Body lotion, κρέμα σώματος ή λάδι – Τι χρειάζεται τελικά η επιδερμίδα σου

Μαρία Ροδίτη
Body lotion, κρέμα σώματος ή λάδι – Τι χρειάζεται τελικά η επιδερμίδα σου

Άλλη χρήση έχει το body lotion, άλλη η κρέμα σώματος και άλλη το λάδι. Εσύ ξέρεις τι ταιριάζει στη δική σου επιδερμίδα;

Μπορεί ο καιρός να μη μας τα λέει καλά τις τελευταίες μέρες, όμως πού θα πάει, θα φτιάξει. Και τότε είναι που θα βάλουμε τα tank tops μας, τα φορεματάκια μας, τα shorts, τις mini φούστες και τις βερμούδες μας. Πριν, ωστόσο, γίνει αυτό θα πρέπει να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας. Ναι, καλά κατάλαβες. Μιλάω για την πολύ σωστή ενυδάτωση του σώματός σου, ώστε να είναι απαλό, λαμπερό και βελούδινο όταν θα φοράς τα κοντά και με λίγο ύφασμα ρούχα σου.

Και όπου ενυδάτωση, βλέπε body lotion, κρέμα σώματος και λάδι σώματος. Σαν να μπερδεύτηκες κάπως, έτσι δεν είναι; Αναρωτιέσαι κι εσύ ποιο είναι τελικά το κατάλληλο προϊόν για εσένα και με τι κριτήρια θα επιλέξεις το καθένα από αυτά. Μη σκας! Μαζί θα τα δούμε όλα.

Ένα milk bath είναι ό,τι χρειάζεσαι για τέλεια ενυδατωμένο δέρμα - Πώς θα το κάνεις

Για ελαφριά ενυδάτωση πες «ναι» στο body lotion

Αν θέλεις ελαφριά ενυδάτωση, διάλεξε ένα body lotion. Το body lotion, συνήθως, έχει ελαφριά σύσταση, επειδή η φόρμουλά του έχει ως βάση το νερό και είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας.

body_lotion.jpg

Είτε, δηλαδή, έχεις μεικτό, ξηρό, ευαίσθητο ή κανονικό δέρμα, το body lotion θα σε περιποιηθεί καταλλήλως. Ακόμα και λιπαρό δέρμα να έχεις δεν θ’ αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα έξτρα λιπαρότητας μιας και το body lotion έχει υφή λεπτόρρευστη, που όταν απλωθεί στο δέρμα δημιουργεί ένα λεπτό φιλμ ενυδάτωσης και αφήνει μια πολύ ανάλαφρη αίσθηση.

Για εντατική ενυδάτωση χρειάζεσαι κρέμα σώματος

Η κρέμα σώματος είναι πιο παχύρρευστη από την body lotion και για αυτό ακριβώς ενδείκνυται για τις πολύ ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Αν, δηλαδή, έχεις ξεφλουδίσει ή το δέρμα σου είναι ξηρό και έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση, μόνο μια κρέμα σώματος θα σε σώσει.

body_care.jpg

Βλέπεις, μια κρέμα σώματος έχει περισσότερο λάδι παρά νερό στη σύστασή της και αυτό την καθιστά πολύ ενυδατική. Έχει, όμως, κι ένα μειονέκτημα! Η κρέμα σώματος αφήνει ένα προστατευτικό λιπαρό φιλμ, που μπορεί να γίνει ενοχλητικό όταν, για παράδειγμα, θέλεις να ντυθείς αμέσως.

Για περισσότερη λάμψη χρησιμοποίησε λάδι σώματος

Το λάδι σώματος σίγουρα δεν είναι πιο ενυδατικό από την κρέμα σώματος και την body lotion, όμως βελτιώνει την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Τα περισσότερα έλαια σώματος έχουν υπέροχη μυρωδιά, προσφέρουν ενυδάτωση και έχουν πολύ καλή απορρόφηση, χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και από οποιονδήποτε έχει λιπαρή επιδερμίδα. Στην ουσία, διαπερνούν ευκολότερα και πιο γρήγορα την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας, ενώ θωρακίζουν τα επίπεδα υγρασίας.

Επίσης, περιέχουν βιταμίνες, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά συστατικά, προσφέροντας αντιγηραντική δράση και ομοιόμορφη όψη. Άσε που δίνουν μια έξτρα λάμψη στο δέρμα. Προσοχή, όμως! Αφού απλώσεις λάδι στο σώματος, άφησέ το να στεγνώσει και να απορροφηθεί καλά για να μη δημιουργήσεις λεκέδες στα ρούχα σου. Μη βάλεις, δηλαδή, αμέσως τα ρούχα σου. Περίμενε 5 λεπτά!

Δες τώρα και στην gallery ένα multi με ενυδατικά προϊόντα σώματος για να προετοιμαστείς από τώρα κατάλληλα για τις ζεστές μέρες που έρχονται. Το καλοκαίρι δεν αργεί!