Νήματα προσώπου: Τι κάνουν; Πόσο ασφαλή είναι; Πόσο κρατούν; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Νήματα προσώπου: Τι κάνουν; Πόσο ασφαλή είναι; Πόσο κρατούν; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Αν αναζητάς μία γρήγορη και αναίμακτη λύση ενάντια στη χαλάρωση του προσώπου και τις ρυτίδες, τότε ίσως τα νήματα είναι η λύση για εσένα. Διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να επιλέξεις σωστά.

Τα νήματα για το πρόσωπο (και το σώμα) δεν είναι νέα διαδικασία. Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τη δεκαετία του 90 , όμως έκτοτε, έχουν εξελιχθεί σε κάτι το τελείως διαφορετικό. Η πλειοψηφία των stars που θαυμάζουμε στα κόκκινα χαλιά του Hollywood, κρύβουν νήματα, στρατηγικά τοποθετημένα κάτω από το δέρμα τους και κάπως έτσι, αποφάσισα να κάνω μία εκτενή έρευνα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Είμαι άλλωστε ένα βήμα πριν από τα 40 και το πρόσωπό μου έχει αρχίσει να υποκύπτει στο νόμο της βαρύτητας. Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω από τα βασικά…

Τι είναι τα νήματα

Τα νήματα προσώπου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Τα νήματα PDO και COG. Και τα δύο φτιάχνονται από ένα υλικό κατασκευής που ονομάζεται πολυδιοξανόνη. Αυτό το -απόλυτα ασφαλές- υλικό σταδιακά, απορροφάται από το σώμα (σε 4 ως 6 μήνες), και στη θέση του ο οργανισμός «χτίζει» κολλαγόνο και ινώδη ιστό. Είναι ουσιαστικά τα βιοαπορροφήσιμα ράμματα που χρησιμοποιούνται σε χειρουργικές επεμβάσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Μπορούν να τοποθετηθούν σε σημεία του προσώπου ή και του σώματος όπου θέλουμε να αναπροσδιορίσουμε το περίγραμμα ή να δημιουργήσουμε ένα εφέ ανόρθωσης.

Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς: Τα 15 οφέλη του στην επιδερμίδα του προσώπου (+πώς θα το χρησιμοποιήσεις)

Νήματα PDO

Τα νήματα PDO τοποθετούνται σε μονάδες ή με τη μορφή πλέγματος κάτω από το δέρμα με σκοπό να ανορθώσουν το πρόσωπο. Με τη βοήθεια μιας βελόνας, ο γιατρός περνά σε στρατηγικά σημεία το νήμα και προκαλεί το εφέ ανόρθωσης που απαιτεί το εκάστοτε πρόσωπο. Το πλήθος των νημάτων PDO που χρειάζεται κάθε πρόσωπο ωστόσο διαφέρει, αλλά σε γενικές γραμμές, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των νημάτων τόσο μεγαλύτερη είναι και η δομική στήριξη που μπορούν να προσφέρουν.

Είναι κατάλληλα για το πρόσωπο αλλά και περιοχές του σώματος (χέρια, μηροί, γλουτοί, στήθος, γόνατα) που χρειάζονται μία ανανέωση.

Νήματα COG

Τα νήματα COG είναι και αυτά νήματα πολυδιοξανόνης με τη διαφορά ότι έχουν «οδοντωτή» υφή. Στην επιφάνειά τους δηλαδή, υπάρχουν μικροσκοπικά άγκιστρα στην μία ή και στις δύο πλευρές τους, ή ακόμα και τρισδιάστατα. Αυτά τα νήματα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στην περιοχή του προσώπου και δημιουργούν εντονότερο εφέ lifting.

Είναι κατάλληλα για πιο ώριμες επιδερμίδες ή για περιπτώσεις που παρουσιάζεται εντονότερη χαλάρωση. Εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο με τη διαφορά ότι, το πλήθος τους δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλο όσο εκείνο των νημάτων PDO.

Ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας… δεν γίνεται χωρίς sheet mask – 10 για να διαλέξεις

pexels-gustavo-fring-3985329.jpg

Η διαδικασία

Ο γιατρός εξετάζει το πρόσωπο και εκτιμά που χρειάζεται στήριξη ή και ανόρθωση ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Έπειτα, ορίζει τις περιοχές στις οποίες θα περαστούν τα νήματα και τα τοποθετεί με τη βοήθεια μίας βελόνας.

