Το αποδομημένο καφέ smoky eye είναι τάση και σου λέμε πώς θα την αντιγράψεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Το αποδομημένο καφέ smoky eye είναι τάση και σου λέμε πώς θα την αντιγράψεις

Για να πετύχεις το perfectly imperfect smoky, δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις και δεξιότητες makeup artist.

Τον τελευταίο καιρό όλο και συχνότερα ακούμε τον όρο «αποδομημένο». Πέρα από την αγάπη που έχω για τον κόσμο της ομορφιάς, όσοι με ξέρουν σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζουν και την αγάπη που έχω για το φαγητό. Για να μην μακρηγορώ, εγώ ήξερα μόνο το αποδομημένο μιλφέιγ! Στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι ο όρος αυτός χρησιμοποιείται σε διάφορα πράγματα για να εκφράσει κάτι το ατελές. Στο μακιγιάζ, οι τάσεις την τελευταία δεκαετία δεν θέλουν το στημένο αποτέλεσμα. Τείνουν περισσότερο στο ανεπιτήδευτο μακιγιάζ, το οποίο αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου με φυσικό τρόπο.

Coffee manicure! Το καφέ είναι το «νέο κόκκινο» του φθινοπώρου

Givenchy-bks-S24-016.jpg

Perfectly imperfect smoky!

Για να πετύχεις το αποδομημένο smoky eye ή perfectly imperfect smoky, δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις και δεξιότητες makeup artist. Εφαρμόζεις την σκιά με τέτοιον τρόπο, σαν αφηρημένη μουτζούρα και δεν προσπαθείς να προσέξεις την παραμικρή λεπτομέρεια που θα παρατηρήσει κάποιος μόνο αν εστιάσει για αρκετή ώρα μέσα στο βλέμμα σου. Στο show άνοιξη-καλοκαίρι 2024, του Givenchy, το μακιγιάζ που πρωταγωνιστούσε στην πασαρέλα, ήταν το αποδομημένο καφέ smoky eye. Μία απαλή καφέ σκιά, τόνιζε το βλέμμα, ενώ ταίριαζε με όλα looks της συλλογής. Η καφέ σκιά είναι κλασική και διαχρονική, ενώ μπορεί να σε συντροφεύσει τόσο με τα office beauty looks, όσο και με τα βραδινά glam outfits.

Givenchy-bks-S24-118.jpg

Για τις καθημερινές εμφανίσεις, μπορείς να προσθέσεις μία καφέ mascara, η οποία θα σου χαρίσει ένα απαλό και φυσικό αποτέλεσμα, ενώ αν θέλεις ένα πιο έντονο και άγριο beauty look η μαύρη mascara είναι η πινελιά που θα απογειώσει το βλέμμα. Επιπλέον, αν δεν έχεις όρεξη να βαφτείς, η καφέ σκιά θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και θα σου χαρίσει ένα όμορφο και σύγχρονο αποτέλεσμα, σαν να είσαι επαγγελματίας makeup artist.

Givenchy-clp-S24-039.jpg

Οι καφέ σκιές είναι από τις αγαπημένες μου επιλογές αυτή τη σεζόν, γι’ αυτό σήμερα αποφάσισα να σε βοηθήσω να τις αγαπήσεις και εσύ, δείχνοντάς σου ένα super fresh τρόπο για να τις φορέσεις τώρα το φθινόπωρο. Κάνε λοιπόν ένα scroll για να δεις στην παρακάτω gallery, μερικές καφέ σκιές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το αποδομημένο καφέ smoky eye της σεζόν.