Your Instagram questions: Να βάλω extensions βλεφαρίδων για το καλοκαίρι ή όχι;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your Instagram questions: Να βάλω extensions βλεφαρίδων για το καλοκαίρι ή όχι;

Δεν ρωτήσατε ακριβώς αυτό αλλά γράφατε η μία μετά την άλλη extensions βλεφαρίδων και έτσι υποθέτω ότι σας ενδιαφέρει το αν θα βάλετε ή όχι plus tips για την φροντίδα τους οπότε τα απαντώ όλα!

Τα extensions βλεφαρίδες είναι σχεδόν τόσο σωτήριες όσο το gel μανικιούρ. Για κάμποσο καιρό αποκτάς βλέμμα σαγηνευτικό, βλεφαρίδες τεράστιες, γυριστές και πολύ μαύρες, όπως ακριβώς τις ονειρεύεσαι. Ο χειμώνας ωστόσο είναι πολύ διαφορετικός από ότι το καλοκαίρι και θα σου εξηγήσω γιατί. Αρχικά ας ανακεφαλαιώσουμε εξηγώντας πολύ σύντομα τι είναι αυτά τα extensions. Είναι ουσιαστικά μικροσκοπικές τούφες οι οποίες κολλούν πλάι στις δικές σου (πολλές φορές και από πάνω), στη ρίζα ακριβώς. Η κόλλα είναι ειδική ώστε να αντέχει περισσότερο από την απλή κόλλα για ψεύτικες βλεφαρίδες που βρίσκεις μέσα στα κουτάκια όταν τις αγοράζεις αλλά δεν είναι UHU!

extensions vlefaridon2

Αυτό σημαίνει ότι εξασθενεί με τον καιρό και γι’ αυτό έχεις απώλειες. Μέχρι να έρθει η ώρα να ανανεώσεις ή να βγάλεις τελείως τα extensions, εκείνα έχουν «αποδεκατιστεί» και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Άπαξ και βάλεις λοιπόν τα extensions χρειάζεται να κάνεις κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σου προκειμένου να τα διατηρήσεις όσο περισσότερο γίνεται. Αρχικά θα κάνεις ντεμακιγιάζ και θα πλένεις το πρόσωπό σου με συγκεκριμένα προϊόντα που δεν επισπεύδουν την φθίνουσα πορεία της κόλλας (είναι κυρίως οτιδήποτε γράφει oil-free). Δεύτερον, θα πρέπει να μην τρίβεις τα μάτια για κανένα λόγο (ούτε στο ντεμακιγιάζ), να αποφεύγεις να τα ακουμπάς όσο γίνεται (πράγμα δύσκολο γιατί είναι πολύ απαλά) και αν γίνεται να αρχίσεις να κοιμάσαι ανάσκελα ώστε να μην τρίβονται στο μαξιλάρι. Και τώρα η μεγάλη ερώτηση: Είσαι διατεθειμένη να τα κάνεις όλα αυτά το καλοκαίρι;

ntemakigiaz mation

Ο χειμώνας είναι μία καλή εποχή για τα extensions αφενός γιατί μπορείς να κάνεις αλλαγές στη ρουτίνα σου και γιατί κάνει κρύο. Η ζέστη –όπως είναι λογικό- επισπεύδει και αυτή τη φθίνουσα πορεία της κόλλας οπότε θα πρέπει να είσαι διπλά προσεκτική. Έπειτα, το καλοκαίρι έχουμε το μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα. Τα extensions μπορεί να δείχνουν θαυμάσια στα beach & poolside selfies σου όμως το νερό δεν τους κάνει καλό και θα τα χάσεις πολύ πιο σύντομα. Θα πρέπει λοιπόν να ταμπονάρεις τα μάτια σου πολύ προσεκτικά μετά από κάθε βουτιά, να τα ξεπλένεις είτε έχεις βουτήξει στη θάλασσα ή την πισίνα (ούτε το χλώριο ούτε το αλάτι κάνουν καλό), να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με το αντηλιακό και στο τέλος όλων αυτών έχεις και τον ιδρώτα για τον οποίο δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

paralia vlefarides

Θα πρέπει επίσης να κάνεις πολύ καλό και προσεκτικό ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς και να έχεις το νου σου το πώς πέφτεις για ύπνο πράγμα challenging αν έχεις πιεί μερικά κοκτέιλ παραπάνω. Αυτό που θέλω να σου πω λοιπόν είναι ότι, ενώ τα extensions είναι πραγματικά πανέμορφα και σωτήρια, παρ΄ όλο που αλλάζουν την όψη σου δραματικά και σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση, έρχονται με δεσμεύσεις τις οποίες θα πρέπει να κάνεις αν τα θέλεις για το καλοκαίρι. Αν είσαι διατεθειμένη να κάνεις όλα τα παραπάνω και δεν θα σε πειράξουν go ahead girl! Είναι ένα ακριβό… high maintenance «σπορ» και πρέπει να είσαι αποφασισμένη να δεσμευτείς. Σκέψου το λοιπόν και πάρε την απόφασή σου, τα ίδια θα σου πουν και οι –υπεύθυνοι- ειδικοί αν τους ρωτήσεις. Εμείς πάντως θα περιμέναμε να βάλουμε extensions στο τέλος του καλοκαιριού…

Διάβασε ακόμα: Πόσο συχνά πρέπει τελικά να κάνουμε μπάνιο; Απαντάμε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος