Editor’s Choice: Τα καλύτερα αντηλιακά που θα λειτουργήσουν σαν βάση στο μακιγιάζ σου

Αν χρησιμοποιείς στη βραδινή σου ρουτίνα προϊόντα με ρετινόλη, το αντηλιακό την επόμενη μέρα είναι άκρως απαραίτητο, αν θες να αποφύγεις ερεθισμούς και διχρωμίες. 

Με αφορμή τη σημερινή moody μέρα αποφασίσαμε να μιλήσουμε για το αντηλιακό του προσώπου. Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξανά πούμε! Την αντηλιακή προσώπου τη φοράμε όλο τον χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι, αλλά και μέρες σαν τη σημερινή...
Δηλαδή, αν σήμερα κατέβεις για έναν καφέ ή μία βόλτα στο κέντρο της πόλης το αντηλιακό είναι το ίδιο απαραίτητο είτε έχει ήλιο είτε συννεφιά και βροχή.

8 αρωματικά αφρόλουτρα που θα μετατρέψουν το μπάνιο σου σε SPA

Το 80% από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και συγκεκριμένα οι ακτίνες UVA, μπορούν να περάσουν κανονικά μέσα από τα σύννεφα. Οι ακτίνες UVA προκαλούν πρόωρη γήρανση μέσω των ελεύθερων ριζών. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι μακροπρόθεσμα καταστρέφουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο των κυττάρων, τα οποία στη συνέχεια προκαλούν χαλάρωση και γήρανση της επιδερμίδας.

Η αντηλιακή προσώπου βοηθάει στη skincare routine

matildadjerf_1714327880_3356347986134283595_12980913.jpg

@matildadjerf

Επιπλέον, η αντηλιακή προσώπου μπορεί να βοηθήσει τη skincare routine σου. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς στη βραδινή σου ρουτίνα προϊόντα με ρετινόλη, το αντηλιακό την επόμενη μέρα είναι άκρως απαραίτητο. Η αντηλιακή, θα προστατέψει το δέρμα σου από ερεθισμούς και κοκκινίλες, ενώ θα προσφέρει στην επιδερμίδα σου μία βαθιά ενυδάτωση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Extra tip: Ωστόσο, αν δε θες να χρησιμοποιείς αντηλιακή προσώπου (τις ημέρες με συννεφιά), μπορείς να χρησιμοποιήσεις foundation με δείκτη SPF, το οποίο προστατεύει κι αυτό την επιδερμίδα και δημιουργεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

7 bronzer που χαρίζουν ηλιοκαμένο & σμιλεμένο πρόσωπο μαζί

Στην παρακάτω gallery θα βρεις τις καλύτερες αντηλιακές προσώπου με ελαφριά υφή, που χαρίζουν κάλυψη και προετοιμάζουν τέλεια την επιδερμίδα για τα υπόλοιπα προϊόντα του μακιγιάζ. Ρίξε μία ματιά...