Your insta-questions: Τι σημαίνουν τα γράμματα C, W και N στους κωδικούς των μεικάπ;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Τι σημαίνουν τα γράμματα C, W και N στους κωδικούς των μεικάπ;

Είναι μία ερώτηση που λαμβάνουμε πολύ συχνά!

Το να διαλέξεις την σωστή και τέλεια απόχρωση μεικάπ για την επιδερμίδα σου είναι από μόνο του ένας άθλος. Η κάθε μία μας είναι ξεχωριστή και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην υπάρχει η δική σου, ακριβής απόχρωση στη γκάμα κάποιας εταιρίας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεις ποτέ μεικάπ που να σου ταιριάζει! Θα βρεις απλά το κοντινότερο σε εσένα αλλά… η επιλογή είναι οριακά επιστήμη.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, σε αυτή τη στήλη και σε άλλα θέματα μέσα στο beauty department, Το να βρεις την κατάλληλη απόχρωση δεν είναι πολύπλοκη διαδικασία αλλά περιλαμβάνει μερικά πολύ σημαντικά βήματα προκειμένου να γίνει η σωστή επιλογή που θα κάνει όλη τη διαφορά στην εμφάνισή μας. Βλέπεις, η λάθος απόχρωση επάνω στην επιδερμίδα μας μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε από χλωμές μέχρι και απλά περίεργες. Ποια είναι αυτά τα βήματα;

flawless finish foundation shade finder 40 shades

Το πρώτο από όλα είναι ο προσδιορισμός του τόνου της επιδερμίδας. Έχεις ψυχρή, θερμή ή ουδέτερη επιδερμίδα. Όσες φορές και αν εξηγήσουμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα είναι αρκετές συνεπώς πάμε άλλη μία. Ψυχρές είναι οι επιδερμίδες που έχουν πολύ ροζ στη βάση τους, θερμές είναι εκείνες που έχουν κίτρινους τόνους ενώ ουδέτερες είναι εκείνες που ακροβατούν ανάμεσα στα δύο και τους πάνε όλα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις ποιος είναι ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι να κοιτάξεις τις φλέβες στον καρπό σου.

fleves xroma

Αν φαίνονται κάπως πράσινες έχεις θερμή επιδερμίδα, αν είναι ξεκάθαρα γαλάζιες τότε έχεις ψυχρή ενώ αν δεν μπορείς ακριβώς να καταλάβεις τότε έχεις ουδέτερη επιδερμίδα. Τι τα λέω όλα αυτά όμως και γιατί η τόσο μακροσκελής εισαγωγή σε μία τόσο απλή ερώτηση; Γιατί ο τόνος της επιδερμίδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτά τα γράμματα που βλέπεις δίπλα στον κωδικό του μεικάπ σου. Τo C ανταποκρίνεται στη λέξη cool και άρα αφορά τις ψυχρές επιδερμίδες. Το μεικάπ που έχει το γράμμα C στον κωδικό του είναι απόχρωση με ψυχρή τονικότητα. Αντίστοιχα, το W σημαίνει warm και απευθύνεται στις θερμές επιδερμίδες ενώ το N είναι το ουδέτερο. Αν λοιπόν η μάρκα του μεικάπ που αγαπάς έχει αυτά τα γράμματα στους κωδικούς της τότε η ζωή σου και η επιλογή σου γίνονται αυτόματα ευκολότερες.

Και μιας που το έφερε η κουβέντα… Δες παρακάτω δέκα από τα all time αγαπημένα μας μεικάπ σε περίπτωση που αποφασίσεις να πας για beauty shopping σύντομα!

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Είναι καλύτερα να φοράω πούδρα ή υγρό μεικάπ κάτω από τη μάσκα;