Friday tip! 4 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και σε μεγαλώνουν

Ευαγγελία Αλπίδου
Friday tip! 4 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και σε μεγαλώνουν
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Η υπερβολική ποσότητα foundation και concealer θα δημιουργήσει ένα άγριο και ταλαιπωρημένο αποτέλεσμα.

Πολλές κοπέλες θεωρούν, ότι για να πετύχεις ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ πρέπει να αφιερώσεις αρκετή ώρα μπροστά από τον καθρέφτη. Η αλήθεια είναι πώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Δηλαδή, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρόνος σύμφωνα με τους makeup experts που πρέπει να αφιερώνεις στο μακιγιάζ σου. Το σημαντικό από όλα είναι να ακολουθείς τα σωστά βήματα.

Μην ανησυχείς, γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ! Ήρθε η στιγμή να μάθεις μερικά από τα πιο συχνά λάθη που έχουμε κάνει όλες κάποια στιγμή στο μακιγιάζ μας. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα 4 πιο σημαντικά λάθη που έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα... μας μεγαλώνουν!

Έχεις πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους; 8 κρέμες ματιών που κάνουν θαύματα

Filippa-K-clp-PO-F24-001.jpg

Χρησιμοποιείς παραπάνω ποσότητα προϊόντων

Σίγουρα θα έχεις ακούσει την έκφραση «less is more». Τα trends στο μακιγιάζ θέλουν τις clean και καθαρές βάσεις να είναι super hot τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, για να πετύχεις το clean girl μακιγιάζ θα πρέπει να χρησιμοποιείς λεπτές στρώσεις οι οποίες θα αναδεικνύουν φυσικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η υπερβολική ποσότητα foundation και concealer θα δημιουργήσει ένα άγριο και ταλαιπωρημένο αποτέλεσμα.

Εφαρμόζεις λάθος το concealer

Το concealer είναι το προϊόν που μπορεί αφενός να φωτίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αφετέρου, μπορεί να κάνει το βλέμμα να φαίνεται κουρασμένο. Δηλαδή, είναι λάθος να τοποθετούμε το concealer σε όλη την επιφάνεια κάτω από τα μάτια. Το σωστό είναι να προσθέτουμε πρώτα λίγη ποσότητα εσωτερικά στο κόκαλο της μύτης και με το πινέλο να τη «σβήνουμε» προς τα έξω μέχρι το πόδι της χήνας. Τέλος, αντί για την κλασική πούδρα πρέπει να κλειδώσουμε το αποτέλεσμα με μία ειδική διάφανη πούδρα που είναι για την περιοχή των ματιών. Οι κλασικές πούδρες αφυδατώνουν και σπάνε το μακιγιάζ κάτω από τα μάτια με αποτέλεσμα να φαίνονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες, χωρίς στην πραγματικότητα να έχεις!

Δεν ξεβάφεσαι καλά

Η ρουτίνα του ντεμακιγιάζ είναι από τα πιο σημαντικά βήματα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ είναι σημαντικό να έχεις μία καθαρή επιδερμίδα χωρίς υπολείμματα από το προηγούμενο beauty look. Τα υπολείμματα από το προηγούμενο μακιγιάζ θα κάνουν το δέρμα σου να δείχνει θαμπό, ενώ δεν θα βοηθήσουν τα επόμενα προϊόντα να σταθεροποιηθούν σωστά πάνω στο δέρμα. Έτσι, η επιδερμίδα του προσώπου σου θα δείχνει κουρασμένη και θαμπή. Και δεν το θέλουμε αυτό!

Παραλείπεις το primer

Πολλές κοπέλες κάνουν το λάθος και δεν χρησιμοποιούν primer στο μακιγιάζ τους. Βασικά, δεν γνωρίζουν τα οφέλη που χαρίζει αυτό το beauty item στην επιδερμίδα τους. Ουσιαστικά, το primer δημιουργεί μία ομοιόμορφή επιδερμίδα, καθώς λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Χαρίζει την τέλεια βάση η οποία είναι έτοιμη να υποδεχθεί το foundation και τα υπόλοιπα καλλυντικά και να τους χαρίσει περισσότερη διάρκεια μέσα στην ημέρα.

Editor’s tip: Από τότε που χρησιμοποιώ primer, το μακιγιάζ μου έχει ματ εφέ και διαρκεί από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς να λιώνει ή να αλλοιώνεται μέσα στην ημέρα. Trust me!