4 tips που θα κρατήσουν το φριζάρισμα μακριά από τα μαλλιά σου -4 anti-frizz προϊόντα για το νεσεσέρ

Ευαγγελία Αλπίδου
4 tips που θα κρατήσουν το φριζάρισμα μακριά από τα μαλλιά σου -4 anti-frizz προϊόντα για το νεσεσέρ
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Τα anti-frizz spay θα γεμίσουν τα κενά ανάμεσα στα λέπια και θα καταπολεμήσουν την υγρασία και το φριζάρισμα.

Πόσες φορές έχει τύχει να περιποιείσαι τα μαλλιά σου και μόλις περάσεις το κατώφλι του σπιτιού, τα μαλλιά σου να γίνονται όλο και πιο ατίθασα και να φριζάρουν; Δυστυχώς, είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλες μας. Μπορεί η βροχή και η υγρασία να παίζουν σημαντικό ρόλο, παρόλα αυτά, η καταπολέμηση του φριζαρίσματος πρέπει να αρχίζει πριν το styling των μαλλιών.

5 stylish χτενίσματα για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις

Πώς θα γίνει αυτό; Εκτός από τα anti-frizz προϊόντα μαλλιών που είναι σημαντικό να υπάρχουν στο νεσεσέρ σου, υπάρχουν μερικά tips που αν ακολουθήσεις από το λούσιμο μέχρι το styling θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα μαλλιά σου ομοιόμορφα και ενυδατωμένα όλη την ημέρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα δοκιμάσεις και πίστεψέ μας, θα δεις αμέσως διαφορά!

Milano-str-F24-0043.jpg

Κατά τη διάρκεια του λουσίματος:

Χτένισε τα μαλλιά

Φρόντισε οι άκρες και τα μήκη των μαλλιών σου να μην είναι μπερδεμένες. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις το σαμπουάν και το conditioner να εισχωρήσουν ομοιόμορφα και να κρατήσουν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα από τις ρίζες ως τις άκρες. Το συγκεκριμένο tip μπορείς να το κάνεις και κατά τη διάρκεια του λουσίματος, όταν εφαρμόζεις το conditoner ή τη μάσκα μαλλιών.

Διπλή δόση conditioner

Δώσε προσοχή στις ξηρές, ταλαιπωρημένες άκρες σου. Για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσουν βαθύτερα οι ενυδατικές ουσίες των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσεις, πέρασε μία φορά τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και στη συνέχεια άπλωσε το conditioner σε βρεγμένα-νωπά μαλλιά. Περίμενε ένα με δύο λεπτά, ξέπλυνε και στη συνέχεια απλώστε το σαμπουάν και μετά πάλι το conditioner όπως κάνεις συνήθως. Το διπλό conditioner θα κάνει τα μαλλιά σου απίστευτα λεία και απαλά, ενώ θα τα κάνει πιο ανθεκτικά στο φριζάρισμα.

Μετά το λούσιμο:

Άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους

Τα μαλλιά, όταν είναι νωπά, είναι και πιο ελαστικά. Αυτό σημαίνει πως αν τα «κλείσεις» μέσα σε μια πετσέτα θα τους ασκηθεί πίεση με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα. Αντί, λοιπόν, για πετσέτα προτίμησε ένα παλιό, βαμβακερό T-shirt και τύλιξε τα μαλλιά σου μέχρι να φύγει η περίσσεια υγρασία. Επίσης, τα θερμαντικά εργαλεία, όπως το πιστολάκι, καταστρέφουν την τρίχα και δημιουργούν έντονο φριζάρισμα. Παρόλα αυτά, όταν τα χρησιμοποιείς μην παραλείπεις ποτέ τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα μαλλιών.

Για το styling:

Πριν ξεκινήσεις το styling χρησιμοποίησε σε νωπά μαλλιά ένα anti-frizz προϊόν. Τα anti-frizz spay θα γεμίσουν τα κενά ανάμεσα στα λέπια και θα καταπολεμήσουν την υγρασία και το φριζάρισμα. Extra tip: Τις ημέρες που έχει βροχή και υγρασία αντί να αφήσεις τα μαλλιά σου ανέμελα κάτω, επίλεξε μία ponytail ή έναν κότσο για να τιθασεύσεις με αυτό τον τρόπο τις τρίχες.

Μην φεύγεις! Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά anti-frizz προϊόντα μαλλιών τα οποία θα σε βοηθήσουν να πεις goodbye στα ατίθασα και φριζαρισμένα μαλλιά. Μία δοκιμή θα σε πείσει! Ρίξε μία ματιά...

The Queen's Experts: Pro tips για να κάνεις μόνη σου wet look και τον χειμώνα