Friday beauty tip: Πώς θα απομακρύνεις τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Friday beauty tip: Πώς θα απομακρύνεις τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σου

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα μαύρα στίγματα... Ναι, αυτά τα ενοχλητικά σημάδια που εμφανίζονται κυρίως στην μύτη, το μέτωπο και το πιγούνι. Μην αισθάνεσαι άσχημα! Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες. Περνάμε με τις ώρες μπροστά από τον καθρέφτη, προσπαθώντας να αφαιρέσουμε τα μαύρα στίγματα με τα δάχτυλά μας... Και τελικά το μόνο που καταφέρνουμε, είναι να τραυματίζουμε την επιδερμίδα μας.

Μύθος vs Αλήθεια: Κάνει καλό το κρύο στην επιδερμίδα;

Τα μαύρα στίγματα δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο! Υπάρχουν συγκεκριμένα tips τα οποία αν ακολουθήσεις στην καθημερινότητά σου θα σε βοηθήσουν να τα «εξαφανίσεις». Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

pexels-polina-tankilevitch-5588063.jpg

1. Επίλεξε ένα scrub προσώπου

Για αρχή, επίλεξε ένα scrub προσώπου. Το scrub προσώπου θα ανοίξει τους φραγμένους πόρους στους οποίους εγκλωβίζεται λιπαρότητα, σμήγμα και ακαθαρσίες και θα σου χαρίσει μία επιδερμίδα καθαρή, απαλή χωρίς γυαλάδα. Εφάρμοσε το προϊόν σε καθαρή, στεγνή επιδερμίδα και κάνε ελαφρύ μασάζ για 30 δευτερόλεπτα. Ξέβγαλε με άφθονο νερό και... είσαι έτοιμη!

2. Χρησιμοποίησε ειδικές ταινίες για μαύρα στίγματα

NIVEA-Clear-Up-Strips.png

NIVEA, CLEAR UP STRIPS

Στην αγορά υπάρχουν ειδικές ταινίες για μαύρα στίγματα. Πρόκειται, για ταινίες οι οποίες τοποθετούνται στη μύτη, το πιγούνι και στο μέτωπο, ενεργοποιούνται με το νερό και στη συνέχεια καθώς τις αφαιρείς αιχμαλωτίζουν το σμήγμα πάνω τους και το αφαιρούν. Σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα εφάρμοσε τις ταινίες και ακολούθησε προσεκτικά ένα-ένα τα βήματα που αναγράφονται στη συσκευασία. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

3. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Η επιδερμίδα εμφανίζει λιπαρότητα όταν εκρήγνυται περίσσειο σμήγμα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να φράζει τους πόρους. Η ενυδάτωση είναι το «κλειδί»! Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα μειώνει τον κίνδυνο για την των φραγμένων πόρων. Μετά από έναν καλό καθαρισμό, η ενυδατική κρέμα θα «κλειδώσει» τη σωστή υγρασία στην επιδερμίδα, κάνοντας τους πόρους να αναπνέουν σωστά. Επίλεξε μία ενυδατική κρέμα με λεπτή υφή η οποία δε θα αφήνει λιπαρότητα στην επιδερμίδα.

Προσοχή! Τα παραπάνω tips δεν απευθύνονται σε ευαίσθητες επιδερμίδες και σε επιδερμίδες που ταλαιπωρούνται με ακμή. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να απευθυνθείς πρώτα στον δερματολόγο σου.