Μπορείς να απαλλαγείς από τις πανάδες πιο σύντομα από ότι νόμιζες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Μπορείς να απαλλαγείς από τις πανάδες πιο σύντομα από ότι νόμιζες

…αρκεί να έχεις το σωστό σχέδιο δράσης!

Οι πανάδες είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορείς να αντιληφθείς μέχρι να εμφανιστεί στο δικό σου πρόσωπο. Προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) κατάλαβα το πόσο έντονο και επίμονο πρόβλημα είναι όταν, μέσα σε μία ώρα, είχα εμφανίσει μία τεράστια πανάδα στο μουστάκι (#truestory) που με έκανε να μοιάζω με πολύ θηλυπρεπή κύριο όταν δεν φορούσα μακιγιάζ. Αυτή η πανάδα με ταλαιπώρησε για πολύ καιρό. Δεν μπορούσα να την καλύψω με μεικάπ, δεν μπορούσα να την κρύψω με κάποιο τρόπο και έτσι, αποφάσισα να πάρω… master στις πανάδες.

Με τη βοήθεια δερματολόγων λοιπόν, κατέληξα στο τέλειο σχέδιο δράσης ενάντια σε αυτό το ΠΟΛΥ επίμονο πρόβλημα και ναι, με βοήθησε πολύ. Υπάρχουν λοιπόν πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις, πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις και ένα πράγμα που είναι αδιαπραγμάτευτο. Το αδιαπραγμάτευτο είναι ασφαλώς το αντηλιακό. Χωρίς αντηλιακό, όλη η υπόλοιπη δουλειά σου πάει χαμένη και είναι βέβαιο πως η μία πανάδα θα γίνει δύο και μετά τρεις κοκ. Πάμε όμως να μιλήσουμε για τις λύσεις και τις επιλογές σου.

Η λύση στο πρόβλημά σου είναι οι λευκαντικοί οροί, τα dark spot correctors για τα οποία έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Δεν είναι ωστόσο άμεσες λύσεις. Δυστυχώς, όταν μιλάμε για τις πανάδες, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Είναι λύσεις που απαιτούν επιμέλεια και υπομονή. Αν είσαι επιμελής και υπομονετική θα δεις αποτέλεσμα και στο λέω με βεβαιότητα γιατί είδα την πανάδα μου με τον καιρό να σβήνει. Ωστόσο, δεν πέρασε ούτε μία ημέρα που να μην βάλω τον ορό μου και δεν έβαζα όποιον ορό έβρισκα μπροστά μου (πίστεψέ με, υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί).

ΟΙ λευκαντικοί οροί αποτελούνται από διαφορετικά συστατικά και σύμφωνα με τους ειδικούς (και τη δική μου εμπειρία) η βιταμίνη C και η ρετινόλη είναι τα τοπ συστατικά. Μετά έρχεται μία πληθώρα άλλων συστατικών όπως τα οξέα (AHA-BHA), ο κουρκουμάς και άλλα εκχυλίσματα που έχουν σημαντική δράση ενάντια στις πανάδες και τις σκούρες κηλίδες γενικά. Περίμενε όμως…

Όσο αποτελεσματικά και αν είναι μερικά συστατικά, υπάρχουν ειδικές προφυλάξεις που πρέπει να πάρεις όταν τα χρησιμοποιείς. Οι λευκαντικοί οροί μπορεί να μοιάζουν με την «σανίδα σωτηρίας» σου όμως μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς… Σοβαρούς ερεθισμούς, ειδικά εκείνοι που περιέχουν οξέα. Γιατί; Γιατί οι ερεθισμοί και το ξεφλούδισμα μπορεί να οδηγήσουν σε χειρότερες πανάδες! Είναι άρα σούπερ σημαντικό να συζητήσεις με τον δερματολόγο σου πριν επιλέξεις τον ορό που θα σε βοηθήσει, ιδιαίτερα αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, αν έχεις ακμή ή αν το δέρμα σου δεν δέχεται εύκολα νέα προϊόντα.

Έχοντας λοιπόν πει όλα τα παραπάνω, ώρα να μιλήσουμε με προϊόντα. Στην μεγάλη μου μάχη ενάντια στην πανάδα μουστάκι που εμφανίστηκε μία καταραμένη μέρα πάνω από τα χείλη μου, είχα σημαντικούς συμμάχους και όπλα. Είναι όλοι οι παρακάτω οροί που χρησιμοποίησα και τελείωσα σε μία σειρά #empties που διήρκησε περίπου 3 χρόνια. Όχι, δεν μου πήρε ΤΟΣΟ καιρό να απαλλαγώ από την πανάδα μου. Άρχισε να σβήνει και να βελτιώνεται σημαντικά μετά από 3 εβδομάδες. Ωστόσο, είχα πάθει εμμονή με τους λευκαντικούς ορούς και το αντηλιακό και δεν σταμάτησα ποτέ να τους χρησιμοποιώ. Ας μην μακρηγορώ όμως περισσότερο. Ιδού οι καλύτεροι και δοκιμασμένοι λευκαντικοί οροί εκεί έξω…

Διάβασε ακόμα: Τα barely there μακιγιάζ που θα θέλεις να κάνεις κάθε μέρα στη δουλειά