5 σημαντικοί λόγοι για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς σαπούνι αντί για αφρόλουτρο +15 που θα λατρέψεις

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
5 σημαντικοί λόγοι για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς σαπούνι αντί για αφρόλουτρο +15 που θα λατρέψεις

Το αφρόλουτρο έχει αντικαταστήσει για πολλούς την κλασική μπάρα σαπουνιού αλλά υπάρχουν πολύ σημαντικοί λόγοι για να το ξαναβάλεις στη ζωή σου. Διάβασέ τους παρακάτω και δες τα 15 σαπούνια που θα κάνουν το μπάνιο σου απόλαυση.

Αν με ρωτάς (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από το μπάνιο. Εντάξει, υπάρχει ο ύπνος, το φαγητό και άλλα πράγματα που απολαμβάνουμε επίσης, αλλά το μπάνιο είναι το κάτι άλλο.

Είναι η ώρα που καταφέρνουμε να βάλουμε σε τάξη το μυαλό και τις σκέψεις μας, που παρατηρούμε το σώμα μας και νιώθουμε τις ανάγκες του. Είναι αυτό που απομακρύνει την κούρασή μας (όση γίνεται) και μας τυλίγει με ευωδιές.

sapouni sto banio

Το μπάνιο «κοστίζει» στο περιβάλλον

Όσο καλό κάνει όμως σε εμάς, τόσο κακό κάνει στο περιβάλλον. Το πιο σύντομο μπάνιο που μπορούμε να κάνουμε, σπαταλά 65 λίτρα νερό. Αν προσθέσουμε σε αυτό το πλαστικό από τα αφρόλουτρα που χρησιμοποιούμε, αντιλαμβάνεσαι ότι, καθημερινά, το μπάνιο μας έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον που λειτουργούν συγκεντρωτικά.

Coconut lover! 13 προϊόντα ομορφιάς με καρύδα- Θα τα λατρέψεις

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο θέμα μας: Τις μπάρες σαπουνιών. Οι μπάρες σαπουνιών είναι συνήθως τυλιγμένες σε χάρτινα, ανακυκλώσιμα κουτιά και έτσι, λύνεται το θέμα του πλαστικού αλλά και της αποθήκευσης στο μπάνιο μας.


via GIPHY


Ξέχνα όσα ήξερες για τα σαπούνια

Ξέρω όμως τι σκέφτεσαι… Όποτε έχεις χρησιμοποιήσει σαπούνι, νιώθεις το δέρμα σου να «τραβάει», το νιώθεις αφυδατωμένο και δεν απολαμβάνεις τον αφρό του όσο απολαμβάνεις τον αφρό από ένα… αφρό-λουτρο.

Δεν διαφωνώ, υπάρχουν σαπούνια που δεν είναι κατάλληλα για το μπάνιο σου και μάλλον έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά που προορίζονταν για τα χέρια και όχι για το σώμα. Επίσης, τα σαπούνια πλέον έχουν αλλάξει. Οι εταιρίες γεμίζουν τις συνθέσεις τους με θρεπτικά, ενυδατικά συστατικά, με βιταμίνες και στοιχεία που κάνουν το δέρμα μεταξένια απαλό και τον αφρό τους βελούδινο.



Η συριακή εταιρεία Pearl Soap παρασκευάζει σαπούνι στο Χαλέπι από φυσικό ελαιόλαδο. Η εταιρεία, κατασκευάζει σαπούνια από το 1945 και χρησιμοποιεί παραδοσιακές τεχνικές.

Για τις μυρωδιές τους μάλιστα δεν χρειάζεται να μιλήσω. Τα σαπούνια ανέκαθεν είχαν μεθυστικά αρώματα και αυτά που συγκέντρωσα για εσένα σήμερα είναι το κάτι άλλο!

Βούτυρο καριτέ: 10 ευεργετικές ιδιότητες και 10 προϊόντα για να το βάλεις στη ρουτίνα σου

Κάνε και εσύ αυτό που πρέπει

Βλέπεις, από τη στιγμή που συνειδητοποίησα πόσο κακό κάνει στο περιβάλλον η καθημερινή μου απόλαυση-εμμονή (ναι, έχω εμμονή με το μπάνιο), βάλθηκα να περιορίζω όσο γίνεται τις επιπτώσεις της. Το σαπούνι λοιπόν, είναι το επόμενο λογικό βήμα μετά τον περιορισμό της σπατάλης νερού.

sapouni sto xeri

Γι’ αυτό μοιράζομαι μαζί σου τα καλύτερα σαπούνια που δοκίμασα. Είναι όλα ευωδιαστά, απολαυστικά, κάνουν τέλειο αφρό και αφήνουν την επιδερμίδα μαλακή και πεντακάθαρη. Πολλά από αυτά μάλιστα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στο πρόσωπο.

Δεν έχουν πλαστικό, το μέγεθός τους είναι όσο η παλάμη σου (ιδανικό για τα ταξίδια) και οι τιμές τους τόσο χαμηλές, που μπορείς να αγοράσεις 5 στην τιμή του ενός αφρόλουτρου.

Κάνε ένα ακόμα scroll, δες τα όλα και κάνε το μπάνιο σου πιο ρομαντικό, πιο eco friendly, πιο όμορφο.

Έρευνα: Η μυρωδιά του λεμονιού σε κάνει να νιώθεις πιο αδύνατη + 10 προϊόντα για σένα