Μύθος vs Αλήθεια; Το καστορέλαιο μακραίνει τα μαλλιά

Ευαγγελία Αλπίδου
Μύθος vs Αλήθεια; Το καστορέλαιο μακραίνει τα μαλλιά
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Το καστορέλαιο φημολογείται ότι ήταν ένα από τα αγαπημένα έλαια που χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα για την περιποίηση των μαλλιών της.

Από μικρή θυμάμαι τη γιαγιά μου να χρησιμοποιεί καστορέλαιο στα μαλλιά της. Η αλήθεια είναι πως δεν καταλάβαινα τις ιδιότητες και τα οφέλη που προσφέρει το συγκεκριμένο έλαιο. Από τότε όμως που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον κόσμο της ομορφιάς, συνειδητοποίησα ότι το καστορέλαιο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην beauty routine.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το καστορέλαιο το χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, φημολογείται ότι ήταν ένα από τα αγαπημένα έλαια που χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα για την περιποίηση των μαλλιών της. Βέβαια, πέρα από τα θρεπτικά οφέλη που πρόσφερε στη τρίχα, θεωρούσαν ότι το καστορέλαιο έπαιζε σημαντικό ρόλο και έκανε τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα. Αυτό το έλαιο συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι αρκετά δημοφιλή και να χρησιμοποιείται τόσο για τη φροντίδα των μαλλιών όσο και για την περιποίηση των βλεφαρίδων και των φρυδιών.

Chanel-clp-S24-012.jpg

Μύθος vs Αλήθεια;

Τι ισχύει στην πραγματικότητα για το καστορέλαιο; Είναι τόσο ωφέλιμο για τα μαλλιά; Βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα; Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε έναν μύθο! Λοιπόν, το καστορέλαιο είναι ένα έλαιο που βοηθάει στη θρέψη και στην ενδυνάμωση της τρίχας, χαρίζοντας λάμψη στα μαλλιά. Τοποθετείτε στις άκρες των μαλλιών και συμβάλει στην επανόρθωση, απομακρύνοντας την ψαλίδα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες επιστημονικές αποδείξεις ότι βοηθάει να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα.

pexels-jill-burrow-6387845-(1).jpg

Παρόλα αυτά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικά στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας συνδυαστικά ένα ελαφρύ μασάζ. Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που έχει βοηθούν στην σωστή κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες της τρίχας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τριχωτό της κεφαλής να σφύζει από υγεία, κάνοντας τα μαλλιά πιο δυνατά και λαμπερά.

Το καστορέλαιο βοηθάει στην επανόρθωση της τρίχας, απομακρύνοντας την ψαλίδα και αποτρέποντας το σπάσιμο των μαλλιών. Ίσως, αυτό μπερδεύει τον περισσότερο κόσμο και νομίζει ότι τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα. Το γεγονός, δηλαδή, ότι τα μαλλιά δεν σπάνε τόσο εύκολα. Παρόλα αυτά, είναι ένα έλαιο το οποίο αξίζει να έχει μία θέση στην beauty routine σου.