Μύθος vs Αλήθεια: Κάνει καλό το κρύο στην επιδερμίδα;

Ευαγγελία Αλπίδου
Μύθος vs Αλήθεια: Κάνει καλό το κρύο στην επιδερμίδα;

Η εναλλαγή θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα να νιώθεις ότι το δέρμα σου σε «τραβάει», ενώ μετά από λίγη ώρα αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου ξηρή.

Κάνει τελικά καλό το κρύο στην επιδερμίδα; Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε έναν μύθο! Τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία έχει πέσει κατακόρυφα, ενώ οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι μπορεί να χιονίσει σε μερικές περιοχές της Αττικής. Η αλήθεια είναι πως όλοι λατρεύουμε το χιόνι. Βέβαια, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν αδέσποτα ζωάκια και άνθρωποι οι οποίοι αδυνατούν να χαρούν τις λευκές μέρες του χιονιού.

Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, είναι σημαντικό να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας. Αναφερόμαστε στην υπερβολική ζέστη που κάνει μέσα στα σπίτια και στο αφόρητο κρύο που έχει έξω. Η εναλλαγή θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα να νιώθεις ότι το δέρμα σου σε «τραβάει», ενώ μετά από λίγη ώρα αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου απίστευτα ξηρή. Μην ανησυχείς υπάρχει λύση! Υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις ευλαβικά αυτές τις ημέρες, για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από το κρύο.

«Ντύσε» την επιδερμίδα σου με τα κατάλληλα προϊόντα

Baby It's Cold Outside! 8 ενυδατικές κρέμες που θα προστατεύσουν την επιδερμίδα σου από το κρύο

pexels-denis-i-katya-sakelari-10681527.jpg

Για αρχή, είναι σημαντικό να «ντύσεις» την επιδερμίδα σου με ένα πέπλο που θα λειτουργήσει σαν «ασπίδα» ενάντια στις καιρικές συνθήκες. Πριν βγεις έξω στο κρύο, εφάρμοσε στην επιδερμίδα σου παχύρευστες ενυδατικές κρέμες οι οποίες θα ανακουφίσουν και θα καταπραΰνουν το δέρμα σου. Επιπλέον, στο ντεμακιγιάζ σου χρησιμοποίησε προϊόντα όπως ένα micellaire water το οποίο είναι ελαφρύ για την επιδερμίδα και δεν αφυδατώνει το δέρμα.

Προσοχή! Κάποιες γυναίκες θεωρούν ότι το μακιγιάζ είναι αρκετό για να προστατέψει την επιδερμίδα τους από το κρύο, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει! Η αντηλιακή και η ενυδατική προσώπου είναι ένα beauty combo που δεν πρέπει να παραλείπεται από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Φόρεσε την κρέμα ματιών, το lip balm, το αντηλιακό και την ενυδατική προσώπου είτε με χρώμα είτε χωρίς και είσαι έτοιμη να βγεις έξω και να ευχαριστηθείς τη βόλτα σου.

Exrta tips

Αυτές τις ημέρες απέφυγε:

  • Το καυτό ντους γιατί θα αφυδατώσει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα.
  • Αντί για ένα καλυπτικό foundation επίλεξε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα.
  • Τέλος, φρόντισε τα χέρια σου με άφθονη κρέμα.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικές ενυδατικές κρέμες με πλούσιες υφές που θα ανακουφίσουν και θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου σε χρόνο dt. Ρίξε μία ματιά...