Mega-Guide: Τα 30 πιο αποτελεσματικά προϊόντα για τις πανάδες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Mega-Guide: Τα 30 πιο αποτελεσματικά προϊόντα για τις πανάδες

Όλα όσα μπορεί να χρειάζεσαι για να τις καταπολεμήσεις 

Οι πανάδες είναι ένα πρόβλημα πολύ επίμονο και πολύ... ύπουλο. Λίγο αν χαλαρώσεις στην ρουτίνα περιποίησης και προστασίας της επιδερμίδας σου, εμφανίζονται με μανία ξανά και γυρίζεις πίσω στο μηδέν. Είναι ωστόσο ένα πρόβλημα που μπορείς να αποτρέψεις σε μεγάλο βαθμό αποφεύγοντας τον ήλιο (καπέλο-ομπρέλα) και προστατεύοντας το δέρμα σου (αντηλιακό). Επειδή όμως στην Ελλάδα μας, ο ήλιος λάμπει συνεχώς και δεν μπορείς να τον αποφύγεις, οι πιθανότητες να αποκτήσεις πανάδες είναι μεγάλες. Γι' αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ...

Οι πανάδες είναι η μεγάλη μάχη μας εδώ στο beauty department και προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) έχω εμμονή μαζί τους. Γιατί; γιατί έπαθα και έμαθα. Μετά από μία αποτρίχωση στο μουστάκι, γύρισα σπίτι μου με μία σκούρα πανάδα που με έκανε να μοιάζω με πρωταγωνιστή στις άγριες μέλισσες... Έτσι ενημερώθηκα, έμαθα και μπορώ να σου προτείνω λύσεις για να δώσεις τη μάχη σου αλλά θέλω να οπλιστείς με υπομονή.

Οι πανάδες φεύγουν αλλά θέλουν επιμέλεια και χρόνο. Πρέπει να είσαι πιστή στη ρουτίνα σου και να μην το κουνάς ρούπι χωρίς αντηλιακό. Θέλουν επίσης οξέα, βιταμίνη C, ρετινόλη και βραδινή περιποίηση αλλά θα σου τα εξηγήσω από την αρχή για να καταλάβεις. Οι πανάδες είναι συσσωρευμένη μελανίνη στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Για να τις καταπολεμήσεις πρέπει να κάνεις 3 βήματα: Χημική απολέπιση, εντατική αντιμετώπιση και βαθιά περιποίηση.

Την χημική απολέπιση θα την κάνεις με μία απολεπιστική λοσιόν, την εντατική αντιμετώπιση με έναν ορό και τη βαθιά θρέψη με μία κρέμα νύχτας. Το αντηλιακό δεν το επαναλαμβάνω, δεν είναι απλό βήμα, είναι δεδομένο. Γιατί κρέμες νύχτας; Γιατί η βραδινή σου περιποίηση στοχεύει στην επιδιόρθωση των προβλημάτων, η πρωινή σε προστατεύει. Όλα λοιπόν τα βήματά σου θα τα κάνεις το βράδυ πριν κοιμηθείς και το πρωί θα βάζεις το αντηλιακό σου.

Αν σκέφτεσαι να μην με ακούσεις ωστόσο, θέλω να σε ενημερώσω πως τα προϊόντα που θα σου προτείνω παρακάτω έχουν δραστικά συστατικά που προκαλούν ευαισθησία. Αυτό σημαίνει πως αν δεν βάλεις αντηλιακό το πρωί ή αν δεν κάνεις τα βήματα το βράδυ τότε θα αποκτήσεις περισσότερες πανάδες! Μην συνοφρυώνεσαι, σου εξήγησα πως θέλει επιμονή και υπομονή αυτή η μάχη! Δες τώρα παρακάτω 10 απολεπιστικές λοσιόν, 10 ορούς ενάντια στις πανάδες και 10 κρέμες νύχτας για να φτιάξεις το δικό σου κοκτέιλ.

Και μην ξεχνάς... ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!

Διάβασε ακόμα: Your insta–questions: Πούδρα διάφανη ή με χρώμα;