#PucciNails: Δες10 nail art με τα καλειδοσκοπικά σχέδια του Emilio Pucci (+ 1 mini μάθημα ιστορίας)

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#PucciNails: Δες10 nail art με τα καλειδοσκοπικά σχέδια του Emilio Pucci (+ 1 mini μάθημα ιστορίας)

Υπάρχουν κάποιοι σχεδιαστές για τους οποίους επιβάλλεται να γνωρίζεις και ο Emilio Pucci είναι ένας από αυτούς. Γι’ αυτό το σημερινό nailspiration είναι αφιερωμένο σε αυτόν, τα καλειδοσκοπικά του prints και την ιστορία του.

O Don Emilio Pucci, Μαρκήσιος του Barsento ή πιο απλά Emilio Pucci Di Barsento γεννήθηκε στη Νάπολη το 1914, και ήταν απόγονος του Πέτρου του Μέγα της Ρωσίας. Γεννημένος μέσα στα προνόμια, δεν άργησε να γίνει μέρος του μεταπολεμικού Jet Set, ταξιδεύοντας τον κόσμο.

Η πρώτη του επαφή με το σχέδιο μόδας άργησε ωστόσο να έρθει στη ζωή του. Ήταν 33 ετών, σε ένα ταξίδι του για σκι στην Ελβετία, όταν μία φίλη του, η Mrs. Poppi de Salis, του ζήτησε να σχεδιάσει για εκείνη μία στολή του σκι.

emilio pucci 1947 completo da sci 1533890044

O Emilio Pucci το 1947 στην Ελβετία, φωτογραφίζεται από το Harpers Bazzar. Φωτογραφία από το Emilio Pucci Arcive

Το χοντρό μπουφάν και το εφαρμοστό παντελόνι, τράβηξε το ενδιαφέρον του Harpers Bazzar και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η κοσμοπολίτικη έμπνευσή του και η υπέροχα φωτεινή του φαντασία, βρήκαν διέξοδο στην μόδα και η πρώτη του μπουτίκ ανοίγει στο Capri.

Τα ασπρόμαυρα νύχια παραμένουν το πιο κομψό nail art και έχουμε τις αποδείξεις

Μία ανάσα δροσιάς

Οι δημιουργίες του ήταν μία ανάσα δροσιάς –κυριολεκτική και μεταφορική- για τις κυρίες του θέρετρου. Φαρδιές πουκαμίσες, εφαρμοστά παντελόνια μέχρι τον αστράγαλο σε φωτεινά χρώματα και fun prints… Τα Emilio Pucci ρούχα αντικατέστησαν τους κορσέδες και τις στενές γραμμές και έφεραν μία πιο παιχνιδιάρικη, κοσμοπολίτικη νότα.



Δεν άργησε να κατακτήσει το διεθνές Jet Set και σύντομα, γυναίκες όπως η Marilyn Monroe εμφανίζονται με τις δημιουργίες του. Τα καλειδοσκοπικά του σχέδια έρχονται να αντικαταστήσουν το μικρό μαύρο φόρεμα και ο κόσμος της μόδας χορεύει στον ξέφρενο, πολύχρωμο ρυθμό του.

European Fashion Heritage Association Archivio Emilio Pucci

Η Marily Monroe φορώντας μεταξωτό, Emilio Pucci πουκάμισο με το print «Mirrors». Φωτογραφία από το European Fashion Heritage Association

Prints στον αέρα

Στις αρχές της δεκαετίας του 70’ σχεδιάζει τις στολές για την αεροπορική εταιρία Braniff και φέρνει ξανά την επανάσταση καθώς, αφήνει το γούστο και τον σωματότυπο της κάθε συνοδού να ορίσει το μήκος της φούστας (κάτι ανήκουστο).

braniff airlines

Οι στολές της Braniff Airlines. Φωτογραφία Associated Press

Ακόμα, ανάμεσα στα σχέδια για την Braniff και τις συνοδούς της, υπήρχε το Bubble Helmet, ένα «κράνος» που προστάτευε τα χτενίσματα των συνοδών καθώς περπατούσαν στον αεροδιάδρομο.

The bubble helmet

Tο Bubble Helmet Φωτογραφία από το Emilio Pucci Arcive

#NeverEndingSummer Σήμερα χαζεύουμε μπλε nail art γιατί θέλουμε λίγο καλοκαίρι ακόμα

Το σχέδιο γίνεται η ζωή του, για την φαντασία του δεν υπάρχει όριο και η δημιουργικότητά του ξεπερνά τη μόδα φτάνοντας κυριολεκτικά στο διάστημα! Το 1971, σχεδιάζει το logo της αποστολής Apollo 15, της NASA.

Green Pink and Brown Soft and Dainty Color Inspiration Moodboard Photo Collage

Ο Emilio Pucci στη NASA. Φωτογραφία από το Emilio Pucci Arcive. Logo από το αρχείο της NASA

Παράλληλα, συνεργάζεται με τον οίκο Rosenthal και δημιουργεί υπέροχα πορσελάνινα σερβίτσια, βάζα και μικρά έργα τέχνης.

European Fashion Heritage Association Archivio Emilio Pucci Rosenthal

Ένα από τα σερβίτσια που σχεδίασε ο Emilio Pucci για τον οίκο Rosenthal. Φωτογραφία από το European Fashion Heritage Association

The legacy

To 1992 ο Emlio Pucci πεθαίνει αφήνοντας στο πόδι του την κόρη του Laudomia και ένα τεράστιο κενό στον κόσμο της μόδας. Ο κολοσσός LVMH αγοράζει το 67% του οίκου και η Laudomia παραμένει ως Image Director, συνεχίζοντας το όραμα του πατέρα της.

emilio pucci wally yatches 1533890484

Πανί για ιστιοπλοϊκό, φτιαγμένο στο χέρι με Pucci Print αποκλειστικά για την εταιρία Wally Yaghts. Φωτογραφία: LVMH.

Και τώρα που έμαθες για τον οίκο, ώρα να δεις τα nail art που ετοιμάσαμε για εσένα και γιατί όχι, να τα αντιγράψεις. Τα Pucci καλειδοσκοπικά prints δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα!

Φτιάξε καφέ και δες 10 τέλεια αλλά διαφορετικά γαλλικά μανικιούρ