6 σύγχρονες προτάσεις για να φορέσεις τη σκιά ματιών σαν επαγγελματίας makeup artist

Ευαγγελία Αλπίδου
6 σύγχρονες προτάσεις για να φορέσεις τη σκιά ματιών σαν επαγγελματίας makeup artist
Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM

Ροζ, βιολετί, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί είναι μερικά χρώματα που έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν και να πουν αντίο στο κουρασμένο βλέμμα.

Εχθές πραγματοποιήθηκαν τα Golden Globes 2024, στο ξενοδοχείο Beverly Hilton του Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. Όλοι οι κορυφαίοι stars του Hollywood έδωσαν το παρών και έκλεψαν το ενδιαφέρον του φωτογραφικού φακού με τις μοναδικές δημιουργίες που φόρεσαν στο κόκκινο χαλί. Το beauty department του queen, ήταν alert για να σου μεταδώσει πρώτο τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο χώρο της ομορφιάς μέσα στη χρονιά. Στο μακιγιάζ των celebrities οι απαλές αποχρώσεις ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής που φώτιζε το βλέμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Τα παστέλ χρώματα έχουν αντικαταστήσει τις κλασικές, έντονες σκιές, χαρίζοντας μία πιο ποπ και ρομαντική διάθεση στο μακιγιάζ.

Ροζ, βιολετί, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί είναι μερικά χρώματα που έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν και να πουν αντίο στο κουρασμένο βλέμμα. Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, αλλά και νέες προτάσεις φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στα eye beauty looks. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 6 σύγχρονες προτάσεις για να φορέσεις τη σκιά ματιών σαν επαγγελματίας και να κάνεις το πρόσωπο σου να μοιάζει πιο ξεκούραστο και φωτεινό. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Rahul-Mishra-HC-bks-S23-015.jpg

Think small

Ένα διακριτικό χρώμα στα μάτια μπορεί να αναζωογονήσει και να ανανεώσει την κουρασμένη όψη της επιδερμίδας σε δευτερόλεπτα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να ενσωματώσεις χρώμα στην εμφάνισή σου είναι να προσθέσεις λίγη απαλή σκιά κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων. Αμέσως, θα έχεις δημιουργήσει ένα απαλό και διάχυτο αποτέλεσμα που θα ακτινοβολεί από μακριά.

Colourful mascara

Άφησε για λίγο στην άκρη την κλασική μαύρη mascara και επίλεξε μία mascara με χρώμα. Η colourful mascara χαρίζει μία δόση φρεσκάδας. Extra tip: Για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα που θα κάνει τις βλεφαρίδες ακόμα πιο πυκνές πρόσθεσε μία στρώση από την μαύρη mascara και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το αποτέλεσμα με την χρωματιστή mascara που έχεις επιλέξει.

Επίλεξε τις σωστές αποχρώσεις

Οι σωστές αποχρώσεις μπορούν να κολακεύσουν και να ενισχύσουν το χρώμα των ματιών σου. Οι πράσινες και μπλε σκιές συνδυάζονται τέλεια με μελί και καστανά μάτια, καθώς αναδεικνύουν τους χρυσούς τόνους τους. Το βιολετί και το ροζ ταιριάζουν τέλεια με μπλε και πράσινα μάτια, γιατί δημιουργούν την τέλεια αντίθεση και κάνουν το βλέμμα ακόμα πιο ζωντανό.

Mix and match eyeshadows

Diesel-bks-F23-004.jpg

Σύμφωνα με τους makeup artists μπορείς να μπερδέψεις δύο και τρείς αποχρώσεις μαζί αρκεί να κρατήσεις την ισορροπία. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις διαφορετική απόχρωση στο πάνω κινητό βλέφαρο και διαφορετική στο κάτω και να χαρίσεις μία ποπ πινελιά σε όλη την εμφάνιση.

Αποδομημένο smokey eye look

Το smokey eye look έρχεται αυτη τη χρονιά πιο ανανεωμένο από ποτέ! Για να πετύχεις το συγκεκριμένο eye look δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις makeup artist, γιατί το αποτέλεσμα δεν κρίνεται στην λεπτομέρεια. Το αποδομημένο smokey eye είναι κάτι το ατελές, σαν μία μουτζούρα επάνω στο κινητό βλέφαρο, που μπορείς να την δημιουργήσεις ακόμα και με το δάχτυλό σου.

Στις night out εμφανίσεις πρόσθεσε silver highlighter

Το βράδυ ο φωτισμός είναι χαμηλότερος, γι΄αυτό μπορείς να επιλέξεις ένα touch πιο έντονο μακιγιάζ. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις στη μέση του κινητού βλεφάρου (και πάνω από το colourful smokey eye) μία πινελιά από το silver highlighter σου. Το highlighter θα χαρίσει ένα μεταλλικό, γυαλιστερό φινίρισμα που θα δώσει μεγαλύτερη διάσταση στο βλέμμα σου.