S.O.S! Αυτά τα προϊόντα πρέπει οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιείς το καλοκαίρι

S.O.S! Αυτά τα προϊόντα πρέπει οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιείς το καλοκαίρι

Κάποια προϊόντα σου είναι παραπάνω από απαραίτητα και εδώ θα σου εξηγήσουμε ποια είναι αυτά και γιατί.

Καλό μήνα σε όλες (και όλους)! Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας!

Ήλιος, θάλασσα, μαυρισμένο δέρμα, εκδρομές, ταξίδια, φλέρτ… Τα θέλουμε όλα και ακόμα περισσότερα. Ωστόσο, όπως εμείς έχουμε απαιτήσεις από το καλοκαίρι, έτσι και η επιδερμίδα μας έχει απαιτήσεις από εμάς.


via GIPHY


Επίσης, απαιτούμε άρωμα καλοκαιριού, γι’ αυτό δες εδώ αρώματα που θα σε κάνουν να πεις «Αχ! Καλοκαιράκι!»

Το δέρμα μας θα είναι πιο εκτεθειμένο από ποτέ στον ήλιο και οι ανάγκες του θα αυξηθούν. Ασφαλώς, όλο τον χρόνο πρέπει να το προστατεύεις από τον ήλιο (ακόμα και στη συννεφιά) όμως τώρα πρέπει να κάνεις στρατηγικές κινήσεις.

Για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ανελλιπώς κάποια προϊόντα «κλειδί» που θα το βοηθήσουν να παραμείνει νεανικό, υγιές και πανέμορφο. Πρώτα από όλα Wear Sunscreen



#1 ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Το αντηλιακό είναι αυτονόητο. Εν έτει 2021, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και το SPF πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς σου όλο το χρόνο. Βρες αυτό που ταιριάζει στην επιδερμίδα και τις ανάγκες σου και μην το παραλείπεις ούτε όταν πηγαίνεις στο γραφείο.

LA ROCHE POSAY ANTHELIOS MIST SPF50

Το αντηλιακό La Roche-Posay, Anthelios Mist SPF50 είναι σούπερ ελαφρύ, εφαρμόζεται με ένα ψέκασμα και μπορείς να το φορέσεις σε γυμνό ή και βαμμένο δέρμα.

#2 ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

Μόνο του ωστόσο, το αντηλιακό δεν αρκεί, χρειάζεται βοήθεια. Η βοήθεια θα έρθει από τα αντιοξειδωτικά και θα σου εξηγήσουμε γιατί. Τα κύτταρά μας αποτελούνται από άτομα και μόρια τα οποία με τη σειρά τους αποτελούνται από ηλεκτρόνια.


via GIPHY


Τα ηλεκτρόνια είναι αρνητικά φορτισμένα μόρια που περιστρέφονται γύρω από τα άτομα σε ζευγάρια! Η UV ακτινοβολία του ήλιου ουσιαστικά «χωρίζει» το ζευγάρι και έτσι, δημιουργούνται μόρια χωρίς ζεύγη ηλεκτρονίων. Αυτά ονομάζονται ελεύθερες ρίζες και είναι αυτά που προκαλούν την πρόωρη γήρανση!


via GIPHY


Επειδή τους λείπει ένα ηλεκτρόνιο, οι ελεύθερες ρίζες επιτίθενται σε άλλα μόρια για να «κλέψουν» και όταν συμβεί αυτό, δημιουργούνται περισσότερες ελεύθερες ρίζες. Τι κάνουν λοιπόν τα αντιοξειδωτικά; Θυσιάζουν τα ηλεκτρόνια τους, τα δίνουν στις ελεύθερες ρίζες σταθεροποιώντας τα και αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση.

Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να ενισχύσεις το αντηλιακό σου με αντιοξειδωτικά για διπλή προστασία από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

FREZYDERM ANTIOXIDANT VIT C CREAM BΟΟSTER

Το Frezyderm, Antioxidant Vit C Cream Bοοster είναι ιδανικό γιατί μπορεί να φορεθεί μαζί με το αντηλιακό σου και να το ενισχύσει με αντιοξειδωτικά.

#3 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Όλα καλά και όλα ωραία όμως η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει να φροντίσεις την επιδερμίδα σου και μετά τον ήλιο και συγκεκριμένα, πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα την καθαρίσεις πολύ καλά από το αντηλιακό και τους ρύπους.

Αν έχεις σούπερ λιπαρή επιδερμίδα ρίξε μία ματιά σε αυτά τα καθαριστικά.

katharismos kalokairi

Όταν λέμε ρύπους εννοούμε τη λιπαρότητα, τον ιδρώτα, τη σκόνη, το αλάτι, το χλώριο και φυσικά το μακιγιάζ. Ο καλός καθαρισμός επιβάλλεται λοιπόν πρωί και βράδυ αλλά πρόσεξε. Πρέπει να επιλέξεις ένα απαλό και ενυδατικό καθαριστικό.

GARNIER HYALURONIC ALOE ΑΦΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Ο αφρός καθαρισμού Garnier, Hyaluronic Aloe Αφρος Καθαρισμου είναι μεταξένιος και περιέχει υαλουρονικό οξύ και αλόη για βαθιά ενυδάτωση και καθαριότητα.

#4 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Τον καθαρισμό θα πρέπει ασφαλώς να ακολουθήσει μία ενυδατική κρέμα και αυτό που σου προτείνουμε είναι να ανταλλάξεις την χειμερινή σου κρέμα με μία πιο ελαφριά, καλοκαιρινή για να μην επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου.

GLAMGLOW SUPERWATERGEL TRIPLE ACID OIL FREE MOISTURIZER

Η κρέμα GlamGlow, Superwatergel Triple-Acid Oil-Free Moisturizer είναι ενυδατική κρέμα προσώπου σε μορφή gel που χαρίζει άμεση και βαθιά ενυδάτωση ως και 24 ώρες, ενώ παράλληλα ρυθμίζει τη λιπαρότητα.

elafria enidatiki

#5 ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Ένα –τελευταίο- βήμα έμεινε: Η απολέπιση. Όχι, δεν θα κάνεις μηχανική απολέπιση αλλά χημική. Θα εμπιστευθείς τα AHA για να απομακρύνεις πολύ απαλά τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να «αναπνεύσει» αλλά και να μαυρίσει πιο ομοιόμορφα.

PIXI GLOW TONIC

Λατρεύουμε την απολεπιστική λοσιόν Pixi, Glow Tonic. Είναι ό, τι πιο απαλό και αποτελεσματικό θα χαρίσεις στην επιδερμίδα σου.

Τα προϊόντα που πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε το καλοκαίρι είναι: Αντηλιακό, αντιοξειδωτικά, αφρό καθαρισμού, ελαφριά ενυδατική και λοσιόν απολέπισης. Μήπως λείπει κάποιο από το νεσεσέρ σου;

Ρίξε εδώ μία ματιά για να δεις και άλλες απολεπιστικές λοσιόν