The mascara files: Πώς θα διαλέξεις τη σωστή και πώς θα κάνεις τις βλεφαρίδες σου σαν ψεύτικες

The mascara files: Πώς θα διαλέξεις τη σωστή και πώς θα κάνεις τις βλεφαρίδες σου σαν ψεύτικες

Δεν αρκεί το να αγοράζεις μία μάσκαρα με καλές κριτικές. Πρέπει να βρεις τη σωστή για τις δικές σου βλεφαρίδες και να τη χρησιμοποιήσεις σωστά. Θα σου τα πούμε όλα!

Αν επισκέπτεσαι συχνά ετούτο το beauty department, θα γνωρίζεις ότι έχω εμμονή με την περιποίηση και ότι το μακιγιάζ δεν συγκαταλέγεται στις αγάπες μου (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το μακιγιάζ με αφήνει αδιάφορη! Είναι ένα φανταστικό εργαλείο για τις ημέρες που το πρόσωπό μας και τα μάτια μας, χρειάζονται λίγη βοήθεια. Μπορώ να εκτιμήσω ένα όμορφο μακιγιάζ και να το θαυμάσω, και λατρεύω τα κορίτσια που αφιερώνουν χρόνο για να φτιάξουν μικρά αριστουργήματα στα μάτια τους.

maskara vlefarides67

Το θέμα για εμένα ωστόσο, παραμένει πρακτικό, γι’ αυτό τα μοναδικά δύο προϊόντα μακιγιάζ τα οποία έχω πραγματικά «μελετήσει» πολύ, είναι το concealer και η μάσκαρα. Το concealer γιατί είναι το απόλυτο εργαλείο καμουφλάζ και τη μάσκαρα γιατί αναδεικνύει κάτι που ήδη έχουμε, τις βλεφαρίδες μας. Για το concealer μιλήσαμε λίγο χθες άρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μάσκαρα.

maskara vlefarides9

Κωδικός ψεύτικες βλεφαρίδες: Όλα τα tips που χρειάζεσαι από τον make up artist Γιάννη Σίσκο

Συχνά σου μιλώ για νέες μάσκαρα που φτάνουν στην αγορά και όλες είναι υπέροχες, για να γίνουν ωστόσο τέλειες για εσένα, θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου. Πρέπει λοιπόν να διαλέγεις τη μάσκαρα σύμφωνα με τις ανάγκες σου, όχι με το hype τους. Τι ανάγκες λοιπόν μπορεί να έχεις; Πρέπει να κοιτάξεις καλά τις βλεφαρίδες σου και να τις εκτιμήσεις.

maskara vlefarides42

Αν έχεις κοντές βλεφαρίδες

Χρειάζεσαι μήκος και καμπύλη. Μία μάσκαρα που προσδίδει όγκο και έντονο χρώμα δεν θα σε εξυπηρετήσει ιδιαίτερα. Στόχος είναι να κάνεις τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται πιο πλούσιες και βασικά… να φαίνονται. Μία νέα μάσκαρα που βρίσκω ότι είναι ιδανική για εσένα είναι η MAC, M·A·CSTACK MASCARA.

MAC MACSTACK MASCARA

Προσφέρει ανόρθωση και μήκος και τέλειο όγκο ΑΛΛΑ με super διαχωρισμό. Δεν δημιουργεί δηλαδή κόμπους ούτε κολλά τις βλεφαρίδες μεταξύ τους, κάτι που επίσης δεν εξυπηρετεί τις κοντές βλεφαρίδες.

maskara vlefarides6

Extra tip: Προσπάθησε να τοποθετήσεις το βουρτσάκι στη βάση των βλεφαρίδων και να κάνεις ελαφριές κινήσεις δεξιά-αριστερά. Έτσι θα βοηθήσεις το βουρτσάκι να «πιάσει» όλες τις βλεφαρίδες, ακόμα και τις πιο μικρές.

Floating lashes: Το πιο minimal trend στις βλεφαρίδες ήρθε για να μείνει – Πώς θα το υιοθετήσεις

maskara vlefarides 2

Αν έχεις ίσιες βλεφαρίδες

Χρειάζεσαι καμπύλη για να τις αναδείξεις. Οι μάσκαρα για όγκο μια, θα δημιουργήσουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με μία μάσκαρα που ενισχύει την καμπύλη και προσδίδει αποτέλεσμα lift. Μία νέα μάσκαρα που πιστεύω ότι είναι ιδανική για εσένα, είναι η MAYBELLINE NEW YORK, COLOSSAL CURL BOUNCE MASCARA.

MAYBELLINE NEW YORK COLOSSAL CURL BOUNCE MASCARA

Προσφέρει θεαματική καμπύλη στις βλεφαρίδες, τόσο όγκο όσο χρειάζονται και πολύ καλό διαχωρισμό. Είναι ό, τι πρέπει για εσένα που έχεις ίσιες βλεφαρίδες, κοντές ή και μακριές.

Extra tip: Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ψαλίδι για να δώσεις καμπύλη στις βλεφαρίδες σου, πρέπει να το κάνεις ΠΡΙΝ τη μάσκαρα. ΠΟΤΕ μετά.

maskara vlefarides54

Αν έχεις αραιές βλεφαρίδες

Αν οι βλεφαρίδες σου είναι αραιές, χρειάζεσαι όγκο και διαχωρισμό. Πρέπει να αναδείξεις κάθε τρίχα ξεχωριστά για να τις κάνεις να φανούν πιο πλούσιες και χρειάζεσαι μία φόρμουλα που τις κάνει πλούσιες. Η νέα μάσκαρα που κάνει όλα τα παραπάνω, είναι η YSL, LASH CLASH MASCARA.

YSL LASH CLASH MASCARA

Χαρίζει έως +200% επιπλέον όγκο και πληθωρικό αποτέλεσμα σε κάθε βλεφαρίδα ξεχωριστά, χάρη στην πρωτοποριακή της φόρμουλα και το βουρτσάκι της. Μάλιστα, το αποτέλεσμα «χτίζεται» με κάθε πέρασμα για να μπορείς να δώσεις όση ένταση θέλεις.

Extra tip: Την πρώτη φορά που θα τη χρησιμοποιήσεις, σκούπισε λίγο το βουρτσάκι στο tube μέχρι να μπορέσεις να μάθεις να ελέγχεις τον πληθωρικό όγκο που χαρίζει.

Υβριδικές βλεφαρίδες: Όσα θέλεις να ξέρεις πριν τις δοκιμάσεις

Μη φεύγεις, δεν τελειώσαμε… Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς μόνο μία μάσκαρα. Μπορείς να κάνεις layering και να δημιουργήσεις μία… «γκαρνταρόμπα» για τις βλεφαρίδες σου. Για παράδειγμα, αν έχεις κοντές, αραιές βλεφαρίδες μπορείς να ξεκινήσεις με μια μάσκαρα για μήκος με λεπτό βουρτσάκι για να δώσεις μήκος, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις μία μάσκαρα για όγκο με μεγάλο βουρτσάκι.

Και να θυμάσαι! Όταν εφαρμόζεις την μάσκαρα, κράτα τον καθρέφτη χαμηλά ,ώστε να κοιτάζεις προς τα κάτω, και να αποφύγεις τις μουτζούρες. Αν ωστόσο μουτζουρωθείς, περίμενε να στεγνώσει πρώτα η μάσκαρα πριν την καθαρίσεις για να αποφύγεις και πάλι τις μουτζούρες.

demaje

Τέλος, δεν θα ήθελα να τρίβεις τα μάτια σου όταν κάνεις ντεμακιγιάζ. Είναι δύσκολο να φύγει η μάσκαρα (ιδιαίτερα αν είναι αδιάβροχη) αλλά με το τρίψιμο δεν κερδίζεις κάτι. Αντιθέτως, σπας τις βλεφαρίδες σου και ταλαιπωρείς την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Βάλε λίγο προϊόν ντεμακιγιάζ σε ένα βαμβάκι, και άφησέ το για μερικά δευτερόλεπτα επάνω στις βλεφαρίδες σου ώστε να διασπάσει το προϊόν και να αφαιρεθεί ευκολότερα η μάσκαρα.

Πέφτουν οι βλεφαρίδες σου; Να τι συμβαίνει