Έχεις βαρεθεί να ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο; 5 tips για να το αντιμετωπίσεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Έχεις βαρεθεί να ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο; 5 tips για να το αντιμετωπίσεις
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Αν ακολουθήσεις πιστά τα παρακάτω beauty tips θα ξυπνάς κάθε πρωί με λεία και σφριγηλή επιδερμίδα.

Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει το πρωί και έχεις δει το πρόσωπό σου πρησμένο; Μην ανησυχείς! Είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλες μας. Η πρησμένη επιδερμίδα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, το αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου και το στρες είναι μερικά αίτια που συμβάλουν στο πρήξιμο της επιδερμίδας. Το πρήξιμο μπορεί να εμφανιστεί κάτω από την περιοχή των ματιών, στα ζυγωματικά και το πιγούνι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά beauty tips τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε χρόνο dt. Κι όμως! Αν ακολουθήσεις πιστά τα παρακάτω tips θα ξυπνάς κάθε πρωί με λεία και σφριγηλή επιδερμίδα.
Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Gauchere-bbt-S23-049.jpg

Κοιμήσου ανάσκελα

Η στάση ύπνου είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Απέφυγε να κοιμάσαι μπρούμυτα, γιατί η συγκεκριμένη στάση δεν βοηθάει καθόλου τη κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να πρήζεται και να δείχνει κουρασμένη. Κοιμήσου ανάσκελα! Η στάση αυτή θα σε κάνει να πεις αντίο στο πρησμένο πρόσωπο και στις λεπτές γραμμές.

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μειώνουν το τσαλάκωμα και το πρήξιμο. Το μετάξι, λοιπόν, ελαχιστοποιεί τα σημάδια, διατηρεί την επιδερμίδα δροσερή -αφού μειώνει την υπερβολική εφίδρωση- και σε βοηθάει να ξυπνήσεις με μια μεταξένια και λεία επιδερμίδα.

Μασάζ προσώπου

Οι Κορεάτισσες φημίζονται για την skincare routine τους. Ένα beauty tip που ακολουθούν πιστά είναι το facial massage. Το μασάζ προσώπου με Gua Sha ενισχύει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας το δέρμα να ξεπρηστεί. Επιπλέον, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των skincare προϊόντων, δηλαδή, μπορείς να εφαρμόσεις το serum σου, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με φορά προς τα πάνω. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα η επιδερμίδα σου θα αποκτήσει μία σφριγηλή όψη και το πρήξιμο θα έχει εξαφανιστεί.

Eye patches

Το πρήξιμο εμφανίζεται κυρίως γύρω από την περιοχή των ματιών. Τα eye patches είναι ένα θαυματουργό beauty προϊόν που θα σου προσφέρει άμεση ανακούφιση και ένα φωτεινό βλέμμα. Οι μάσκες ματιών, διαθέτουν όλα τα θρεπτικά και καταπραϋντικά συστατικά, τα οποία μπορούν ανανεώσουν το αφυδατωμένο και πρησμένο δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών.

Μην κοιμάσαι βαμμένη

Σε καμία περίπτωση μην πέσεις για ύπνο βαμμένη. Αν δεν αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου πριν πέσεις για ύπνο είναι σίγουρο, ότι την επόμενη ημέρα θα ξυπνήσεις με μία επιδερμίδα που θα δείχνει πρησμένη και κουρασμένη. Η νυχτερινή skincare routine είναι το ίδιο και ακόμα πιο σημαντική από την πρωινή, καθώς στο δέρμα διανέμονται ορμόνες οι οποίες βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων.