Πόσο βοηθά ο ήλιος και η θάλασσα στην ακμή; Θα εκπλαγείς...

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Πόσο βοηθά ο ήλιος και η θάλασσα στην ακμή; Θα εκπλαγείς...

Αν έχεις σπυράκια στο πρόσωπο ή το σώμα ετοιμάσου... 

Αν ενα από τα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη το καλοκαίρι είναι ότι βγάζεις λιγότερα σπυράκια τότε άνοιξες με λαχτάρα αυτό το άρθρο γιατί πιστεύεις ότι θα δικαιωθείς. Νομίζεις πως θα επιβεβαιώσω αυτό που νομίζεις, ότι δηλαδή ο ήλιος και η θάλασσα κάνουν καλό στα σπυράκια αφού τα εξαφανίζουν. Όχι δεν θα το κάνω γιατί δεν ισχύει και πριν προσπαθήσεις να με πείσεις με πριν και μετά φωτογραφίες της πλάτης σου, κάνε ένα fast forward στον Σεπτέμβριο...

Στον Σεπτέμβριο που η ακμή σου υποτροπιάζει και τα σπυράκια επιστρέφουν with a vengeance! Αυτό βλέπεις συμβαίνει γιατί η εξαφάνισή τους είναι απόλυτα προσωρινή. Τα σπυράκια πάνε και αυτά διακοπές όσο εσύ κάθεσαι στον ήλιο. Γιατί; Γιατί η επιδερμίδα σου αφυδατώνεται προσωρινά και σταματά να παράγει σμήγμα σαν τρελή. Κάτω από το δέρμα σου όμως τα σπυράκια κάνουν όντως διακοπές, μαζεύουν δυνάμεις για να επιστρέψουν δριμύτερα, μεγαλύτερα και πιο επίμονα.

Αν λοιπόν νομίζεις πως κάνεις καλό στο δέρμα σου με το να κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο και με το αλάτι κάνεις λάθος. Είναι κάτι πολύ προσωρινό που θα εξαφανιστεί όταν έρθει ο Σεπτέμβριος. Ξέρω, το φθινόπωρο είναι μία αιωνιότητα μακριά και σε ενδιαφέρει το τώρα αλλά άκουσέ με. Βάλε αντηλιακό και προστάτευσε την επιδερμίδα σου. Μην κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο. Ούτε το αλάτι ούτε και η ακτινοβολία κάνουν κάτι για την ακμή, είναι όλα ένα ψέμα.

Είναι προτιμότερο να προστατέψεις το δέρμα σου παρά να διαιωνίζεις έναν φαύλο κύκλο (αυτόν της ακμής) που θα σε κρατά αιχμάλωτη των θεραπειών για πάντα. Εγώ τα είπα, εσύ θα κάνεις ό, τι θέλεις. Αλλά μην σε ξανακούσω ότι θα κάτσεις στη θάλασσα για να “καούν” τα σπυράκια γιατί δεν θα το αντέξω! Δες τώρα και μερικά αντηλιακά για επιδερμίδες με ακμή και κάνε ό, τι καταλαβαίνεις... Ναι, μπορείς να τα βάλεις και στο πρόσωπο και όπου έχεις σπυράκια.

Διάβασε ακόμα: So fresh! Δες πως να συνδυάσεις το κραγιόν με τα νύχια σου για το πιο καλοκαιρινό look