Γιατί χρειάζεσαι τους αντιοξειδωτικούς ορούς στην ρουτίνα περιποίησης

Ευαγγελία Αλπίδου
Γιατί χρειάζεσαι τους αντιοξειδωτικούς ορούς στην ρουτίνα περιποίησης

Οι αντιοξειδωτικοί οροί καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη γήρανση της επιδερμίδας. -6 αντιοξειδωτικοί οροί για να διαλέξεις...

Καθημερινά η επιδερμίδα μας είναι εκτεθειμένη σε εξωτερικούς παράγοντες και κινδύνους οι οποίοι επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Το στρες, η διατροφή, το κάπνισμα, η υπεριώδης ακτινοβολία και το μπλε φως από τις digital συσκευές είναι μερικοί παράγοντες που ενεργοποιούν στον οργανισμό τον σχηματισμό ελεύθερων ρίζων.

Για να καταλάβεις καλύτερα, οι ελεύθερες ρίζες είναι χημικές ενώσεις που το σώμα παράγει όταν εκτίθεται σε συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες ή παθολογικές καταστάσεις. Οι ελεύθερες ρίζες βοηθούν τον οργανισμό να μετατρέψει το οξυγόνο και τις τροφές σε ενέργεια. Επίσης ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα για ν΄ αντιμετωπίσει ιούς και μικρόβια. Ωστόσο, όταν η ποσότητα αυξηθεί στον οργανισμό, οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν σοβαρά βιολογικά μόρια όπως τις πρωτεΐνες, την βιταμίνη Ε και το DNA.

Αντιοξειδωτικό ορός vs Ελεύθερες ρίζες

pexels-chloe-amaya-4079215.jpg

Editor’s Choice: 7 αντηλιακά προσώπου για τις πρώτες ηλιόλουστες μέρες

Η αντηλιακή κρέμα μπορεί να προστατέψει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV, αλλά επειδή οι παράγοντες που προκαλούν τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών είναι πάρα πολλοί, το σώμα μας χρειάζεται αντιοξειδωτικά προϊόντα τα οποία θα ενισχύσουν το δέρμα και θα καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες. Τα πιο αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά είναι οι αντιοξειδωτικοί οροί (serum) προσώπου με βιταμίνες C & E. Οι βιταμίνες αυτές είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όταν εισέρχονται στην επιδερμίδα ενισχύουν την άμυνά της.

Οι αντιοξειδωτικοί οροί, λοιπόν, είναι το «προϊόν-κλειδί» που έχει ανάγκη η επιδερμίδα. Οι αντιοξειδωτικοί οροί δρουν κατά της γήρανσης, μειώνουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ επαναφέρουν τη χαμένη λάμψη της επιδερμίδας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους ενσωματώσεις στη skincare routine σου. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους ορούς πλούσιους σε αντιοξειδωτικά που δρουν κατά των ελεύθερων ριζών. Ρίξε μία ματιά…

Πώς θα μειώσεις με το πράσινο τσάι τις κοκκινίλες από το πρόσωπό σου

Αντιοξειδωτικοί οροί:

THE-SERUM-Oros-Anazwogonhshs.png

THE SERUM, GOOD LIFE BY GINA

Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος. Χρήση: Πρωί και βράδυ σε πρόσωπο και μάτια.

Το serum Good Life By Gina, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ταννίνες και ανθοκυανίνες. Προσφέρει αναζωογόνηση και αυξάνει τη φυσική λάμψη του δέρματος.

La-Roche-Posay-Pure-Vitamin-C10-Renovating-Serum.png

LA ROCHE-POSAY, PURE VITAMIN C10 RENOVATING SERUM

Αντιοξειδωτικός, αντιρυτιδικός, αναζωογονητικός ορός λάμψης. Εμπλουτισμένος με 10% Βιταμίνη C, η οποία ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τη παραγωγή ελευθέρων ριζών.

SEPHORA-COLLECTION-THE-ORDINARY-Resveratrol-3percent-+-Ferulic-Acid-3percent.png

SEPHORA COLLECTION, THE ORDINARY, RESVERATROL 3% + FERULIC ACID 3%

Χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους, ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης 3% + φερουλικού οξέος 3% προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Juliette-Armand-Vitamin-C-Serum.png

JULIETTE ARMAND, VITAMIC C SERUM

Ο ορός ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου, μειώνει δυσχρωμίες και προστατεύει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες.

LANCOME-Renergie-H.C.F.-Triple-Serum-Oros-Antighranshs.png

LANCÔME, RENERGIE H.C.F. TRIPLE SERUM ACID

Τα τρία συστατικά του ορού συνδυάζουν ένα εξαιρετικά συμπύκνωμα υψηλής αντιγηραντικής απόδοσης που γεμίζουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και μειώνουν των αριθμό των κηλίδων.

LAMER-THE-CONCENTRATE.png

LAMER, THE CONCENTRATE SERUM

Ο ορός από LAMER προστατεύει την επιδερμίδα από την έκθεση σε περιβαλλοντικά στρεσογόνους παράγοντες και συμβάλει στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας.

Self tan season! 6 προϊόντα που θα σου χαρίσουν μαυρισμένη επιδερμίδα πριν βγεις στον ήλιο