#tbt Ήξερες ότι το πρώτο κραγιόν σε σχήμα καρδιάς φτιάχτηκε το 1959;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#tbt Ήξερες ότι το πρώτο κραγιόν σε σχήμα καρδιάς φτιάχτηκε το 1959;

Κι όμως, το έκανε η Helena Rubinstein για πρακτικούς λόγους

Το κραγιόν ήταν είναι και θα παραμείνει για πάντα το νούμερο ένα σε πωλήσεις προϊόν μακιγιάζ. Η ιστορία του πηγαίνει εκατοντάδες χρόνια πίσω όμως σήμερα δεν θα ταξιδέψουμε πίσω στην αρχαιότητα. Θα πάμε «μόλις» μέχρι το 1959 για την δημιουργία του πρώτου κραγιόν σε σχήμα καρδιάς!

48d39ad14ba3e5da1e214a1f81c7b91d

Η πρωτοπόρος Helena Rubinstein δημιούργησε το Heart Shape Lipstick για κυρίως πρακτικούς λόγους. Βλέπεις, η μόδα ήθελε το τόξο των χειλιών ιδιαίτερα τονισμένο, κάτι που ήταν εφικτό μόνο με πινέλο για κραγιόν καθώς το ίδιο το κραγιόν δεν είχε το σωστό σχήμα για να αγκαλιάσει τα χείλη. Η Helena δημιούργησε λοιπόν το κραγιόν σε σχήμα καρδιάς για trendy χείλη χωρίς πινέλο!

1960 heart shaped

Κρατώντας την καρδιά ανάποδα, το κραγιόν τόνιζε το τόξο αλλά και όλο το πλάτος των χειλιών ενώ οι καμπύλες στο κάτω μέρος, περνούσαν τέλεια το χρώμα από το στρογγυλεμένο κάτω χείλος. Σύμφωνα με την Rubinstein, το τέλειο μακιγιάζ για να συνοδεύσει αυτό το lip look ήταν φρέσκο και δροσερό, με μαλλιά που αγκαλιάζουν κολακευτικά το πρόσωπο, όπως ακριβώς έκανε σε αυτό το μοντέλο…

rubinstein kragion

Το συγκεκριμένο κραγιόν κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου του 1959 και έγινε ανάρπαστο τόσο για την πρακτικότητά του όσο και για το πρωτοποριακό και διασκεδαστικό του σχήμα. Μείνε συντονισμένη για περισσότερα blast from the past νέα της ομορφιάς την επόμενη Πέμπτη!

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα πιο μαλακά, καλά και οικονομικά μαύρα μολύβια που λείπουν από το νεσεσέρ σου