3 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τις καφέ κηλίδες!

3 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τις καφέ κηλίδες!

Hint: δεν φταίει μόνο ο ήλιος! 

Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους που μπορεί να δούμε καφέ κηλίδες στο πρόσωπό μας, όμως δεν είναι ο μοναδικός. Ο ήλιος ευθύνεται για την εμφάνισή τους και σαφώς είναι απαραίτητο να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας με δείκτη προστασίας κάθε μέρα του χρόνου, όμως υπάρχουν και κάποια ακόμα δεδομένα που γνωρίζοντάς τα μπορείτε και να προλάβετε και να θεραπεύσετε τις καφέ κηλίδες.

1. Οπως είπαμε, δεν φταίει πάντα ο ήλιος. Η διαταραχή στην έκκριση της μελανίνης προκαλείται όταν η επιδερμίδα είναι ταλαιπωρημένη, όπως για παράδειγμα μετά από αποτρίχωση, επιθετική απολέπιση, ακόμα και σπυράκια που τα πειράζουμε. Τι μπορείτε να κάνετε: αν χρησιμοποιείτε συστηματικά scrub προσώπου, επιλέξτε μια σύνθεση με ήπιους κόκκους. Επισης, αυμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας και ζητήστε του να σας δώσει μια ειδική κρέμα που θα την απλώνετε μετά την αποτρίχωση ή σε "εξαγριωμένα" σπυράκια ώστε να προλάβετε τους ερεθισμούς που συχνά οδηγούν στην εμφάνιση καφέ κηλίδων.

2. Προγραμματίζετε επίσκεψη στον δερματολόγο σας 2 φορές το χρόνο τουλάχιστον. Εκείνος μπορεί να διαπιστώσει αν υπάρχει η τάση στην επιδερμίδα σας να εμφανίσει καφέ κηλίδες- και έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να δράσετε προληπτικά, φορώντας ευλαβικά το αντηλιακό σας κάθε μέρα αλλά και βάζοντας στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σας μια κρέμα ή ένα serum με λευκαντικά συστατικά όπως η βιταμίνη C.

3. Αν πάλι δεν τις προλάβατε, το μυστικό για να τις "σβήσετε" από το πρόσωπό σας είναι η άμεση αντιμετώπιση. Όσο περισσότερο αφήνετε μια καφέ κηλίδα στην επιδερμίδα, εκείνη εγκαθίσταται και η θεραπεία της γίνεται πιο δύσκολη.