Διορθωτικό μακιγιάζ: Ο Γιάννης Σίσκος αποκαλύπτει τα μυστικά για να κρύψεις ατέλειες στο πρόσωπο

Μαρία Ροδίτη
Διορθωτικό μακιγιάζ: Ο Γιάννης Σίσκος αποκαλύπτει τα μυστικά για να κρύψεις ατέλειες στο πρόσωπο

Ο make up artist, Γιάννης Σίσκος, μιλά στο Queen.gr για το διορθωτικό μακιγιάζ

Matteo Scarpellini/IMAXTREE.COM

Ο make up artist, Γιάννης Σίσκος, μιλά στο Queen.gr για τις τεχνικές μακιγιάζ που θα σε βοηθήσουν να «κλέψεις» και να αναδείξεις σημεία που θεωρείς πως έχουν ατέλειες, ενώ μοιράζεται μαζί μας και μερικά αγαπημένα του προϊόντα!

Όλες μας έχουμε ατέλειες ή σημεία πάνω στο πρόσωπό μας, τα οποία δεν μας αρέσουν όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Μα για τη στραβή μύτη θα γκρινιάζουμε, μα για το προγούλι που δεν μας κολακεύει στις φωτογραφίες ή για τα μάτια που μπορεί να έχουν καθοδική κλίση και μας «χαλούν» το βλέμμα.

Ειδικά, μάλιστα, εκείνες τις μέρες που δεν είμαστε και στα καλύτερά μας και που έχουμε νεύρα, όλα αυτά στο μυαλό μας διογκώνονται. Παραδέξου το! Κι εσύ έχεις βρεθεί σε αυτήν τη θέση. Ξέρεις ακριβώς τι σου περιγράφω. Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να χαλάσεις ποτέ ξανά τη διάθεσή σου για τέτοια θέματα μιας και όλα λύνονται με… το μακιγιάζ. Ναι οκ, πρέπει να ξέρεις κάποια tricks που θα κρύψουν κάθε ατέλεια που εσύ βλέπεις και θα σε μεταμορφώσουν στην απόλυτη beauty queen. Και θα τα μάθεις ευθύς αμέσως!

Κωδικός ψεύτικες βλεφαρίδες: Όλα τα tips που χρειάζεσαι από τον make up artist Γιάννη Σίσκο

Γιατί ο make up artist, Γιάννης Σίσκος, μίλησε στο Queen.gr για το πώς μπορείς να «κλέψεις» στο μακιγιάζ και να εξαφανίσεις το προγούλι, να κάνεις τα ζυγωματικά σου να φαίνονται πιο ανορθωμένα, αλλά να δώσεις και πιο όμορφο σχήμα στα μάτια σου σε περίπτωση που έχουν κλίση προς τα κάτω. Να κάνεις, εν ολίγοις, διορθωτικό μακιγιάζ.

Πώς θα «εξαφανίσεις» το προγούλι και τη φαρδιά μύτη

Έψαχνα αρκετές μέρες τον make up artist, Γιάννη Σίσκο, για να μιλήσουμε για αυτό το θέμα που «καίει» πολλά κορίτσια: το πώς θα κάνουμε διορθωτικό μακιγιάζ για να κρύψουμε ατέλειες. Βλέπεις, είναι διαρκώς από φωτογράφιση σε φωτογράφιση και ο χρόνος του είναι περιορισμένος, αλλά τελικά – όπως πάντα- τα καταφέραμε.

progouli.jpg

Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που μου επισήμανε όταν τον ρώτησα γενικότερα για το διορθωτικό μακιγιάζ ήταν ότι «πρέπει να ξέρουμε και ορισμένους βασικούς κανόνες φωτοσκίασης. Ό,τι θέλουμε να ''μαζέψουμε'' το σκουραίνουμε, ό,τι θέλουμε να φωτίσουμε του βάζουμε λάμψη». Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να μιλάμε για το προγούλι και για το πώς (και αν) τελικά κρύβεται.

«Φυσικά και με το μακιγιάζ μπορεί μια γυναίκα να κρύψει το προγούλι», ξεκίνησε να μου λέει ο Γιάννης Σίσκος. Και συνέχισε: «Το προγούλι κρύβεται με bronzer. Bronzer, όμως, που ούτε να κοκκινίζει, ούτε να πορτοκαλίζει. Για το προγούλι είναι απαραίτητο ένα bronzer, το οποίο να φαίνεται σαν φυσική σκιά. Αν κάποια γυναίκα θέλει ακόμα πιο διακριτικό αποτέλεσμα, καλό είναι να χρησιμοποιήσει μια σκούρα πούδρα και να φωτοσκιάσει στο περίγραμμα του προσώπου».

