#SkinMatters: Ώρα να μάθεις τα πάντα για τη Νιασιναμίδη aka βιταμίνη Β3 – Είναι hero συστατικό

#SkinMatters: Ώρα να μάθεις τα πάντα για τη Νιασιναμίδη aka βιταμίνη Β3 – Είναι hero συστατικό

Ένα από τα συστατικά που ακούγονται συνέχεια τον τελευταίο καιρό είναι η Νιασιναμίδη (Niacinamide) και όχι άδικα. Τα οφέλη της είναι πολλά και σήμερα θα μάθεις τι μπορεί να κάνει για εσένα αλλά και πώς θα την εντάξεις στη ρουτίνα σου.

Κάθε τόσο, εμφανίζονται συστατικά στον κόσμο της ομορφιάς που «κάνουν θαύματα». Γίνονται τάση και έπειτα συνήθεια. Η Νιασιναμίδη δεν είναι καινούργιο συστατικό, είναι η βιταμίνη Β3 και πράγματι κάνει θαύματα εδώ και καιρό. Έχει γίνει τάση τελευταία αλλά ήταν συνήθεια, αφού την περιέχουν πολλά προϊόντα που χρησιμοποιείς.

niacinamide serum

Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες ούτε από τον τίτλο, ούτε από την εισαγωγή μας, σήμερα στο #SkinMatters θα μιλήσουμε για την Νιασιναμίδη aka Niacinamide aka βιταμίνη Β3. Αλλά ας πάρουμε –όπως συνηθίζουμε- τα πράγματα από την αρχή…

Τι είναι η Νιασιναμίδη και τι κάνει;

Όπως είπαμε και νωρίτερα, είναι η βιταμίνη Β3, μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη που τη βρίσκουμε –μεταξύ άλλων- στο κρέας, το ψάρι και φυσικά στα προϊόντα ομορφιάς. Στόχος της είναι να βελτιώσει τον δερματικό φραγμό της επιδερμίδας. Πώς το κάνει;

Skin Matters: Ναι, η επιδερμίδα σου μπορεί να είναι πιο καθαρή από ότι πρέπει

Η υγεία του δερματικού μας φραγμού, βασίζεται στην ποσότητα και την ποιότητα διάφορων συστατικών (κεραμίδια, λιπαρά οξέα κοκ) και η Νιασιναμίδη ενισχύει την παραγωγή τους. Έτσι, ο δερματικός φραγμός «θωρακίζεται» και η επιδερμίδα γίνεται όμορφη ξανά ή ακόμα πιο όμορφη. Περίμενε όμως…

niacinamide structure

Η Νιασιναμίδη ενισχύει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, καταπολεμά τις κηλίδες, ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων και των λεπτών γραμμών, μόνο τον καφέ μας δεν φτιάχνει το πρωί.

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η Νιασιναμίδη είναι κατάλληλη σχεδόν για όλους τους τύπους επιδερμίδας! Ναι, μπορεί να προκαλέσει κάποιον ερεθισμό (όπως όλα τα ενεργά συστατικά) στις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες, αλλά θα υποχωρήσει αν δεν το παρακάνεις. Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις σούπερ ευαίσθητη επιδερμίδα, δεν πρέπει να βάζεις τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου , so end of story. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν γιατί μιλάμε για ένα hero συστατικό.

niacinamide mask

Πόσο καιρό διαρκεί το botox (+ πώς θα το κάνεις να κρατήσει περισσότερο)

Πώς θα εντάξεις τη Νιασιναμίδη στην ρουτίνα σου;

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάση για ακμή, ένας ορός με Νιασιναμίδη θα σε βοηθήσει πολύ γιατί –όπως είπαμε- θα ρυθμίσει την έκκριση σμήγματος και θα καταπολεμήσει τις φλεγμονές.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, μία κρέμα με Νιασιναμίδη θα βοηθήσει το δέρμα σου να μάθει να συγκρατεί καλύτερα την υγρασία. Πρόσεχε όμως, μην το παρακάνεις και συνδυάσεις την κρέμα με έναν ορό με Νιασιναμίδη. Μόνο η κρέμα αρκεί.

Αν έχεις κανονική επιδερμίδα ή μεικτή, και πάλι, η Νιασιναμίδη θα σε βοηθήσει σημαντικά. Όποιος και αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου, ο δερματικός φραγμός είναι σημαντικός και η Νιασιναμίδη είναι πολύ σημαντική για την υγεία του.

niacinamide cream

Ποια προϊόντα την περιέχουν;

Τώρα που έμαθες για αυτό το hero συστατικό, θέλεις να μάθεις που θα το βρεις για να το εντάξεις στην περιποίησή σου. Παρακάτω έχουμε προϊόντα που περιέχουν Νιασιναμίδη για να κάνεις τα ψώνια σου το ΣΚ.

Μείνε συντονισμένη για περισσότερα #SkinMatters θέματα και αν έχεις απορίες, απλά στείλε μας ένα mail!

Ρετινόλη VS Νιασιναμίδη: Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις μαζί στη ρουτίνα ομορφιάς σου;