Μάθε γιατί γεμίζεις σπυράκια μετά τις διακοπές και πώς θα βελτιώσεις την κατάσταση

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Μάθε γιατί γεμίζεις σπυράκια μετά τις διακοπές και πώς θα βελτιώσεις την κατάσταση

Όσο όμορφο και αν είναι ο δέρμα σου στις διακοπές, όταν σταματήσεις τα μπάνια και επιστρέψεις, η ακμή υποτροπιάζει και γίνεται χειρότερη. Μάθε γιατί και τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την επιδερμίδα σου.

Για κάποιους οι διακοπές μόλις ξεκινούν και για άλλους τώρα θα ξεκινήσουν. Βουτιές, ηλιοθεραπεία, βόλτες στην ακροθαλασσιά, ηλιοβασιλέματα, ποτά και ανατολές. Όλα είναι μέσα στο καλοκαιρινό πρόγραμμα των διακοπών… Μαζί με τα σπυράκια.

Ναι, τα σπυράκια. Όλο το καλοκαίρι δεν σου δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα (εκτός και αν υποφέρεις από σοβαρή ακμή). Καθώς η επιδερμίδα σου συνηθίζει τον ήλιο, το αλάτι, και τον καθαρό αέρα (είσαι συνέχεια έξω), προσαρμόζεται σε αυτό το νέο περιβάλλον.

spirakia kalokairi

Η μετάβαση στην καθημερινότητα λοιπόν το κάνει να αντιδρά και έτσι, δημιουργούνται τα σπυράκια. Γιατί όμως; Το καλοκαίρι η επιδερμίδα σου γίνεται λίγο πιο παχιά σαν αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο, προκειμένου να προστατευτεί.

Γιατί η επιδερμίδα μας είναι αντανάκλαση των στιγμών που έχουμε ζήσει

Back to reality

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την προσωρινή βελτίωση της υφής της. Η λέξη κλειδί εδώ είναι το προσωρινή. Όταν θα επιστρέψεις στην καθημερινότητα, η επιδερμίδα σου θα πρέπει να προσαρμοστεί στην μόλυνση του περιβάλλοντος, σε λιγότερο φυσικό φως και η χαλάρωση που έδειξες σχετικά με την περιποίησή σου (παραδέξου το, δεν έκανες 25 βήματα στις διακοπές) θα αρχίσει να φαίνεται.

treat

Τα σπυράκια που τόσο καιρό «κρύβονταν», θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους καθώς η επιδερμίδα σου θα επιστρέφει στο φυσιολογικό της πάχος. Θα πρέπει να δράσεις και εσύ παράλληλα λοιπόν!

Μην ανησυχείς, δεν θα πρέπει να υιοθετήσεις κάποια ρουτίνα με άπειρα βήματα και εξειδικευμένα προϊόντα που κοστίζουν μία περιουσία. Αν έχεις θέμα με τα σπυράκια και την ακμή, ο δερματολόγος σου θα σου προτείνει την κατάλληλη περιποίηση για να βελτιώσεις την επιδερμίδα σου.

Έρευνα: Η μυρωδιά του λεμονιού σε κάνει να νιώθεις πιο αδύνατη + 10 προϊόντα για σένα

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Αν πάλι δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα και απλά γέμισες σπυράκια γιατί… Έτσι γίνεται μετά τις διακοπές, να τι θα πρέπει να κάνεις. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ίσως το περίμενες. Τα σπυράκια δεν σου είναι άγνωστα και όλα εξαρτώνται από την παραγωγή σμήγματος στην επιδερμίδα σου.

pimples

Πρέπει να ρυθμίζεις την παραγωγή της λιπαρότητας και αυτό θα το κάνεις ενυδατώνοντας (ναι, ναι, ναι) πολύ καλά το δέρμα σου. Αν δεν προσφέρεις ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου, εκείνη νομίζει ότι χρειάζεται να παράξει περισσότερο σμήγμα και έτσι καταλήγεις με ακόμα περισσότερη λιπαρότητα ΚΑΙ σπυράκια.

Διάλεξε ένα καθαριστικό προσώπου που να αφαιρεί τη λιπαρότητα χωρίς να αφυδατώνει την επιδερμίδα και μία καλή ενυδατική κρέμα που θα ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος. Εμείς λατρεύουμε το La Roche-Posay, Effaclar Cleansing Foam Gel για καθαρισμό, την κρέμα ημέρας Avene, Cleanance Expert (σε συνδυασμό με το αντηλιακό σου) που έχει ελαφρύ χρώμα. Για το βράδυ, προτείνουμε την Erre Due, Calming Night Cream & Mask που ρυθμίζει τις υπερεκκρίσεις σμήγματος αποτρέποντας τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων και ανακουφίζει την επιδερμίδα από τους ερεθισμούς.

lipari epidermida

Από αριστερά: La Roche-Posay, Effaclar Cleansing Foam Gel, Avene, Cleanance Expert, Erre Due, Calming Night Cream & Mask

Extra Tip: Αν έχεις μεγάλα, ερεθισμένα σπυράκια ΜΗΝ τα πειράξεις. Πάρε την Mario Badescu, Drying Lotion. Τη φοράς τη νύχτα και αυτή κάνει θαύματα για τα επίμονα, εκνευριστικά σπυράκια.

10 a32b0ea44b6c44ac91b7f1abbbcd1fa7

Coconut lover! 13 προϊόντα ομορφιάς με καρύδα- Θα τα λατρέψεις

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα πρέπει και πάλι να τη βοηθήσεις. Το αλάτι και ο ήλιος ίσως να έχουν φέρει «τα πάνω, κάτω» στον επιδερμικό φραγμό και πρέπει να τον ενισχύσεις. Προτίμησε πλούσια καθαριστικά που θρέφουν σε βάθος ενώ καθαρίζουν την επιδερμίδα. Εμείς λατρεύουμε το CeraVe, Hydrating Cleanser και για την πρωινή σου ενυδάτωση προτείνουμε το Garnier, Hyaluronic Aloe Gel και για το βράδυ την Nivea, Hydra Skin Effect Night.

ksiri epidermida

Από αριστερά: CeraVe, Hydrating Cleanser, Garnier, Hyaluronic Aloe Gel, Nivea, Hydra Skin Effect Night

Extra Tip: Για να βοηθήσεις τον επιδερμικό φραγμό της επιδερμίδας σου, επένδυσε σε έναν ορό με cica όπως Uriage, Bariederm-CICA. Τον χρησιμοποιείς καθημερινά πριν από την κρέμα και την αντηλιακή σου.

foto prod 14529

Μην ανησυχείς Queen, τα σπυράκια είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα φύγουν αν φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου. Επισκέψου τον δερματολόγο σου, συζήτησε μαζί του και μην ξεχνάς το αντηλιακό σου καθημερινά, ακόμα και μετά τις διακοπές.

5 σημαντικοί λόγοι για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς σαπούνι αντί για αφρόλουτρο +15 που θα λατρέψεις