Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να καταπολεμήσεις τα σπυράκια

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να καταπολεμήσεις τα σπυράκια

Δεν θέλει κόπο… Θέλει σωστό τρόπο!

Τι να πρωτοπούμε για τα σπυράκια… είναι τόσο μισητά που δεν θέλουμε καν να τα σκεφτόμαστε. Πρέπει να τα σκεφτούμε όμως για´τι τα σπυράκια δεν λογαριάζουν timing ούτε και ηλικία. Είναι ένας εχθρός που δεν κάνει διακρίσεις και αυτό μας εξοργίζει περισσότερο από όλα! Μπορεί να είσαι 35+ και ξαφνικά να ξυπνήσεις με ένα γιγαντιαίο σπυράκι στο μάγουλο, μπορεί να είναι η μέρα του γάμου σου και να εμφανιστεί ξαφνικά το πιο μεγάλο σπυράκι στο πιγούνι! Αν προσέχεις ωστόσο μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης του εχθρού και τα βήματα είναι απλά…

#1 ΑΠΑΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ. Άσε κάτω το scrub και μην τρίβεσαι με την πετσέτα σα να μην υπάρχει αύριο. Βασικά άσε κάτω και την πετσέτα. Θα σκουπίζεσαι μόνο με χαρτί από εδώ και στο εξής και το πρόσωπό σου θα το πλένεις απαλά, με ειδικό σαπούνι… σα να πλένεις ένα πολύ εύθραυστο κουταβάκι. Κατάλαβες;

#2 ΣΩΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. Το ότι ένα προϊόν είναι κατάλληλο για την ακμή δεν σημαίνει πως είναι και ιδανικό. Τα συστατικά που πρέπει να θυμάσαι είναι το σαλυκιλικό οξύ, το λακτικό οξύ και το γλυκολοκό οξύ (έχουμε μιλήσει σχετικά). Αυτά είναι που πρέπει να θυμάσαι και να αναζητάς στα προϊόντα σου.

#3 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, Μην νομίζεις πως βάζοντας 3 σέρουμ, 5 λοσιόν και 6 κρέμες θα δεις διαφορά. Το less is more ισχύει περισσότερο από ποτέ για το δικό σου δέρμα. Διάλεξε λοιπόν ένα καλό καθαριστικό, μία λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και απολέπιση και φυσικά ένα σούπερ αντηλιακό.

Και τι γίνεται σε περιπτώσεις… έκτακτης ανάγκης; Τότε θα επιλέξεις ένα από τα παρακάτω SOS προϊόντα που εξοντώνουν τα σπυράκια στο μισό χρόνο!

Διάβασε ακόμα: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ από το 1954