελάμε και μιλάμε! Δεν γίνεται να μένουμε ανέκφραστοι σαν αγάλματα. Οπότε, είναι απόλυτα λογικό το concealer να σπάει κάτω από την περιοχή των ματιών. Παρόλα αυτά, πολλές φορές μπορεί να συμβάλουμε και εμείς στο πρόβλημα αυτό. Ένα από τα συχνά λάθη που κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε αμέσως μετά την κρέμα ματιών, το concealer. Αφού εφαρμόσουμε την κρέμα ματιών, πρέπει να αφήσουμε να περάσουν λίγα λεπτά έτσι ώστε η κρέμα να έχει απορροφηθεί καλά. Στη συνέχεια, μπορούμε να εφαρμόσουμε το concealer (προσοχή στην ποσότητα), εφαρμόζοντάς το ταμποναριστά κάτω από τα μάτια.

Βέβαια, οι makeup artists, μας προτείνουν μερικά tricks τα οποία θα θωρακίσουν το concealer και θα το κάνουν να μένει αψεγάδιαστο μέσα στη μέρα. Συνέχισε να διαβάζεις και... κράτησε σημειώσεις!

Κρέμα ματιών

Η κρέμα ματιών είναι το Α και το Ω για ένα ξεκούραστο βλέμμα. Οι makeup artists, προτείνουν να χρησιμοποιείται οπωσδήποτε η κρέμα ματιών στην βραδινή skincare routine, έτσι ώστε την επόμενη μέρα το βλέμμα να δείχνει φωτεινό και ενυδατωμένο. Παρόλα αυτά, αν εφαρμόζεις κρέμα ματιών πριν το μακιγιάζ, φρόντισε να έχει απορροφηθεί καλά, πριν εφαρμόσεις το concealer.

pexels-ron-lach-8128066.jpg

Setting powder

Πολλές γυναίκες δεν έχουν καταλάβει την αξία που έχει το setting powder. Το setting powder σταθεροποιεί τα υγρά στοιχεία του μακιγιάζ και τα κάνει να κρατούν περισσότερο. Υπάρχουν setting powders ειδικά για την περιοχή των ματιών, τα οποία κλειδώνουν το concealer και δεν το αφήνουν να σπάει μέσα στη μέρα.

Η σωστή ποσότητα

Η ποσότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο μακιγιάζ. Οι υπερβολικές ποσότητες φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Χρησιμοποίησε ένα beautyblender και με ταμποναριστές κινήσεις εφάρμοσε το concealer στην περιοχή των ματιών. Το σγουγγαράκι εκτός το ότι θα πάρει την περίσσια ποσότητα, θα απλώσει με ομοιόμορφο τρόπο το concealer και θα καλύψει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Μην φεύγεις! Δεν θα σε αφήναμε έτσι. Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά από τα best sellers concealers που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά και υπόσχονται αψεγάδιαστη όψη της επιδερμίδας κάτω από την περιοχή των ματιών. Ρίξε μία ματιά...