Nαι, πρέπει να φοράς αντηλιακό, με συννεφιά και βροχή. Διάβασε και θα καταλάβεις…

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Nαι, πρέπει να φοράς αντηλιακό, με συννεφιά και βροχή. Διάβασε και θα καταλάβεις…

Το ότι ο ήλιος είναι κρυμμένος πίσω από σύννεφα, δεν σημαίνει ότι η ακτινοβολία του δεν φτάνει στην επιδερμίδα σου…

Καλή εβδομάδα guys! Μία ακόμα Δευτέρα ξημέρωσε και είναι… συννεφιασμένη. Για την ακρίβεια, παίζαμε κρυφτούλι με τον ήλιο όλο το ΣΚ αλλά δεν πειράζει…

Οι καλοκαιρινές μπόρες είναι ευπρόσδεκτες. Ο υδράργυρος θα φτάσει στο κόκκινο τους επόμενους μήνες οπότε ας ευχαριστηθούμε τη δροσιά για τώρα… Με αντηλιακό!

vroxi summer

Δες αν χρειάζεσαι SPF 30 ή SPF 50

Ναι, αντηλιακό πρέπει να φοράς όλο το χρόνο, τον χειμώνα και το καλοκαίρι ΚΑΙ τις ημέρες σαν τη σημερινή.

Το ότι έχει συννεφιά δεν σημαίνει τίποτα!

Το ότι έχει συννεφιά και ίσως να βρέχει εκεί που είσαι, δεν σημαίνει ότι η ακτινοβολία του ήλιου δεν φτάνει στην επιδερμίδα σου. Θα σου εξηγήσω.

Οι ακτίνες του ήλιου χωρίζονται σε UVA και UVB. Οι ακτίνες UVA έχουν ευρύτερο φάσμα και προκαλούν πρόωρη γήρανση ενώ οι ακτίνες UVB, που έχουν μικρότερο φάσμα, προκαλούν εγκαύματα.


via GIPHY


Οι ακτίνες UVB φιλτράρονται από τα σύννεφα γι᾽αυτό δεν καίγεσαι. Οι ακτίνες UVA από την άλλη φτάνουν στην επιδερμίδα σου και προκαλούν πρόωρη γήρανση μέσω των ελεύθερων ριζών.

Εδώ τα έχω εξηγήσει πιο αναλυτικά…

Δεν μπορείς να κρυφτείς από την ηλιακή ακτινοβολία

Από την ακτινοβολία του ήλιου λοιπόν δεν μπορείς να γλιτώσεις. Ακόμα και αν είναι κρυμμένος, λάμπει και μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σου.

Το αντηλιακό άρα είναι αδιαπραγμάτευτο ακόμα και όταν ξεκινάς για το γραφείο με συννεφιά και βροχή. Τι θα πάθεις όμως αν δεν φορέσεις αντηλιακό αυτές τις ημέρες;


via GIPHY


Δεν θα καείς αλλά να θυμάσαι ότι, η βλάβη που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου μετριέται συγκεντρωτικά! Το «κοντέρ» δεν μηδενίζει ποτέ.

Όσο λιγότερο προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τον ήλιο, τόσο αυξάνονται τα… «νούμερα» της βλάβης. Μπορεί να μην καείς και να μην δεις να συμβαίνει κάτι στην επιδερμίδα σου άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα η διαφορά θα είναι εμφανείς.

Διάβασε πώς μπορούν τα αντιοξειδωτικά να συνδυαστούν με το αντηλιακό για διπλή προστασία

Οι ελεύθερες ρίζες είναι ο εχθρός!

Περισσότερες πανάδες, περισσότερες ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας. Οι ελεύθερες ρίζες, ενώ δεν προκαλούν έγκαυμα, μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω για την επιδερμίδα σου.


via GIPHY


Προστατεύσου λοιπόν, φόρα αντηλιακό ή έστω, κρέμες και μεικάπ με υψηλό δείκτη προστασίας και μία μέρα θα θυμηθείς τη Χριστινούλα (εμένα, τη Χρόνη) και θα με ευγνωμονείς.

Για τώρα ρίξε μία ματιά σε μερικά τέλεια αντηλιακά που έχω ετοιμάσει για εσένα στην παρακάτω gallery και καλή εβδομάδα Queen!

Πριν φύγεις, δες εδώ πώς θα προστατεύσεις και το μακιγιάζ σου. Δεν θα σε άφηνα έτσι…