5 skincare προϊόντα με ρετινόλη & 5 με bakuchiol για σένα που ψάχνεις μια πιο ήπια εναλλακτική

Μαρία Ροδίτη
5 skincare προϊόντα με ρετινόλη & 5 με bakuchiol για σένα που ψάχνεις μια πιο ήπια εναλλακτική
Antonello Trio/IMAXTREE.COM

Η ρετινόλη είναι η βασίλισσα της αντιγήρανσης, αλλά υπάρχει και το bakuchiol για εσένα που είσαι επιρρεπής στους ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητά του, την ελαστικότητά του και τη λάμψη του. Εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Βλέπεις, αρχίζει σταδιακά- όσο περνούν τα χρόνια- και μειώνεται το κολλαγόνο στην επιδερμίδα. Και κάπου εκεί εσύ ξεκινάς να ψάχνεις για skincare προϊόντα με άμεση δράση. Για συστατικά που γρήγορα εξαφανίζουν τις λεπτές γραμμές και τα σημάδια του χρόνου. Και ποια είναι αυτά; Η ρετινόλη και το -πιο πρόσφατα γνωστό- bakuchiol.

Για να καταλάβεις, η ρετινόλη είναι η βασίλισσα της αντιγήρανσης, καθώς έχει άμεση δράση, όμως υπάρχει περίπτωση να ερεθίσει το δέρμα, ειδικά αν έχεις έντονη ευαισθησία. Εκεί… έρχεται το bakuchiol, η φυτική εκδοχή της ρετινόλης, να σε σώσει. Και ναι! Σήμερα σου έχω ετοιμάσει δύο υπέροχους οδηγούς αγοράς με προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη και bakuchiol για να ικανοποιήσεις άμεσα τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Άσε τη ρετινόλη! Η ρετινάλη είναι το νέο και πιο δραστικό αντιγηραντικό συστατικό

Τα οφέλη που προσφέρει η ρετινόλη και λίγο… anti-ageing shopping

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και κάνει… θαύματα. Πρώτον, «γεμίζει» τα κενά του προσώπου, παράγει κολλαγόνο, ανανεώνει τα κύτταρα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Γι’ αυτό ακριβώς χαρακτηρίζεται ως το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό!

Όχι μόνο, όμως. Η δράση της ρετινόλης δεν περιορίζεται εκεί, καθώς μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη και στα σπυράκια. Βλέπεις, το hero αυτό συστατικό ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και προστατεύει από το φράξιμο των πόρων της επιδερμίδας. Επίσης, χαρίζει λάμψη στο θαμπό δέρμα κάνοντας απολέπιση σε κυτταρικό επίπεδο κι έτσι φέρνει στην επιφάνεια την πιο απαλή και αναζωογονημένη εκδοχή της επιδερμίδας σου. Τέλος, μπορεί να εξαλείψει και τις πανάδες. Να σβήσει κηλίδες και σημάδια που έχουν προκληθεί από τον ήλιο, αλλά και να περιορίσει το μέλασμα. Θέλει προσοχή, βέβαια!

Και το λέω αυτό, διότι αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ρετινόλη, θα πρέπει να αρχίσεις τη χρήση της πολύ σταδιακά. Αρχικά, να τη χρησιμοποιήσεις δύο φορές την εβδομάδα, μετά 3 και σιγά-σιγά να την εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου. Κι αυτό, διότι η ρετινόλη έχει την ικανότητα να ερεθίζει το δέρμα, ενώ είναι και φωτοευαίσθητη. Αυτό σημαίνει πως πάντα, παράλληλα με τη χρήση της ρετινόλης, θα πρέπει να φοράς και αντηλιακό στο πρόσωπό σου. ΠΑΝΤΑ!

antigiransi.jpg

Δες τώρα στην gallery 5 super αποτελεσματικά προϊόντα ομορφιάς με ρετινόλη που αξίζει να δοκιμάσεις έστω και μία φορά.

Κι αν έχεις μεγάλη ευαισθησία… πες «ναι» στο bakuchiol

Το bakuchiol είναι ένα skincare συστατικό που έχει κάνει buzz τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι η φυτική εναλλακτική της ρετινόλης και ένα πιο ήπιο συστατικό που δεν προκαλεί ερεθισμούς. Τι κάνει;

antiageing.jpg

Βελτιώνει τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας, καθώς διεισδύει βαθιά και επιτρέπει στην επιδερμίδα να ανακτήσει τη σφριγηλότητα και τον όγκο της. Επίσης, δεν προκαλεί καμία υπερευαισθησία, ερυθρότητα ή ερεθισμό, οπότε είναι ιδανικό να χρησιμοποιείται από κάθε τύπο δέρματος, ειδικά από το ευαίσθητο. Και το καλύτερο; Μπορεί άνετα να χρησιμοποιείται στην περίοδο της εγκυμοσύνης, σε αντίθεση με τη ρετινόλη, που αντενδείκνυται.

Δες τώρα 5 προϊόντα με bakuchiol στην επόμενη gallery.