Σου δείχνουμε πώς ακριβώς να βρεις τη «σωστή» απόχρωση ρουζ για την επιδερμίδα σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Σου δείχνουμε πώς ακριβώς να βρεις τη «σωστή» απόχρωση ρουζ για την επιδερμίδα σου

Όπως στο foundation, στο concealer, -ακόμα και τα κραγιόν θα πω εγώ- έτσι και στο ρουζ πρέπει να βρεις την κατάλληλη απόχρωση που θα αναδείξει τον τόνο του δέρματός σου με φυσικό τρόπο.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το ρουζ, το beauty item που με ένα μόνο πέρασμα μπορεί να φωτίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους αυτό μπορεί να το πετύχει, μόνο η «σωστή» απόχρωση ρουζ. Πόσες φορές έχεις αγοράσει ένα ρουζ που σου άρεσε το χρώμα και όταν το φόρεσες, συνειδητοποίησες ότι πέταξες τα χρήματά σου; Μην ανησυχείς, έχει συμβεί σε όλες μας.

Όπως στο foundation, στο concealer, -ακόμα και τα κραγιόν θα πω εγώ- έτσι και στο ρουζ πρέπει να βρεις την κατάλληλη απόχρωση που θα αναδείξει τον τόνο του δέρματός σου με φυσικό τρόπο. Εκτός, από την απόχρωση, η υπερβολική ποσότητα και η λάθος εφαρμογή μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχουν τρεις αποχρώσεις ρουζ, οι ροζ, οι ροδακινί και οι πορτοκαλί τόνοι.

  • Οι ροζ αποχρώσεις ταιριάζουν σε ανοιχτόχρωμα δέρματα
  • Οι ροδακινί σε σταρένιες επιδερμίδες
  • Ενώ, οι πορτοκαλί τόνοι σε σκουρόχρωμα δέρματα

Υγρό υφή vs Μορφή σκόνης

Viktor-e-Rolf-HC-bks-F23-001.jpg

Υγρή υφή ή σε μορφή σκόνης; Τα τελευταία χρόνια το glass skin είναι μία από τις hot τάσεις. Για να πετύχεις αυτό το λαμπερό φινίρισμα στο δέρμα, το μυστικό κρύβεται στα υγρά beauty items. Απλώνονται πολύ εύκολα πάνω στην επιδερμίδα, χωρίς να σου αφήνουν περιθώρια να λερωθείς. Από την άλλη, το ρουζ σε μορφή σκόνης, συνιστάται κυρίως σε λιπαρές επιδερμίδες για ένα ματ αποτέλεσμα. Βέβαια, είναι αναλόγως τι σε βολεύει και φυσικά ποιο αποτέλεσμα σου αρέσει για την επιδερμίδα σου.

Η σωστή εφαρμογή

Τα ρουζ σε υγρή μορφή απλώνονται καλύτερα με τα δάχτυλα. Προτίμησε να το εφαρμόσεις στα ζυγωματικά και πάνω στα κόκαλα (μύτη και λίγο στο πιγούνι). Στην αγορά υπάρχουν ρουζ 2 σε 1, τα οποία εφαρμόζονται στα ζυγωματικά και στα χείλη, μία επένδυση που αξίζει να κάνεις. Τα ρουζ σε μορφή σκόνη, εφαρμόζονται μόνο με το ειδικό πινέλο για ρουζ. Το πινέλο θα αποτρέψει από τυχόν λάθη, ενώ θα εφαρμόσεις το ρουζ στη θέση που το θες. Extra tip: Είναι σημαντικό να τινάζεις πάντα το πινέλο ώστε να φύγει η πολλή ποσότητα προϊόντος.

Maryling-bks-F23-004.jpg

Είμαι σίγουρη, πως αν ακολουθήσεις τα παραπάνω tips θα βρεις την ιδανική απόχρωση ρουζ, την οποία δεν θα αλλάζεις με τίποτα! Στην παρακάτω gallery θα βρεις 4 ρουζ σε υγρή υφή και 4 σε μορφή σκόνης για όλους τους τόνους και τύπους της επιδερμίδας.

Shopping Time: