Γάντια απολέπισης: Το μυστικό για να έχεις πάντα απαλό δέρμα μετά το μπάνιο

Μαρία Ροδίτη
Γάντια απολέπισης: Το μυστικό για να έχεις πάντα απαλό δέρμα μετά το μπάνιο
@beautya.ny

Χρησιμοποίησε εναλλάξ γάντια απολέπισης και απολεπιστικό σώματος μία με δύο φορές την εβδομάδα και θα δεις το δέρμα σου πιο λαμπερό από ποτέ.

Ο στόχος κάθε μίας από εμάς είναι να έχει λαμπερή και βελούδινη επιδερμίδα. Ποια θέλει, άλλωστε, να βλέπει και να αγγίζει ένα θαμπό και άγριο δέρμα; Καμία, φυσικά. Αυτό, ωστόσο, πολλές φορές δεν είναι… απόλυτα στο χέρι μας. Λίγο οι καιρικές συνθήκες που ξηραίνουν την επιδερμίδα, λίγο η δική μας τεμπελιά να αφιερώσουμε χρόνο στην ενυδάτωση και… να σου η θαμπή όψη και η άγρια υφή του δέρματος.

Ποια είναι η λύση; Σίγουρα η απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. Μη βιαστείς, όμως, να σκεφτείς την απολέπιση με κάποια κρέμα. Υπάρχει και η απολέπιση με το ειδικό γάντι, που πραγματικά μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα του σώματός σου.

3 λάθη που κάνεις με το scrub και δεν βλέπεις αποτέλεσμα στο δέρμα σου

Πώς λειτουργούν τα γάντια απολέπισης

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι! Υπάρχουν δύο τρόποι για την απολέπιση του δέρματος: η χημική απολέπιση- μπορεί να γίνει είτε στο σπίτι με προϊόντα, είτε στο ιατρείο του δερματολόγου- και η μηχανική απολέπιση, η οποία γίνεται με τη μορφή πλυσίματος ή εργαλείων, όπως τα γάντια.

https://www.instagram.com/p/CcIgXXpr2Zh

Τα γάντια απολέπισης, λοιπόν, έχουν μια τραχιά επιφάνεια, που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας όσο εσύ την τρίβεις. Η σωστή χρήση των γαντιών απολέπισης γίνεται ως εξής: ρίχνεις νερό στο σώμα σου και στο γάντι, χρησιμοποιείς παράλληλα και σαπούνι και στη συνέχεια τρίβεις καλά το σώμα σου.

Τα οφέλη του υπέροχου αυτού beauty tool; Μαγικά! Εκτός από το γεγονός ότι τα γάντια απολέπισης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, έχουν την ικανότητα και να τη φρεσκάρουν, αλλά και να την ενυδατώνουν σε βάθος όταν η απολέπιση γίνεται κατά τη διάρκεια του ντους.

Επιπλέον, όσο εσύ κάνεις μασάζ στο σώμα ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος κι έτσι καταπολεμάς την κυτταρίτιδα, ενώ βοηθάς ώστε να μην αναπτυχθούν τρίχες προς τα μέσα στη γραμμή του μπικίνι.

Κάθε πότε πρέπει να κάνεις απολέπιση

Οι ειδικοί συστήνουν να γίνεται απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα. Κι αυτό, γιατί χρειάζεται να απομακρύνεις από το δέρμα σου τα νεκρά κύτταρα, ώστε να έχεις κάθε μέρα λαμπερή, υγιή και απαλή επιδερμίδα.

Βλέπεις, χρειάζεται περίπου ένας μήνας και συγκεκριμένα 28 ως 45 μέρες, για να κάνει το δέρμα έναν «πλήρη κύκλο κυτταρικής ανανέωσης». Αυτός ο χρόνος επεξεργασίας αυξάνεται με την ηλικία, επομένως όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο παραμένουν τα νεκρά κύτταρα στο δέρμα και γι’ αυτό εσύ πρέπει με απολέπιση να τα απομακρύνεις.