H διαδικασία είναι αναίμακτη και ολοκληρώνεται μέσα σε μισή ώρα με 45 λεπτά. Καθώς χρησιμοποιούνται βελόνες και δεν γίνονται τομές στο δέρμα, μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τη μέρα σου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στην περιοχή μπορεί να παρουσιαστούν ελαφριοί μώλωπες και ίσως λίγο πρήξιμο αλλά φεύγουν μέσα σε μία εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά ως ένα βαθμό αλλά το πλήρες αποτέλεσμα παρουσιάζεται μετά από 1 ή 2 μήνες. Συνολικά, το εφέ των νημάτων μπορεί να διαρκέσει ως και ένα χρόνο αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Η κίνηση του προσώπου, η βαρύτητα, ο τρόπος ζωής και άλλα, επηρεάζουν το νήμα κάτω από την επιδερμίδα το οποίο αρχίζει να απορροφάται μόλις μερικές εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του.

Καθώς ωστόσο το σώμα αντιδρά παράγοντας κολλαγόνο και ινώδη ιστό στη θέση του, το αποτέλεσμα ανανέωσης και ανόρθωσης διαρκεί και αν συνδυαστεί με σωστή περιποίηση μπορεί να παραταθεί αρκετά.

Rose quartz facial roller: Ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο πρόσωπό μου εδώ και καιρό

pexels-gustavo-fring-3985310.jpg

Αξίζει;

Όπως θα παρατήρησες, δεν μίλησα για κόστος. Το κόστος των νημάτων διαφέρει ανάλογα με το πλήθος που θα χρειαστεί κάθε περιοχή και δεν μπορώ να παραθέσω μία εκτίμηση «από έως» γιατί θα είναι ανακριβής. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, δεν είναι μία οικονομική διαδικασία. Τώρα για το κατά πόσο αξίζει…

Τα νήματα, είναι ιδανικά για γυναίκες ηλικίας 30 ως 40 ετών, οι οποίες έχουν άφθονα φυσικά αποθέματα κολλαγόνου και αρκετό υποδόριο λίπος στο πρόσωπο. Αν λοιπόν θέλεις ένα άμεσο εφέ ανανέωσης πριν το γάμο σου για παράδειγμα, τότε ναι είναι μία επιλογή πολύ καλή. Αν ωστόσο αντιμετωπίζεις έντονο πρόβλημα χαλάρωσης στο περίγραμμα του προσώπου πχ, τότε ίσως να μην είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Τα νήματα βλέπεις, δεν υποκαθιστούν τα αποτελέσματα μιας κλασικής χειρουργικής επέμβασης και, καθώς απορροφούνται, θα πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία. Περίμενε όμως…

Η όλη διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα για τυχόν μελλοντικές επεμβάσεις που θα θελήσεις να κάνεις. Καθώς προκαλούν ουλώδη ιστό κάτω από το χόριο, με την πάροδο του χρόνου, οι πολλές επαναλήψεις τοποθέτησης νημάτων αυξάνουν τον ουλώδη ιστό και αυτό μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μία επέμβαση lift που ίσως να θελήσεις να κάνεις στο μέλλον.

Αν με ρωτάς λοιπόν, θα πρέπει να συζητήσεις με τον πλαστικό σου κατά πόσο τα νήματα είναι μία καλή επιλογή για εσένα σε βάθος χρόνου και να αποφασίσεις ανάλογα. Όσο για εμένα… ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα πάω να κάνω νήματα. Είμαι οριακά στην ηλικία που μπορώ ακόμα να τα κάνω και θέλω να δω τον εαυτό μου ανανεωμένο. Βέβαια, το τι θέλω εγώ με αυτό που θα μου προτείνει ο γιατρός μπορεί να διαφέρει αλλά, εδώ είμαστε και θα σου πω τι έγινε σύντομα.

Κολλαγόνο: Συμπληρώματα VS Κρέμες- Ποιο λειτουργεί καλύτερα και πώς θα επιλέξεις σωστά