Beauty trick! Πώς να κάνεις contοuring αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Ευαγγελία Αλπίδου
Beauty trick! Πώς να κάνεις contοuring αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Το contouring είναι η τέχνη της φωτοσκίασης, που σμιλεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Δεν έχουμε γεννηθεί όλες οι γυναίκες με τέλειες γωνίες και ζυγωματικά, με το σωστό μακιγιάζ όμως μπορούμε να αποκτήσουμε.

Το contouring είναι η τέχνη της φωτοσκίασης, που σμιλεύει, βελτιώνει, αλλά και αλλάζει το σχήμα του προσώπου. Δυστυχώς, δεν έχουμε γεννηθεί όλες οι γυναίκες με τέλειες γωνίες και ζυγωματικά. Παρόλα αυτά, το μακιγιάζ μας επιτρέπει να τις αποκτήσουμε και εμείς που έχουμε στρογγυλό πρόσωπο.

Το στρογγυλό πρόσωπο δεν θα γεράσει ποτέ!

Το στρογγυλό πρόσωπο μπορεί να μην έχει γωνίες αλλά έχει και τα θετικά του. Δεν θα γεράσει ποτέ, θα συνεχίσει για πάντα να έχει αυτή τη νεανική όψη. Τα πιο συνηθισμένα σημεία του προσώπου που κάνουμε contouring είναι η μύτη, το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πιγούνι. Το contouring διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο, θέλει να ακολουθήσεις διαφορετικές τεχνικές κάθε φορά. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για round faces.

362924444_1456213465126648_2614135862899479344_n.jpg

@selenagomez

Τι είναι το Vertical Contour;

Οι beauty lovers στο TikTok συνεχώς βρίσκουν νέες μεθόδους και beauty tips, τα οποία μας κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά και το μακιγιάζ μας. Αυτή τη φορά, έρχονται να μας συστήσουν το «vertical contour». Το vertical contouring έχει δημιουργήσει φρενίτιδα αυτή τη στιγμή στον κόσμο του μακιγιάζ. Πρόκειται για μία τεχνική που σμιλεύει τα ζυγωματικά και δημιουργεί γωνίες στο πρόσωπο. Η συγκεκριμένη τεχνική απευθύνεται σε στρογγυλά πρόσωπα. Έχει γίνει απίστευτα δημοφιλής γιατί το αποτέλεσμα δείχνει σαν να έχει βάλει το χεράκι του κάποιος makeup artist, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα beauty trick που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα μόνη σου.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το στικ του contouring ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά, κάνοντας κάθετες γραμμές με φορά προς τα κάτω. Στη συνέχεια με ένα beautyblender ή ένα ειδικό πινέλο για contour μπλεντάρεις το προϊόν να γίνει ένα με την επιδερμίδα και... είσαι έτοιμη! Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! Το στρόγγυλο πρόσωπό σου θα έχει αποκτήσει πλέον γωνίες.

Επιπλέον, αν θέλεις να βάλεις και τον τύπο της επιδερμίδας σου στην εξίσωση, εσύ που έχεις λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να διαλέξεις ένα προϊόν contouring σε μορφή πούδρας, ενώ αν έχεις ξηρή επιδερμίδα οι κρεμώδεις υφές είναι ιδανικές για εσένα. Βέβαια, εσύ μπορείς να επιλέξεις αυτό που σε βολεύει καλύτερα.

Vaillant-bks-S24-034.jpg

Δες τώρα μερικά αγαπημένα προϊόντα για contouring κάνοντας scroll προς την παρακάτω gallery. Τι νόμιζες, ότι θα σε αφήναμε έτσι; Have gun girl!

Shopping Time: