Your insta-questions: Γύρισα με κίτρινα μαλλιά και το ραντεβού μου στο κομμωτήριο αργεί, help!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Γύρισα με κίτρινα μαλλιά και το ραντεβού μου στο κομμωτήριο αργεί, help!

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ξανθές αλλά έχουμε λύσεις

Τα ξανθά μαλλιά είναι ευαίσθητα. Είναι πιο πορώδη, αν έχουν υποστεί ντεκαπάζ είναι εύθραυστα και είναι πολύ επιρρεπή στο κιτρίνισμα. Το κιτρίνισμα των ξανθών μαλλιών συμβαίνει για πολλούς λόγους το καλοκαίρι. Συμβαίνει εξαιτίας της συνεχούς έκθεσης στον ήλιο, συμβαίνει εξαιτίας του αλατιού (όχι του χλωρίου της πισίνας), του καθημερινού λουσίματος κοκ. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι το ίδιο και ανεπιθύμητο.

Αυτό που σε καίει λοιπόν είναι τι να κάνεις με τα μαλλιά σου μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο. Υπάρχουν λύσεις και εξαρτώνται από το πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σου, όχι πόσο κίτρινα. Ακόμα και οι χρυσαφένιοι τόνοι μπορούν να ενοχλούν κάποια κορίτσια (αν και διαφωνούμε) συνεπώς μας ενδιαφέρει η ποιότητα της τρίχας και θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

pexels daria shevtsova 789812

Πολλά ξανθά μαλλιά είναι πράγματι πολύ ταλαιπωρημένα, όχι εξαιτίας του καλοκαιριού αλλά από το ντεκαπάζ και τα ξανθιστικά. Αντίστοιχα, τα μπλε σαμπουάν που είναι η λύση στο πρόβλημά τους, είναι πολύ σκληρά μερικές φορές και αν έχεις χρησιμοποιήσει κάποια τότε το ξέρεις καλά. Μπορούν να κάνουν τα μαλλιά άγρια και δύσκολα στο χτένισμα και να επηρεάσουν ­-με την κακή έννοια- την υφή τους. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι κατάλληλα για αυτό το είδος των μαλλιών.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Φυσικά θα επιλέξεις ένα μπλε προϊόν γιατί μόνο αυτά μπορούν να εξουδετερώσουν την κιτρινίλα. Αν όμως έχεις πολύ ξηρά, πολύ ταλαιπωρημένα ξανθά μαλλιά δεν θα αγοράσεις ένα σαμπουάν αλλά μία μάσκα για ξανθά μαλλιά. Είναι πιο θρεπτικές και θα διατηρήσουν τα μαλλιά σου απαλά μέχρι να πας στο κομμωτήριο χωρίς κιτρίνισμα.

lorealpro 93278167 149805269807250 421535197387249362 n

Photo @lorealpro

Αν έχεις κανονικά μαλλιά που δεν έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ, μπορείς να επιλέξεις ένα σαμπουάν και αν θέλεις να κάνεις πραγματικά καλή περιποίηση στα μαλλιά σου, πάρε και μπλε μάσκα. Σε κάθε περίπτωση, το μπλε είναι η απάντηση στο πρόβλημά σου αλλά σημασία έχει να διαλέξεις το σωστό μπλε προϊόν.

Παρακάτω θα βρεις 5 αγαπημένα μας, απαλά μπλε σαμπουάν για μαλλιά και 5 μπλε μάσκες που θα σε βοηθήσουν να απαλλαχθείς από το κιτρίνισμα χωρίς να επιβαρύνεις περισσότερο την τρίχα σου. Και μην ξεχάσουμε… Κουρέψου όταν πας στο κομμωτήριο, please!

Διάβασε ακόμα: #trending! To #GingerAleBlonde είναι το απόλυτα φθινοπωρινό χρώμα για τις ξανθές