Νιασιναμίδη: Τι είναι; Πού θα τη βρεις και γιατί πρέπει να τη βάλεις στο καθημερινό σου skincare

Ευαγγελία Αλπίδου
Νιασιναμίδη: Τι είναι; Πού θα τη βρεις και γιατί πρέπει να τη βάλεις στο καθημερινό σου skincare
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Η νιασιναμίδη είναι μία μορφή Βιταμίνης Β3, είναι ένα αμινοξύ που βοηθάει να κλειδώσει η υγρασία στην επιδερμίδα. Ναι, είναι ιδανική για ξηρές επιδερμίδες και... όχι μόνο!

Σίγουρα θα έχει πάρει κάπου το αυτί σου για τη νιασιναμίδη, μπορεί να την έχεις διαβάσει στα συστατικά που έχει η ενυδατική κρέμα ή ο ορός που χρησιμοποιείς. Τι είναι όμως και ποια τα οφέλη για την επιδερμίδα; Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι η νιασιναμίδη είναι το ίδιο απαραίτητη όπως το υαλουρονικό οξύ και η ρετινόλη. Είσαι έτοιμη, λοιπόν, να μάθεις τα πάντα γι' αυτό το συστατικό;

Μπορεί η μαξιλαροθήκη να ευθύνεται για τα σπυράκια στην επιδερμίδα σου; Σου έχουμε την απάντηση

Τι είναι η νιασιναμίδη;

Η νιασιναμίδη είναι μία μορφή Βιταμίνης Β3, είναι ένα αμινοξύ που βοηθάει να κλειδώσει η υγρασία στην επιδερμίδα. Ναι, είναι ιδανική για ξηρές επιδερμίδες! Καταπολεμά την ξηρότητα και αποτρέπει το ξεφλούδισμά. Δεν κάνεις όμως, μόνο αυτό. Εξαφανίζει τις ατέλειες. Ναι, σωστά διάβασες. Η νιασιναμίδη, διαθέτει αντιγυραντικές και επουλωτικές ιδιότητες. Με πιο απλά λόγια, μπορεί να μειώσει από το πρόσωπό σου, τις λεπτές γραμμές και τα σημάδια ακμής, αφήνοντας μία επιδερμίδα λεία και λαμπερή.

pexels-cottonbro-studio-4612159-(1).jpg

Επιπλέον, αν έχεις λιπαρό δέρμα, βοηθάει στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος βοηθώντας τη συνολική όψη της επιδερμίδας. Επίσης, η νιασιναμίδη λειτουργεί σαν προστατευτικό φίλτρο απέναντι στις πανάδες και στις διχρωμίες, ενώ κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο νεανική. Πώς; Απαλύνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Face oils! 8 προϊόντα για κάθε τύπο επιδερμίδας που θα χαρίσουν θρέψη και τόνωση

Που βρίσκουμε την νιασιναμίδη;

Η νιασιναμίδη είναι ένα αρκετά δημοφιλή συστατικό το οποίο υπάρχει σε κρέμες, serum και ορούς. Προσφέρει πολλά και διαφορετικά οφέλη στην επιδερμίδα, γι' αυτό είναι αναγκαία για την skincare routine. Μπορείς να την εφαρμόσεις σε πρόσωπο και λαιμό, ενώ είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη την ποσότητα που περιέχετε στο προϊόν. Ξεκινάει από 2% και μπορεί να φτάσει μέχρι 10%, αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, είναι καλό να ξεκινήσεις με ένα skincare προϊόν που περιέχει χαμηλή ποσότητα. Αν εντάξεις, την νιασιναμίδη στην skincare routine σου, είναι σίγουρο ότι δεν θα την αλλάζεις.

pexels-jill-burrow-6387845.jpg

Στην παρακάτω gallery, θα βρεις skincare προϊόντα με νιασιναμίδη, όπου το καθένα προσφέρει διαφορετικά οφέλη για την επιδερμίδα. Είσαι έτοιμη να τα δοκιμάσεις;