5+1 διαφορετικά προϊόντα ενάντια στο φριζάρισμα για super sleek μαλλιά όλο το χειμώνα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
5+1 διαφορετικά προϊόντα ενάντια στο φριζάρισμα για super sleek μαλλιά όλο το χειμώνα

Το φριζάρισμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς μας (μαζί με την κυτταρίτιδα). Τον χειμώνα μας ταλαιπωρεί πολύ αλλά φέτος, θα περάσουμε έναν super sleek χειμώνα χάρη σε αυτά τα προϊόντα.

Κωδικός φριζάρισμα: Τι να πρωτοπούμε για αυτό που συμβαίνει στα μαλλιά μας. Μόνο σαν «φούντωμα» θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε και αυτό, μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να εκφραζόμαστε κομψά.

frizarismena mallia 2

Στην πραγματικότητα, το φριζάρισμα κάνει το κεφάλι μας να μοιάζει σα να βάλαμε το χέρι μας σε κάποια πρίζα ή σα να παλέψαμε με ρακούν. Το θέμα ωστόσο, δεν είναι να βρούμε τον σωστό χαρακτηρισμό για το φριζάρισμα αλλά λύση.

Για να βρούμε λοιπόν τη λύση, πρέπει να ξέρουμε τα πάντα για τον «εχθρό» μας. Αρχικά λοιπόν πρέπει να καταλάβουμε γιατί φριζάρουν τα μαλλιά, τι προκαλεί το φριζάρισμα και τι συμβαίνει στην τρίχα.

Φριζάρουν τα μαλλιά σου από την υγρασία; 10 χτενίσματα που θα σε «σώσουν»

Τι είναι το φριζάρισμα;

Η υγρασία ευθύνεται για το φριζάρισμα αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η υγρασία πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος ώστε να προκαλέσει το φριζάρισμα και η δημιουργεί αυτό το πρόσφορο έδαφος.


via GIPHY


Πιο συγκεκριμένα, η κάθε τρίχα αποτελείται σε όλο της το μήκος από λέπια, σαν αυτά του ψαριού. Όταν η δομή της τρίχας είναι υγιής, τα μαλλιά λάμπουν και τα λέπια είναι ερμητικά «κλειστά». Όταν συμβαίνει το αντίθετο τότε ξεκινούν τα προβλήματα.

Αν η δομή της τρίχας έχει χαλάσει εξαιτίας των τεχνικών εργασιών, εξαιτίας του styling ή απλά εξαιτίας της αφυδάτωσης, τα λέπια «χαλαρώνουν» και έτσι, τα μόρια της υγρασίας εισχωρούν από κάτω τους και τα διογκώνουν.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι το φριζάρισμα που τόσο μας ενοχλεί και όπως αντιλαμβάνεσαι, για να απαλλαχθούμε από αυτό πρέπει να φροντίσουμε την τρίχα και όχι να την παιδέψουμε περισσότερο με τα εργαλεία styling.

frizarismena mallia 3

Έγινες μούσκεμα; Τips για να μην φριζάρουν άλλο τα μαλλιά σου

Οι σύμμαχοι

Η μάχη βεβαίως ξεκινά στο μπάνιο με το σωστό σαμπουάν και την κατάλληλη μάσκα. Υπάρχουν ωστόσο και προϊόντα που μπορούν να σε απαλλάξουν από το φριζάρισμα και θα τα βρεις στην παρακάτω gallery.

Συγκεντρώσαμε για εσένα 6 προϊόντα: λακ, λάδι, ξηρό σαμπουάν, κρέμα, σπρέι και ορό. Όλα είναι τέλεια (τα έχουμε δοκιμάσει) και θα ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη. Περίμενε όμως… Πριν φύγεις, σημείωσε και τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν στη μάχη σου ενάντια στο φριζάρισμα.

petseta frizarisma

#1 Άσε την πετσέτα

Η πετσέτα και το τρίψιμο των μαλλιών με αυτή, προκαλεί φριζάρισμα. Άσε λοιπόν την πετσέτα και τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα παλιό t-shirt. Το βαμβακερό ύφασμα δεν θα ταλαιπωρήσει την τρίχα σου.

aggigma frizarisma

#2 Άσε τα μαλλιά σου

Η τριβή (όπως και με την πετσέτα) προκαλεί φριζάρισμα και έτσι, όσο τα πιάνεις, τόσο εκείνα θα φριζάρουν. Σταμάτα λοιπόν!

Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν, αυτή η DIY μάσκα θα σε σώσει