Έχεις μαύρα στίγματα στα πόδια; Πώς θα απαλλαγείς μια για πάντα από τα «Strawberry legs»

Ευαγγελία Αλπίδου
Έχεις μαύρα στίγματα στα πόδια; Πώς θα απαλλαγείς μια για πάντα από τα «Strawberry legs»

Μήπως έχεις παρατηρήσει τελευταία μικρά σημάδια σαν σπυράκια στα πόδια σου; Μην ανησυχείς, βρίσκεται στο σωστό άρθρο.

Η σεζόν που φοράμε τα αγαπημένα μας φορέματα και σορτσάκια από το πρωί έως το βράδυ επιτέλους είναι εδώ! Υπάρχει όμως, κάτι που δε σε αφήνει, να το ευχαριστηθείς 100%; Μήπως είναι τα μικρά σημάδια που έχεις παρατηρήσει τελευταία στα πόδια σου; Μην ανησυχείς, βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο για να μάθεις τα πάντα για τα «strawberry legs».

DIY! Αυτή η μάσκα με καφέ και ζάχαρη θα σε απαλλάξει από την κυτταρίτιδα πριν βγεις στην παραλία

Τι είναι τα «strawberry legs»;

1687772524164-774001256-jason-blackeye-4JfcNKXcfQI-unsplash.jpg

Αυτά τα μικρά σημάδια λοιπόν, πάνω στα πόδια, ονομάζονται «strawberry legs», γιατί μοιάζουν πολύ με τα σποράκια που έχουν οι φράουλες... Πώς δημιουργούνται; Πολύ σύνηθες είναι να εμφανιστούν αυτά τα σημάδια μετά το ξύρισμα. Οι θύλακες και οι πόροι είναι διευρυμένοι και φραγμένοι από νεκρά κύτταρα, βρωμιές, λιπαρότητα και τρίχες. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται μικρές κουκίδες και να γίνεται το δέρμα τραχύ και ανάγλυφο.

Τα «strawberry legs» μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε γυναίκα. Ωστόσο, όσες γυναίκες έχουν πολύ ανοιχτό δέρμα και πολύ σκούρα μαλλιά είναι πιο επιρρεπείς. Δε χρειάζεσαι να σκας όμως, όσο εύκολα μπορούν να εμφανιστούν αυτά τα σημάδια στο δέρμα, τόσο εύκολα μπορούν να εξαφανιστούν!

Πώς θα απαλλαγείς από τα σημάδια στα πόδια;

thabang-A-X0gLjA5Zg-unsplash.jpg

Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείς από τα σημάδια στα πόδια είναι η απολέπιση πριν το ξύρισμα. Με τη βοήθεια ενός scrub θα αφαιρέσεις τη λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα και τις βρωμιές από το δέρμα και δε θα τα αφήσεις να εισχωρήσουν μέσα στους ανοιχτούς πόρους. Επίσης, άλλο ένα tip είναι να κάνεις πρώτα ένα χλιαρό ντους, το οποίο θα μαλακώσει το δέρμα σου και θα κάνει τους πόρους σου να ανοίξουν πιο εύκολα. Τέλος, κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να χρησιμοποιείς αφρό ή κάποιο σαπούνι, το οποίο θα βοηθήσει στη διαδικασία και δε θα ερεθίσει το δέρμα.

https://www.instagram.com/reel/CtjV_TlANVw/

Επιπλέον, αφού τελειώσεις το ξύρισμα, είναι καλό να εφαρμόσεις την αγαπημένη σου body lotion, η οποία θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου τη σωστή υγρασία και ενυδάτωση, ενώ θα αποτρέψει τυχόν ερεθισμούς.

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω steps, να είσαι σίγουρη πώς τα πόδια σου θα είναι λεία και απαλά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Φρόντισε, να μην αφήσεις τίποτα να σου χαλάσει το φετινό καλοκαίρι σου, ειδικά τα «strawberry legs»!

Μπορεί το γλυκολικό οξύ να αντικαταστήσει το αποσμητικό; Το trend που έχει γίνει viral στο TikTok