Late 90’s beauty appreciation: Τι συζητά μία baker και μία beauty όσο εσύ κοιμάσαι

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Late 90’s beauty appreciation: Τι συζητά μία baker και μία beauty όσο εσύ κοιμάσαι

Οι κουβέντες που ξεκινούν λίγο μετά τις 6 το πρωί και περιλαμβάνουν τις λέξεις: Βελουτέ, γκλίτερ, ζεβρέ και τη φράση «φρύδι ζωγραφιστό γραμμούλα», είναι οι καλύτερες και καταλήγουν σε appreciation κείμενα για την μαγεία που ονομάζεται «Ομορφιά στα τέλη της δεκαετίας του 90».

Αν με ακολουθείς στο Instagram, τότε ξέρεις ότι ξυπνώ από το χάραμα. Εκείνη λοιπόν την ώρα, την «αξημέρωτη», active είναι μόνο άνθρωποι σαν τη Ναταλί που είναι baker και σηκώνεται για να φτιάξει rolls, buns και άλλα τέτοια ωραία πράγματα. Το πώς πιάνουμε κουβέντα κάθε φορά, δεν μπορώ να σου το πω, δεν το έχω καταλάβει, αλλά μπορώ να σου πω για τη σημερινή κουβέντα που ξεκίνησε από τατουάζ, πέρασε σε τιράντες σιλικόνης με στραπλες μπλούζες και κατέληξε να είναι το απόλυτο late 90’s beauty ημι-παραλήρημα.


https://www.instagram.com/p/CVC2z3OohDH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Late 90’s early 00’s babies

«Δεν ξέρω που να σταθώ, στο μαλλί, στο φρύδι ζωγραφιστό γραμμούλα, δεν ξέρω, δεν ξέρω αλήθεια» μου είπε και συνέχισε: «Μια βασικιά ήσουν πάντα λοιπόν, και δεν μπορείς να εκτιμήσεις. Η κοπέλα που βλέπεις και ζηλεύεις ήταν trend setter, δεν ήταν κάτι απλό». Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, θέμα συζήτησης ήταν η Christina Aguilera, και οι φωτογραφίες της από τα τέλη της δεκαετίας του 90, οι οποίες προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη του αμφιβληστροειδούς αν τις κοιτάξεις παρατεταμένα.

273822590 626344355139960 5456541714732783523 n

DIY Time! Πώς θα φτιάξεις τη δική σου κρέμα σώματος με glitter

«Ποιος ζηλεύει;» της είπα έξαλλη και συνέχισα το πινγκ-πονγκ τρολαρίσματος μέχρι που στο τραπέζι έπεσε η ιδέα: «Να κάνεις θέμα, να δώσεις και special thanks» και κάπως φτάσαμε εδώ. Πώς ωστόσο, το 90’s αυτό παραλήρημα, μεταμορφώθηκε σε appreciation κείμενο; Η Ναταλί τα είπε πολύ σωστά: Πράγματι, η Christina Aguilera ήταν trend setter… Όπως trend setter ήταν και η Paris Hilton, με τις juicy couture φόρμες της, τα μεγάλα γυαλιά και τα στραπλες μπλουζάκια τα οποία στάθηκαν αφορμή για την κουβέντα.

273795230 373019234164240 4154068887899892979 n

Το ότι εμείς σήμερα σχολιάζουμε αρνητικά τις τότε επιλογές, δεν έχει καμία σημασία. Δεν έχει καμία σημασία, κυρίως γιατί όλα τα 90’s babies είναι ένοχα για κάποιο late 90’s ή early 00’s ατόπημα. Όλα αυτά άλλωστε, τα βρίσκουμε και θα βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια. Εδώ και καιρό έχουν επανέλθει τα τουφάκια στη μόδα. Το καφέ κραγιόν έχει κάνει το δυναμικό του comeback. Τα lip gloss έγιναν τάση, και από του χρόνου, χάρη στη miu miu, θα επιστρέψουν KAI τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια. Το ποιος θα τα φορέσει μετά από 3 χρόνια καραντίνα παραμένει μυστήριο, αλλά σε κάθε περίπτωση επιστρέφουν.

beauty trends 2015 05 90s beauty trends drew barrymore

Το ένα πράγμα που δεν έχει επιστρέψει -όχι για τα καλά- είναι οι ζεβρέ ανταύγειες (για τις οποίες επίσης μιλήσαμε), αλλά δεν θα εκπλαγώ αν και αυτές εμφανιστούν στα trending της ομορφιάς. Βλέπεις, όλα γυρίζουν και προσαρμόζονται στην εκάστοτε εποχή. Πάρε για παράδειγμα το eyeliner, δεν είναι νέα τάση αλλά παραμένει τάση κάθε σεζόν. Προσαρμόζεται. Έτσι προσαρμόζονται και τα υπέροχα 90’s που κατέστρεψαν κόσμο -και φρύδια- πριν τόσα χρόνια.

beauty trends 2015 05 90s beauty trends kate moss

Underlights: Το πιο hot hair color trend των 90’s είναι και πάλι τάση το 2022

Ενώ λοιπόν, η μία πλάθει Valentine’s buns και η άλλη κάνει google search: late 90’s beauty, η ομορφιά προσαρμόζεται, επανέρχεται like a creep, like a weirdo, και μας αιφνιδιάζει. Όχι, δεν θα ψάξω στα κατάβαθα της ντουλάπας μου για την juicy φόρμα που είχα (be kind, ήμουν μικρή) και σίγουρα δεν μπορώ να φορέσω χαμηλοκάβαλο #OxiXristeMou. Αντίστοιχα, σίγουρα το look της Christina ήταν υπερβολικό ακόμα και για τότε αλλά... αν το αποκωδικοποιήσουμε, θα ανακαλύψουμε ότι τα κοτσιδάκια είναι φέτος τάση, το ίδιο και η σκιά τερακόττα, ενώ μέχρι και τα φρύδια αρχίζουν να σβήνουν από τις πασαρέλες. Όλα αυτά, μένει να τα δούμε και στην πράξη, μιας που ο μήνας της μόδας έχει ξεκινήσει.

beauty trends 2015 05 90s beauty trends jennie garth

Που καταλήγουμε λοιπόν; Στο ότι, αφενός όλες κρυφοαγαπάμε τα 90’s άσχετα με το αν επιστρέφουν ή όχι και άσχετα με το αν τα σχολιάζυμε αρνητικά. Καταλήγουμε ακόμα στο ότι, δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες. Ποτέ δεν ξέρεις αν κάποτε, στο μέλλον, μία άλλη baker και μία άλλη beauty, θα κοροϊδεύουν κάτι από αυτά που εμείς θεωρούμε τώρα ωραίο. Τέλος, δεν μπορούμε να μην καταλήξουμε στο ότι, οι πιο εποικοδομητικές κουβέντες γίνονται όσο η πόλη κοιμάται, ανάμεσα σε δύο άγνωστες και μετατρέπονται σε κείμενα.

PS. Τα Valentine’s buns της Ναταλί (no pun intended), έχουν λέει raspberries και κάποιο frosting και είναι κόκκινα. Να τα δοκιμάσεις για να ξεφύγεις από τα red velvet και αυτές τις basic σαχλαμάρες του Βαλεντίνου. Και αν δεν έχεις σκοπό να φορέσεις χαμηλοκάβαλο trending παντελόνι, να ξέρεις ότι, φήμες λένε πώς τα cinnamon rolls της είναι αριστούργημα.