Ο Jeff Koons εξυμνεί τη ζωή μέσω της Kiehl’s

Ο Jeff Koons εξυμνεί τη ζωή μέσω της Kiehl’s

Γνωρίστε την άλλη πλευρά του Jeff Koons μέσα από τη συνεργασία του με την Kiehl's.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τον Jeff Koons ως καλλιτέχνη. Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν επίσης ότι έχει ένα γιο, τον Ludwig, ο οποίος έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ο Jeff έχει δώσει μάχη σε δύο ηπείρους για να πάρει πίσω το γιο του, αλλά παρά τη φήμη και την επιρροή του, δεν τα έχει καταφέρει. Σε συνέχεια αυτού, υποστηρίζει με πάθος την προστασία των παιδιών, και συνεχίζει το έργο του για το ICMEC μέσα από τη συνεργασία και την ίδρυση του The Koons Family Institute on International Law & Policy.

Φέτος, συνεργάζεται για μία ακόμη φορά με την Kiehl's δημιουργώντας μία συλλογή περιορισμένης έκδοσης, την Creme De Corps Collection της Kiehl's, διακοσμημένη με το έργο του Balloon Flower σε υποστήριξη του The Koons Family Institute.

Ο Jeff Koons μιλώντας γι' αυτή τη συνεργασία είπε: «Το θέμα της φετινής συνεργασίας ήταν να δημιουργήσουμε ένα χαρούμενο και αισιόδοξο προϊόν. Ήθελα να μεταφέρω μια αίσθηση επικοινωνίας με τη Φύση και εξύμνησης της ζωής. Και, φυσικά, να συνδέσω την Kiehl's με ένα ποιοτικό προϊόν που έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον και σέβεται τις φυσικές πτυχές της ζωής. Πιστεύω ότι η σχεδίαση αυτή έπρεπε να χαρακτηρίζεται από υπερβολή αλλά, ταυτόχρονα, να αντικατοπτρίζει την ομορφιά και το θαύμα της ζωής.»

«Επέλεξα το Balloon Flower Yellow ως το φετινό θέμα, γιατί θεώρησα ότι το σχέδιο πάνω στο φετινό μπουκάλι της Creme de Corps πρέπει να είναι κάτι που θα δίνει την αίσθηση του θαύματος σε όποιον το κοιτάζει. Δεδομένου ότι όλα τα κέρδη που θα συγκεντρώσει η Kiehl's από αυτή τη συλλογή θα διατεθούν στο Διεθνές Κέντρο Αγνοούμενων και Κακοποιημένων Παιδιών και στο The Koons Family Institute, πιστεύω ότι κοιτάζοντας απλώς και μόνο το μπουκάλι, αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα αληθινό θαύμα. Για μένα, τα λουλούδια συμβολίζουν πάντα την αγάπη και αποπνέουν μια αίσθηση ειλικρίνειας και θαυμασμού της Φύσης. Πιστεύω ότι τα έργα Balloon Flower και Tulips έχουν μια φυσική πτυχή, παρόμοια με το ανθρώπινο σώμα. Όταν τα κοιτάξεις από πάνω, θυμίζουν τον ανθρώπινο αφαλό. Παραπέμπουν στη σχέση μας με τη φυσική ζωή και στις ευθύνες που έχει ο καθένας μας ως άτομο.»

«Το να βλέπω το έργο μου πάνω σε ένα τόσο καθημερινό αντικείμενο, όπως το μπουκάλι ενός ενυδατικού προϊόντος, είναι μια υπέροχη συγχώνευση πολλών στοιχείων, δεδομένου ότι, ως εταιρεία, η Kiehl's υποστηρίζει διάφορες φιλανθρωπικές ενέργειες, στις οποίες πιστεύει. Είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούν οι εταιρείες να επηρεάσουν τον κόσμο. Και το προϊόν είναι εξαιρετικό. Θέλω να πω ότι το έχω χρησιμοποιήσει, το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου. Είναι πολύ φυσικό, υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον. Τα πάντα είναι απόλυτα εξισορροπημένα. Αισθάνομαι υπέροχα για αυτή τη συγχώνευση όλων αυτών των θετικών στοιχείων.»

«Η Kiehl's είναι μια πολύ αξιόλογη εταιρεία. Εννοώ ότι είναι μια εταιρεία που δεν παρασκευάζει απλώς εξαιρετικά προϊόντα, αλλά νοιάζεται και πραγματικά θέλει να κάνει τη διαφορά με τις πράξεις της. Οπότε πιστεύω ότι το πιο συναρπαστικό για εμάς είναι το γεγονός ότι αυτή η πρωτοβουλία της Kiehl's σημαίνει πολλά περισσότερα από το να πουλήσεις ένα προϊόν, ότι αυτά τα χρήματα θα αγγίξουν τις ζωές πραγματικών παιδιών σε όλο τον κόσμο. Έχουμε πλέον δημιουργήσει μια οικονομική συμμαχία, για να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την εμπορική εκμετάλλευση των παιδιών.»

«Ως καλλιτέχνης πρέπει να ομολογήσω ότι ο στόχος μου είναι να εξαλείψω όλα τα εμπόδια που δημιουργώ ενδεχομένως στον εαυτό μου καθημερινά και να κάνω ακριβώς αυτό που θέλω να κάνω. Είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζω καθημερινά, να προσπαθώ να είμαι πραγματικά σε επαφή με τη δουλειά μου, σε επαφή με τη δύναμη των ανθρώπινων πρωτοβουλιών και να την αξιοποιώ. Γι' αυτό είναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ με τους ανθρώπους της Kiehl's και τον Ernie Allen. Ο Ernie Allen ασχολείται καθημερινά με τα προβλήματα των παιδιών, και ενεργεί άμεσα και αποφασιστικά. Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να κάνεις μια κίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, για να βελτιώσεις αποτελεσματικά τη ζωή των παιδιών. Ο τρόπος με τον οποίο διευθύνει ο Ernie το Διεθνές Κέντρο Αγνοούμενων και Κακοποιημένων Παιδιών και ο τρόπος με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του The Koons Family Institute αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα.»

Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα από 1 Δεκεμβρίου στα καταστήματα: Hondos Center: Μέρλιν 6, Κολωνάκι, Αγ. Κωνσταντίνου 2& Λαζαράκη 5, Γλυφάδα, Attica, the Department Store: Πανεπιστημίου 9, CityLink Σύνταγμα.