Και ενώ ο Γιάννης μού μιλούσε για το bronzer και το προγούλι, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Μια γυναίκα πρέπει να κάνει το ίδιο και σε περίπτωση που έχει φαρδιά μύτη; «Ίδια λογική ισχύει και για τη φαρδιά μύτη. Αν κάποια κοπέλα έχει φαρδιά μύτη, πρέπει να βάλει μια σκούρα σκιά στα πτερύγια. Να φωτίσει, δηλαδή, την κορυφή της μύτης και στα πλαϊνά να σκουρύνει. Αν, όμως, έχεις στραβό κόκαλο στη μύτη δεν πρέπει να βάλει με τίποτα γυαλάδα και shimmer, γιατί το πρόβλημα θα υπερτονιστεί», εξηγεί ο make up artist, Γιάννης Σίσκος.

siskos.jpg

Ο make up artist, Γιάννης Σίσκος

Το tip για να ανορθώσεις τα ζυγωματικά με το μακιγιάζ

Ίσως το πιο απλό από όλα όσα μου είπε ο Γιάννης Σίσκος ήταν το διορθωτικό μακιγιάζ που αφορά την ανόρθωση των ζυγωματικών. «Για να φαίνονται πιο ''γεμάτα'' τα μήλα υπάρχει το εξής μυστικό: κάνουμε φωτοσκίαση από το οστό του μήλου μέχρι το πτερύγιο της μύτης. Εκεί σκουραίνουμε για να φανεί πιο ανορθωμένο το μήλο και that’s it».

Μάτια με κλίση προς τα κάτω: Πώς θα «κλέψεις» με το μακιγιάζ

«Αν μια γυναίκα έχει μάτια με κλίση προς τα κάτω, δεν πρέπει ποτέ να βάψει το κάτω βλέφαρο. Ούτε καν με μάσκαρα. Πρώτα πρέπει να γυρίσει τις βλεφαρίδες με ψαλίδι, και από την κόρη και προς τα έξω να γεμίσει με καφέ μολύβι και καφέ σκιά το άνω βλέφαρο. Στη συνέχεια, μπορεί να βάλει πολλή μάσκαρα κι έτσι θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι το μάτι έχει ανορθωθεί», λέει στο Queen.gr ο make up artist, Γιάννης Σίσκος.

matia.jpg

Τι γίνεται, όμως, αν μια γυναίκα «δεν το έχει» με το μολύβι; «Οι γυναίκες που δεν το έχουν πολύ με το μολύβι, καλό είναι να χρησιμοποιούν μαλακά μολύβια και από πάνω να ''κλειδώνουν'' με σκιά. Αν, όμως, είναι πολύ εξοικειωμένες, καλό είναι να χρησιμοποιήσουν long lasting μολύβια», εξηγεί ο Γιάννης Σίσκος. Και συμπληρώνει: «Γενικά, όλες οι μέτρια σκούρες προς σκούρες σκιές μπορούν να κάνουν αυτήν τη δουλειά. Για το πρωί, ιδανικές είναι οι μπρονζέ καφέ σκιές, για το βράδυ θα πρότεινα μοβ, λαδί και όποια άλλη σκουρόχρωμη σκιά επιθυμεί η κάθε μία. Προσοχή! Λέω συνέχεια σκουρόχρωμη σκιά, γιατί με την ανοιχτόχρωμη δεν θα έχουμε καμία διαφορά. Αξίζει να βάλει ανοιχτόχρωμη σκιά μια γυναίκα μόνο στην εσωτερική γωνία για λάμψη».

Δεν τελειώσαμε… Φυσικά ο Γιάννης δεν θα σε άφηνε έτσι. Και το λέω αυτό, γιατί αποκάλυψε ένα super genius trick για να ξέρεις ότι πράγματι υπάρχει η αίσθηση ισορροπίας στα μάτια σου κάθε φορά. «Για να δημιουργείται η αίσθηση ισορροπίας στα μάτια ισχύει ο εξής κανόνας: η απόσταση από το ένα μάτι στο άλλο πρέπει να είναι ίση με ένα μάτι. Αν είναι πιο μικρή, πρέπει να τονιστεί η εσωτερική γωνία με φωτεινή σκιά, αν είναι πιο μεγάλη, δεν πρέπει να φωτίσουμε, πρέπει να βάψουμε πιο σκούρο όλο το καπάκι», λέει ο Γιάννης Σίσκος.

Και στην παρακάτω gallery θα δεις μερικά από τα αγαπημένα του προϊόντα μακιγιάζ, που θέλησε να μοιραστεί μαζί μας.